Új hozzászólás Aktív témák

  • Snapshot

    csendes tag

    Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni, hogy mivel pótoljam az elhalálozott GTX760 Phantom kártyámat.
    1. Konfiguráció: Core i5-4670 proci, ASRock H87 Performance alaplap, 8GB DDR3 RAM, 2xU2414H monitor
    2. Felbontás: A natív 1920x1080 felbontásban használtam eddig. Munkára jellemzően mindig egyszerre a két monitort. Figyelembe véve, hogy nagyobb felbontásra váltáshoz valószínűleg nagyobb monitorokra is szükség lenne (amire most nincs keret), nem prioritás a fullHD-t meghaladó felbontás. Persze a 1440p potenciál nem hátrány hosszabb távra nézve. :)
    3. Használat: A munka mellett természetesen játékra is használom a gépet. Túlnyomó részt WoW (ahol azért látnám előnyét a nagyobb felbontásnak/nagyobb montiornak...) és néha egy kis Overwatch a program. Az új Modern Warfare demoját megnéztem, az még bűnrondára butítva sem futott kielégítő sebességgel ezen a konfigon (ezen jó lenne javítani). (Egyébként pedig sorozat- és filmnézés, ha lusta vagyok felállni a géptől, de ez teljesítmény szempontjából úgysem releváns.)
    4. Keret: Erre sajnos nincs egyszerű válaszom. Alapvetően abból indultam ki, hogy gyorsan kellene valami, ami nem kisebb teljesítményű az eddiginél. Szóval, ha ideiglenes megoldásról beszélünk (és a kártyát majd odaadom valamelyik lányomnak), akkor szűkebb, mondjuk 25-30, már ha egyáltalán az eddigi teljesítmény kijön ennyiből. Ha viszont hosszabb távon gondolkodom és olyan megoldást keresek, ami (a többi komponenshez képest még) nem brutális overkill, de azért lehet rá számítani a jövőben is (esetleges egyéb konfig bővítés mellett), akkor lehet tágabb, 100-150 - amelyik vonalat ésszerűbbnek látjátok.
    5. Típus: Elsősorban új nVidia megoldás érdekelne, még a kisebb teljesítményű "ideiglenes" opcióban is. AMD-vel kapcsolatban régről betokosodott -- valószínűleg teljesen hülye -- ellenállásom van és használt dologgal is égettem meg már magam.
    Előre is köszi a helpet!

Új hozzászólás Aktív témák