Új hozzászólás Aktív témák

  • NightGT

    senior tag

    válasz kolopele #124001 üzenetére

    GTX-ből híresen rettenetes volt a Dual, meg az Armor. Illetve volt, aki aztmondta, hogy az Armor jó, mármint 1060ig bezárólag jó. Csakhát felette is ugyanazt a hűtőt kapta a széria, még 1080Ti chipre is :)

    RTX-ből msi-éknél most a Ventus a belépő a ref blower-es Turbo után, és a Ventus fölött jön az Armor.

    Idlében tapasztalataim szerint a gond inkább a tápáramkör, és ezek alkatrészeinek melegedése lehet. Kondikat, tekercseket, egyebeket a légáramlat hűti csak. Hőtermelés, melegedés ott (legalábbis az enyémen) idlében, kis terhelésnél (youtube, net, videolejátszás, etc) is van. Gondolom akkor lehet fan stop, ha ez az adott VGA-n meg van oldva. Nem arról van szó, hogy érintésre éget a cucc, csak van egy bizonyos melegedés, amit nyilván be kell számolni az élettartamba, és vsz. ennyivel jobb komponenseket tennie a gyárnak rá. Vram (gddr5x) viszont kis terhelésnél egyáltalán nem melegszik. Hajtva annál inkább...ezért is találom abszurdnak, hogy egyes nagyon belépő kártyákon, konkrétan pl. GTX Dual-okon csupaszon vannak a memóriamodulok...

    Itt jelenleg épített hűtéssel fut a cucc, 3 92es Noctua ventivel, s egy ventillátorvezérlővel szabályozva. Mivel gyárilag nem fan stop-os, illetve tapasztalom a részterheléses hőtermelést, így 2 ventit alapon is járatok kis fordulaton. De ezek a kis Noctuák pl. 700-800ig effektíve hangtalanok...sőt. Alapon 8 venti megy a gépben 350-400 körüli fordulaton, de az alaplapi tekercseknek több hangja van, mint azoknak :)

    Persze belépő VGA-ra nem fognak prémium ventillátort tenni...

    Speed is the only truly modern sensation

Új hozzászólás Aktív témák