- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- MinDig TV
- Milyen NAS-t vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
-
IT café
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Barto #114245 üzenetére
A 7790ek közt sajnos sok túlzott RAM OCt kapott gyárilag..de ebből nem kell általánosítani. Ha picit rá tudsz pótolni a keretre, a holnap a te napod. 1050TIt ehhez képest 40 körül kellene lőnöd, hogy a teljesítmény igazodjon az árhoz..
-
Blazkowicz
tag
Sziasztok
Egy teljesen új konfig összeállításán ügyködöm,amihez új videokártya is lesz, ami nagyobb fejtörést okoz mint gondoltam. A jelenlegi kártyámhoz hatalmas előrelépés lesz, mert azt egy GTX 950 is megalázza (finoman fogalmaztam ) .
- Zömmel single player játékokkal játszok. Az új játékok mellett van bepótolni valóm pl. Witcher 3, BioShock Infinite
- 60 Hz-es FullHD monitoron játszok
- Az új VGA játékra kell, és nem leszek rosszul ha nem 60fps lesz hanem csak 50-55
- Alapvetően GTX 1060 (3GB) és RX 570 (4GB) között vacilláltam, de láttam hogy van ebben az árkategóriában RX 580 (4GB). Kérdés mennyire éri meg?
- Az ár kb. 70-80000 ftA tervezett konfig:
- Ryzen 5 2600
- MSI B450 Tomahawk
- G.SKILL Aegis 2x8GB DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB
- Crucial MX500
- Seasonic Focus Plus 550 GoldAmikor elkezdtem nézelődni a Witcher 3 miatt a zöldek kártyáját néztem, de nem ragaszkodok hozzájuk. Nem kergetem az fps-eket. Egy csendes kártyának viszont örülnék.
Köszönöm
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Blazkowicz #114255 üzenetére
Ebben a sávban 1060, csendigény mellett általában jobb, mint az RX580.
Hogy 3 vagy 6GB, nagyjából azon múlik, keresel-e használt, garis 6Gset. -
Blazkowicz
tag
válasz Speed® #114256 üzenetére
A csendes kártya inkább amolyan extra lenne csak. Nem hangszigetelt házba lesz.
Legyen rajta jó hűtő, és már boldog leszek.
Mivel ezek a kártyák teljesen más dimenziót képviselnek a jelenlegivel, már egy RX 570-el is jól járok, hiszen van 1-2 játék amit be kellene pótolni az elmúlt 5-6 évből . Az ideiek meg csak ráadás.
Új kártyában gondolkozok. -
Fradizmus
csendes tag
Ha valaki nem tart az Inno márkától, ma éjfélig van új GTX1070 TI.[120-ért], egész jó ár.
-
TheNewDawn
addikt
válasz Blazkowicz #114255 üzenetére
Alzában most van 62 ért Nitro RX 580 újonnan Szerintem jó kis ajánlat. Egyéb alternetivákat már leírták előttem
-
Kirir
tag
Meglévő gépem átkerül a bátyámhoz, szeretnénk játék céljából tejesen kihajtani. A meglévő konfigurációhoz mely kártyákban érdemes gondolkodni?
konfiguráció:
processzor: i5 3570K (4,8 GHz)
processzor hűtő: Thermalright HR-02 Macho
tápegység: Corsair HX 650 WattLesz új monitor, 4k-s felbontás irányába mozdulnánk el.
Cél kifejezetten számítógépes játékok (többek között total war) ultra high felbontás.
Mennyi pénzt szánsz rá? maximum 200k.
Csak új termék.Jelenleg egy Asus HD 7950-es VGA kártya van a gépben, ez lenne cserélve.
Felesleges befektetést kerülve mi az a felső határ az AMD és Nvidia terén ami a processzorhoz (i5 3570K (4,8 GHz)) még jó lehet? -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Kirir #114261 üzenetére
4K miatt 1080TI alatt nem igazán kapsz ajánlást..de ahhoz illene a procit is hozzáigazítani, ha találsz értelmes áron 3770Kt, ami hasonlóan megy, so-so elég lesz.
Kompromisszumokkal játszik még az 1080/Vega64 is, de már az 1080TI is megnyekken itt-ott, szóval nehéz eset.. -
BerserkGuts
őstag
válasz Fradizmus #114259 üzenetére
inno a leghűvösebb kártya és a legjobb meglepő tudom én is azt gondoltam sokáig hogy gagyi mert nem márka aztán közben ez a legjobb
[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
tankraid
aktív tag
Sziasztok,
Ehhez a confighoz:
Asus M5A97 EVO R2.0 / AMD FX-6300 / Kingston HyperX Blu 16GB DDR3 1600MHz / XFX PRO 550W / Acer KG251Q / ASUS VX239Hehelyett a kártya helyett:
Asus Strix RX-560 4Gb DDR5keresek valami teljesítményben jobb kártyát amit még van értelme beletenni ebbe a konfig.ba.
Játékra (r6 siege) kellene, meg filmet nézni. Max. 70k értékben.Segítségeteket előre is köszönöm!
-
veterán
válasz tankraid #114269 üzenetére
Szerintem kb egy 1060-ast bír el, kérdés, hogy újonnan vagy használtan szeretnéd-e. Használtban akár egy 6 gigást is kifoghatsz ennyiért garanciával. Újonnan csak a 3 gigás fér bele. Ha pedig AMD oldalon nézegetnél, kb a kettő közötti teljesítményű van blekkfrájdéj akcióban az alzában.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
tankraid
aktív tag
válasz rasotamas #114270 üzenetére
oh bocsi azt nem írtam. inkább újonnan és AMD.
Köszönöm! Amit ajnálottal azt mondjuk százalékosan mennyit javítana a telejesítményen előzöhöz képest?
((bocsi ha hülye kérdés de annyira nem értek hozzá, nekem a száraz adatok nem mondanak túl sokmindent))Nagyon köszönöm!
-
veterán
válasz tankraid #114271 üzenetére
Elvileg kb a duplája a teljesítménye, persze játékfüggően van hogy csak 70%, van hogy 125%.
De mindenből pontosan 2,25-ször annyi van benne (36 számolóegység 16 helyett), ezt van, ami teljesen kihasználja, van ami nem tudja csutkára kihajtani.
Azt javaslom írd be a keresőbe hogy "rx560 vs rx580" és nézz youtube videókat.
Az a kártya pont jó lesz neked, ha elég a 4 giga vram. Ha kell a 8 az is van náluk akcióban de azért eléggé drágább.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
RetepNyaraB
veterán
válasz tankraid #114271 üzenetére
gpu hasonlitas 28 ill. 70. helyezettek. Az oldal nem orakulum, de rengeteg kartya van felsorolva es nagyjabol igazuk is van.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
veterán
válasz RetepNyaraB #114275 üzenetére
Akkor már ez szerintem sokkal jobb.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz rasotamas #114276 üzenetére
Ugyanaz az értékelés, csak itt van némi spec hozzá. Látszik, hogy duplája a tudás.
Ami érdekes külön nézve, az a konkrét kártya felépítmény: milyen a hűtés, gyári oc stb. Ez csak rendes tesztből derül ki, az alap azonban itt is.Speed(R)@ bontsd ki a rövidítéseket lécci!
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
veterán
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz RetepNyaraB #114278 üzenetére
Bocs, rossz szokás Techpowerup / Computerbase
-
Analytikind
csendes tag
Sziasztok új VGA-t szeretnék venni black friday alkalmából.
Jelenlegi configom:
ASRock B250M Pro4 mATX S1151 DDR4
INTEL CORE I5 7600 LGA1151 BOX PROCESSZOR (BX80677I57600)
(2x4) 2400MHz Kingston Fury Black
FSP Hyper M 500Most az integrált VGA-t használom.
Játék miatt vennék videókártyát, HD-ben futtatnék 1-2-3 éveseket. 2 monitorom van.
A keretem maximum 60.000 Ft lenne.
-
Analytikind
csendes tag
válasz Analytikind #114281 üzenetére
Új alatt új, vagy használt garisat értettem.
-
TheNewDawn
addikt
válasz Analytikind #114281 üzenetére
Ha van még Alzaban az RX 580 ból, akkor neked is tökéletes az jelenleg a 62.000 es árával. És FHD ban maxon, 60 as FPS el is fog menni még minden ami kell neked
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz TheNewDawn #114283 üzenetére
ONLINEFIZETEK kóddal free posta a héten, 62.5 a végösszeg.
Gyakorlatilag a legjobb kivitel párban a GamingXel, jóárasítva.. -
TheNewDawn
addikt
válasz Speed® #114284 üzenetére
Nekem is elfogadta a megrendelést, és maximalisan egyetértek, tényleg nem terveztem váltást még, csak pár hónap múlva és 1070 re, de ennyiért egyszerűen kihagyhatatlan Kíváncsi vagyok, mennyivel kapok nagyobb fps értékeket az eddigi 1050 TI nél, szerintem simán lesz ez 50% körül is
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz TheNewDawn #114285 üzenetére
Biztosan jobban jársz vele, max. hűtés terén kell babrálnod vele nagy valószínűséggel.
-
whitezo88
nagyúr
Sziasztok!
Ha megnézitek a konfigom, milyen VGA-t ajánlotok (illetve vennétek a helyemben) az MSI 950GTX Gaming helyett, ami jelentős teljesítmény növekedést eredményezne úgy, hogy ne legyen (jelentős) bottleneck így ne költsek rá feleslegesen? Nem mai gép, de teljes konfigot nem akarok cserélni. 1060-asra gondoltam, de ha van jobb ötlet, jöhet!
(vigye el a táp is nyilván W-ban, tekintettel a tápcsatijára is)
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz TheNewDawn #114285 üzenetére
Lesz az több is..nem fogod megbánni
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz whitezo88 #114291 üzenetére
2x6+2 mindkettőn van, a kisebbik 384Wot tud 12Von, viszont 17/15 felosztásban, némileg aggályos, szerencsésebb lenne a 18/18as nagytesó, abban 432Wal több tartalék lenne. Mondjuk jól belőve <350W lenne a konfig, szóval vállalható a kisebbel is adott esetben. Vagy..felmérgeled magad és veszel egy épkézláb single rail tápot egyúttal a nyugalom érdekében.
-
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz kolopele #114295 üzenetére
Persze, bonyolultabb jószágok. Mondjuk prociknál is van olyan, hogy pl. gyenge VRM miatt feszcsökkentve tovább szalad az OC, de ritkán élezik már ennyire ki a lapokat szerencsére.
Tisztán TDP csökkentéssel bukod a tempót ~instant, feszcsökkentéssel viszont TDPn belül lehet egyensúlyozni a boosttal. Időigényes, de megéri belőni egyéni preferenciák mentén. -
-
kolopele
nagyúr
válasz Speed® #114296 üzenetére
Szerencsére jó hűtéssel ellátott Nvidia kártyákkal nem kell így játszadozni, procik esetében meg elég egy kis vcore csökkentés, még a turbo órajel sem változik, ellenben vagy 10-15 fokkal lesz hűvösebb. Kissé túlméretezettek a fesz értékek én úgy vettem észre ahhoz amit egy proci alapból egyébként is tud.
-
SongoiD
csendes tag
Sok mérlegelés után, végül MSI GeForce GTX 1060 AERO ITX 3G OC-t nézem ki viszont most ez az Alzás leárazás a SAPPHIRE Radeon RX 580 NITRO+ 4GB-re, ismét elbizonytalanított.
Megéri szerintetek változtatni a döntésen? 3 év vs 2 év gari, ~8e különbség 580 javára. FHD játékhoz venném.
-
Cafu
újonc
Sziasztok.
Véleményetek szerint egy AMD FX-8350 Black Edition proci ,milyen kártyát tudna még az újabbak közül maximálisan kihajtani?
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest