-
IT café
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz Hoffer #156899 üzenetére
Dehogy kell cserélned tápot. Amennyiben némi OC mellett fullon használod a kártyát, akkor sem fog 240W - nál többet produkálni, plusz a proci (70-100W?), meg a kis egyéb komponensek kb. 30-50W. Ez legfeljebb 400W, egy minőségi 550 - es is elég lenne. Azért írnak a gyártók a legtöbb esetben akár 200W - al is többet az ajánlásnál, mert gondolnak azokra is, akik esetleg valami olcsó, nem minőségi tápot vesznek, és mondjuk egy 750 - es lead 500W - ot, vagy még annyit sem. Mondjuk ettől még a gagyi táp nem védi meg a kártyát meg a procit, alaplapot.................
[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz Hoffer #156902 üzenetére
Ugyanez a házam van nekem is......szerintem centivel mérd le mi fér bele.....nem hinném hogy nem volna benne.
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
kolopele
nagyúr
válasz Hoffer #156905 üzenetére
A Tuf - ra írtam a 30 cm - t, nem a Strix - re. Mindkettő Asus, ugyanaz a minőség, max. a Tuf - on egy 8 pines csati van, ezáltal a max. fogyasztása nem lesz több mint 215W, és 2-3 fps - sel kevesebbed lesz mint a Strix esetében, mivel nem tudja mindig tartani a max. órajelet, de ez némi kis finomhangolással könnyen orvosolható.
[ Szerkesztve ]
-
C4mp3r
addikt
válasz Hoffer #156887 üzenetére
nekem ilyen van csak 3070-ben, az nem 2 hanem 3 ventis. teljesen elfogadhato a hangja, en zart hazban nem szoktam hallani. a kartyat 68-70 korul tartja full terhelesen, 85 fokos a hotspot altalaban. kicsit javithato ha custom fan curve-ot allitasz be. nem egy vilagbajnok, tekintve, hogy a giga termekpalettajan is also kategoria, de ha csak erre van budget, akkor elmegy.
-
Hoffer
őstag
válasz kolopele #156906 üzenetére
A STRIX-hez képest ez a kártya 60k-val olcsóbb, esetleg alternatíva lehet?
ASUS DUAL GeForce RTX™ 3060 Ti V2 MINI 8GB GDDR6 -
kolopele
nagyúr
-
kssvirag
tag
A sapphire pulse milyennek számít a 6700 xt nél?
Normál, elfogadhatónak? -
Dzsolo
senior tag
válasz FollowTheORI #156894 üzenetére
Köszönöm szépen,
Megbízhatósági sorrendben írtad vagy random?
-
Ragnar_
addikt
[Zotac GeForce RTX 3060 Ti Twin Edge] Majd ilyen áraknál.. Tartok tőle, hogy egyelőre ez valami elírás lehet..
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
Hoffer
őstag
Asus TUF 3060 vs Asus STRIX 3060 Ti, a Ti javára megér 80k plusszt?
-
Ragnar_
addikt
Igaz. Valószínűleg csaló oldal ott a 6700 XT is 240..
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
coolpet
senior tag
Sziasztok!
2 kérdés:
1. Az MSI-t nem nagyon látom ajánlásokban, pedig a Gaming X/Z Trio állítólag jó.
Csak STRIX és TUF van ajánlva, miért?
Az elérhetőség, zajszint, ár vagy mi az oka?
Strix és TUF között mi a lényegi különbség, ha a nagyobb teljesítményt (ami pár FPS) nem nézzük?2. A COIL WHINE jelenség mitől van? Azt értem, hogy a kártyán elhelyezkedő tekercseken átfolyó áram és a magas frekvencia okozza, de ez inkább a nagyobb teljesítményű, magas frekin ketyegő csúcskártyák hozadéka mint a 3070/80/90/6800XT?
A 3060/3060TI-kel ez mennyire esélyes?Esetleg függhez a gyengébb anyagválasztástól, gagyi kártyát nem érdemes megvenni épp ezért?
Köszi!
-
mert_csokis
senior tag
válasz coolpet #156932 üzenetére
Az a baj ezzel, hogy nincs igazán összefüggésben a minőséggel.
Gyakorlatilag zsákbamacska a dolog. Tényleg attól függ, milyen példányt fogsz ki.
Azt nem kétlem, hogy az eleve gyengébb minőségű kártyák talán hajlamosabbak lehetnek rá, de ez sem feltétlen biztos.
Nálam járt olyan GAMING X sorozatú MSI 2060 SUPER, ami szinte visított full terhelésen.
Viszont 60-ra korlátozva az FPS-t, kis túlzással megszűnt a ciripelés.
Jellemzően minél nagyobb teljesítményt présel ki magából, annál inkább hallható a jelenség.
Jól megfigyelhető ez például olyan játékok menüje alatt, ahol nincs lekorlátozva az FPS, és több száz képkockára is felszalad hirtelen. Na, akkor van visítás rendesen...[ Szerkesztve ]
Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
Kender23
aktív tag
válasz mert_csokis #156933 üzenetére
Üdv.
Videokártyát szeretnék venni, de csak egy amd 8350 procim van...
Van egy "fajintos" beállításom, amivel magonként 4.4ghz megy 30c körül egy Cooler Master Hyper T4-el.
Milyen vga ajánlott mellé, amit ki is tud hajtani ez a proci? 1050ti vagy erősebb?
[ Szerkesztve ]
Most annakokáért mit késedelmezel? Kelj fel és keresztelkedjél meg és mosd le a te bűneidet, segítségül híván az Úrnak nevét.
-
mert_csokis
senior tag
válasz Kender23 #156934 üzenetére
Szia!
Ez alapján elegendő lehet. Mondjuk a processzor intenzívebb játékok alatt eléggé megugrik a CPU használat, és ezzel egyidőben meg leesik a GPU használat.
Ott azért voltak drop-ok rendesen.
Esetleg valami régebbi, használt VGA, ami nagyjából az 1050 Ti szintjén van. És akkor még olcsóbban megúszod.Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
Csupingo
veterán
válasz Kender23 #156934 üzenetére
Talán picit erősebb is mehet mellé. Esetleg gtx 1650, vagy rx 570. Ha főleg single játékokhoz kéne, akkor talán még gtx 1650 super-rel, gtx 1060-nal, vagy rx 580-nal, rx 5500 xt-vel is lehet próbálkozni.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Kender23
aktív tag
-
Csupingo
veterán
válasz Kender23 #156938 üzenetére
Ezekhez tényleg elég lehet a 960, vagy a gtx 1050 ti is. R9 380-at a nagyobb fogyasztása miatt akkor vennék, ha az előzőekből nem találnék eladó példányt "normális" áron. Helyette esetleg rx 560-at.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
kssvirag
tag
válasz Ragnar_ #156921 üzenetére
Hagyd. Utanna neztem se telefon semmi.
Leadtam egy rendelést, és adott egy bankszámlaszámot, hogy oda utaljam el az árat. ( semmi más módot nem kehet választani.
A szállitásra előszőr 2 ft ot irt, majd a másik próbálkozásomnál 18 ft-ot. De hogy mivel hogyan, azt nem irta.
Azota sorba jönnek az emailek, dijbeszedési felszólitással.
Lool
Irtam nekik , hogy szeretném felvenni a kapcsolatot, de arra se reagáltak.
Ez egy ingyes helyen összedobott online wbshop, ami nagyon sok intő jellel rendelkezik.[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Kicsit böngésztem. Úgy néz ki a rengeteg chip az elektromos autógyártásba megy. Tesla, VW, Mercedes. A vga árak így stagnálni vagy feljebb fognak menni. Olcsóbb nem lesz.
1 elektromos kocsi 3000 chipet emészt fel, míg 1 motoros kocsi 300 chipet. 1:10 az arány.
Aki teheti most vásároljon!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
addikt
válasz KAMELOT #156943 üzenetére
Hozzáteszem pont most vagyok új kocsi vásárlásban, ott se fenékig tejfel az élet, 1 év várakozási időt mondtak a szalonban, illetve az árat nem tudják garantálni.. De ugyanez megy a bringáknál, építőipar stb, a covid rendesen odarakott..
[ Szerkesztve ]
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
Ragnar_
addikt
válasz KAMELOT #156943 üzenetére
Én a következő év közepére várok némi enyhülést, de lehet, hogy 22 év vége lesz belőle, de 23 év eleje már remélhetőleg nem lesz problémás. (Vagy ha igen, akkor kb. el is lehet felejteni a 2-3 évvel ezelőtti PC gaminget, hogy 500 Euróért közép-felsőkat Gaming VGA) Sőt akkorra már lehet, hogy kijön a nextgen is..
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
-
-
arcitec
addikt
válasz KAMELOT #156949 üzenetére
Ez egy mostani helyzet. A 2008-as válság sem tartott örökké. A 4090 árát meg várjuk meg addig minden más fikció. Az tény most eléggé drága a cucc, az is igaz ez a covid mindent felnyomott,(többek közt, sokféle dolog begyűrűzött) azért előtte más volt helyzet, és nem volt semmiféle hiány. Én optimistán látom jövőt, mivel ez a jövő megfizethetőnek kell lennie.
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest