-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
válasz hobizoli #75938 üzenetére
"ja csak mivel sok van belole azert nincs ara igazabol, hiaba is tartjak egyesek magasan
"
-ÉS mit kezdesz vele? Semmit. Mert csak drágán van, akkor hiába vagy okos.. . "mivel sok van belole azert nincs ara igazabol" - Ez elég hülyén hangzik. Elég ránézni az árakra. Még hogy nincs ára. A kolléga nem ezt említette és te sem ezt látod az aprón.."amikor fater gepet raktam ossze februar vegen, alaplap+CPU+RAM csere volt csak, tobbi maradt, akkor neztem juzed cuccot is, hatha van vmi joarasitva, de 10-12k-val lett volna olcsobb egy i3-4130 vmi DDR3-s MSI mATX deszkával meg 8GB DDR3-l...vmi 56k-t akart erte kapni a tulaj (postaval)"
-Aham, tehát akkor mégiscsak van ára.. ."es kit erdekel mennyi volt ujan par eve?"
-Senkit. De attól még megemlíthetem, mert azért a PC bizniszben nem mindennapi, hogy valami használtam többet érjen tömegével, mint újkorában. Ez azért több mint érdekes. Azaz akkor mégiscsak érdekel valakit.De mindez nem igazán képezheti vita tárgyát. Említés szinten volt, hogy drága mulatság manapság az S1155-re beruházni. Én sem tenném. Ha szorít a pénztárca vagy AMD, vagy S1150. Nekem utóbbi. De amint fentebb is beszéltük, kinek mire kell a konfig, ez határozza meg nagyban az igényeket. Az én filóm az, hogy beruházok az éppen csúcsra komolyabb összeget és pár évig az alapokra nem kell költeni. Aki anno az S1155-ből megvette a plafon környékét egy 3770-el, az jó eséllyel ma sem nagyon kapkod még mindig, pedig az sem tegnap volt, amikor az a proci új volt. Én két év használat után annyiért adtam el, amennyiért vettem. . A legtöbben nem tudnak új konfigot venni. nekik kell agyalni jobban, hogy abból ami van, mi jönne ki és ugye mire kell.
Peace -
masterful87
senior tag
válasz hobizoli #75938 üzenetére
Nagyon jól látod a dolgokat, nem ártana a használt holmit árulóknak a fejükhöz kapni.
Már hónapok óta gépfejlesztésen töröm a fejem, és arra jutottam, hogy a jelenlegi új DDR4 árakon közel kétszer annyi használt DDR3-at kapok, ezzel pedig el is dőlt, hogy használt portéka után kell néznem, azokból is csak a Skylake előttiek jöhetnek szóba. (mert ugye azok még DDR3-asak voltak)
Hamar kiderült számomra, hogy a leselejtezett brand gépeket jó áron adják, ház+táp+alaplap kombón akár 10-20 ezret is lehet fogni, a többi alkatrésze úgyis piaci áron megy. Ha jól tudom a Haswell forgalmazását nemrég hagyták abba, szóval a 4th gen procik még vígan duruzsolnak irodák százaiban. Így el is jutottam a Sandy-Ivy duóhoz.
Van is egy szép excel táblám 145 procival, fontosabb adataikkal szigorúan tájékoztató jelleggel a Passmark pontszám alapján rangsorolva. (tudom, hogy semmit sem érnek azok a pontok, de azért sacc-per-kábé ad valamilyen viszonyítási alapot) A rengeteg prociban van mindenféle foglalat, LGA775-től egészen AM4-ig, sajnos csak a lista végére esett le, hogy ebből igazából vagy Sandy vagy Ivy lesz.
A lényeg: ahogy végignézem a listát az árakkal és a passmark pontokkal számolt performance/ár mutatókkal tisztán látszik, hogy mindenki a mai procikhoz lövi be az árat. De olyan pontossággal, hogy az valami hihetetlen. Képesek egy 4-5-6 éves, használt, sokat látott, nagyobb fogyasztású, gyenge IGP-s, garancia nélküli prociért annyit elkérni, mint a zsír új, 3 év garis, hasonló teljesítményű mai modern prociért!
És ha ez nem lenne elég, akkor még az alaplapokat se az amortizációval számolva adják el, 10 ezer alatt nem igen találtam lapot. És akkor a mai modern csatlakozók vagy vannak rajta, vagy nincsenek, vagy csak elvétve van rajta ez+az. Ami ma alapnak számít egy fapados alaplapon, az a régieken már a pro kategória pro árakkal. Tehát az alaplapok éppen csak olcsóbbak a mai megfelelőiknél, csak az a gond, hogy a kondik rajta nem örök életűek, a lapok inkább elhaláloznak, mint a procik. És akkor ott állsz a prociddal, és előbb utóbb nem lesz hozzá használt lap se, mert vagy nem lesz eladó vagy már megpusztult a többsége.
Na és most én is ott tartok, hogy lehet 20-30%-kal olcsóbban jövök ki egy régi konfiggal (ebben vastagon benne van a DDR3 árelőnye) de se gari, se új fejlesztés, se mai csatik, se jobb IGP, se semmi. Talán meg se éri az egész... addig is várok a 8th genre, olcsó alaplapokkal, meg Pentiumokkal, és persze a Ravenre asztali fronton.
-
Geller72
veterán
válasz hobizoli #75951 üzenetére
Ne a ddr-2400-at nézd, mert az a ddr3 csúcsa volt. Pariban az lenne, ha a ddr4 csúcsot nézed, az meg nagyon nem annyi, mint a ddr3 csúcsa. Egy kicsit ferdíted a dolgokat. Nagyjából olyan, mintha azt modnanád, hogy dehát a Trabant is 600 ccm-es és a CBR 600 RR is... hasonlítsuk össze nyugodtan.. Aki használt cuddot vesz, az használtat vesz. Pont. Az meg úgy néz ki, hogy 2x4 gb ddr3 10k. Nem 25. Aki használtat vesz, az azért veszi, mert nincs pénze (vagy nem szán rá) újat venni. Aki egy "hegyi gamer" és mindent pengén akar tolni, az úgy sem használtat fog venni, hanem általában a csúcsot, így ezeket a tagokat ne nézzük. Aki meg nem játszik (annnyit, tehát jó esetben casual) annak meg nem kell nagy gép, sok esetben az IGP is elég (LoL pl). Annak bőven jó egy 2500 15-18k-ért, 8 gb ram 10k-ért és a deszkát leszarja, hogy 15k, mert a ramokon simán visszajött neki. nagyjából ennyiben megáll neki a fejlesztés, mert minden mást át tudott hozni akármelyik platformról, nagyobb táp meg még mindig nem kell neki. Egyébként ugyanarról beszélünk, én is azt mondom, hogy a használt szegmensben is nagy árak vannak. De toporzékolhatsz, és mondhatod, hogy mi határozza meg ELMÉLETILEG az árakat. Attól még nem fogják odaadni neked a H61-es lapot 6k-ért mert 2 éve ennyi volt, ha el tudja adni 15-ért is, még ha 12-ért vett újan, akkor is. Mert azért azt se felejtsük el, hogy az új alkatrész árak mocskosul elszaladtak. Az általad említett M.2 ssd-re is sok mindent lehet mondai, de hogy olcsó, azt nagyon nem. A procik szintén az egekben, a vga-k a minerek miatt megint. Nem nagyon van olyan eleme az új gépednek, amire lehetne azt mondani, hogy olcsó. És aki nem szán sok pénzt csak annyit hogy még jó legyen arra amire akarja, az nem fog csak miattad új gépet venni, még ha az tűnne a logikusnak is.. Én is írtam fentebb, hogy szerintem a legjobb vétel most a 1150, ddr3-al, ha valaki olcsóbban akar használtból fejleszteni. Ha a ram árak nem lennének az egekben, azt mondanám, 1151, mert lap is és mondjuk i5-ös proci is nagyjából annyiért van 115-be, mint 1151-be, akkor inkább már utóbbit.
Fentebb írtad talán, hogy az usb2 is halott. Ehhez képest a mostani Asus Strix Z370I deszkámon mégis van még mindig 6 db usb 2.0. . Is. Részemről befe téma van, mert ez már nagyon off, no meg a piac úgy is megmondja hogy mi a hülyeség és mi nem az.
Peace
G,- -
-
bataf78
újonc
válasz hobizoli #76316 üzenetére
Köszönöm nektek a választ,de az alaplapba szinte semmit sem tudok állítani,csak nézegetni,és a memóriából is csak 1333 ig lehet bővíteni.A processzor meg 1156-os és erre nem igazán van normális alaplap.
Ezért is gondoltam AMD FX 6300 ra,ASUS M5A78L-M LX3 alaplappal,jelenleg erre van keret. -
hobizoli
nagyúr
válasz hobizoli #76318 üzenetére
Asrock B150M-HDS lap, G4600 + 2x4GB Crucial DDR4 az 68k a PCX-nel bruttoban
lapbol lehetne ala tenni egy kicsit butabb H110-st is ugy -2k kb
ujaknal azzal vigyazz, hogy 24+8eres tapcsatijuk van egy ideje mar, ezt nézd meg elotte a Te tapodon milyen van ebbol
letezik ra adapter perszetöbb drón kell ;P
-
fahrii
őstag
válasz hobizoli #76615 üzenetére
Köszönöm válaszod! Időtállóság szempontjából gondoltam neki ezt a procit, illetve ennyiért nem tűnt vészesnek se. Sajnos fontos lenne a hdmi kimenet, esetleg egy ilyen lapot ajánlanál nekem?
A gépemmel kapcsolatban még annyit, hogy egy Hyper TX3 hűtőm van, jól érzem ez már kevés lesz egy fX8xxx procihoz?
-
SP4C3
veterán
válasz hobizoli #77064 üzenetére
Volt azóta wot engine update, amivel jött a DX11 support, emlékeim szerint itt szűnt meg a 0 magos terhelés, és azóta jobban eszi a többmagos cpu-kat. Nemsokára meg majd jön az encore engine update..
(#77062) dugø Nemigazán számít...
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
yoeuromail
tag
válasz hobizoli #77334 üzenetére
Alapvetően egyet értek jobb az amd jobb útvonal
De azért ne ferdítsük el a dolgot az alaplap 7700K-hoz még olcsóbb is mert nem kell tuningolni meg a procit se venné meg senki bolti áron az is olcsóbb lenne a ramok meg mindegyiknél ugyan annyi.
Ott van még az i5 8600K 80ezerért a lap +5000ft-al kerülne többe mint egy tuning lap amd-hez mert az amd-t meg azért tuningolni kellene hogy behozza a lemaradást. Az meg úgy nem 60 amit számolt hanem 30.000ft difi
Azt meg azért ne gondoljuk hogy teljesen egy szinten vannak ha modernebb játékokat nézünk.
(az a teszt 2013-2016-ig volt játékokkal tele)
(amd is készül a második felvonásra 2xxx széria majd ott lesz hasonló vagy jobb szint )1600 az kb i7 4770 szintjén van és tuningolva= 4770K .
Szándékosan ezt is ide raktam(meg hát ráérek) ha már újabb játékok az amd jól szerepel de nem egy ligában a coffe lake-el.
Érdekesség 2018-ból fel lehet kötni a gatyót kicsit túl előre szálltak a programozók olyan mint a witcher hair works mert túl sok hasonló dolgot raktak bele, hogy ha high-on megy a játék még egy Titan V-t is kiakaszt lehet már a volta kártyákra készült annyi újítást tartalmaz.
Szóval csak médiumon megy igazán vagy kikapcsolva számos dolgot amit rosszul programoztak le.Kikapcsolva már jó:
1070Eladó: i7-4770K MSI GTX 1060X3G, LG W2452V
-
veterán
válasz hobizoli #78017 üzenetére
Igen, gyorsabb procierőben a Pentium, de a Kaby IGP-je az harmatos egy Bristoléhez képest.
G4560 és A12-eset találtam hirtelen, utóbbinak annyi a min fps-e, mint a másiknak az átlag, vagy több.
Gyanítom ezt nem tudja kiegyenlíteni a G4600. Az A8 és A12 viszonya kb olyan, mint a 2200G és a 2400G viszonya, elég közel egymáshoz a memóriasávszél limit miatt.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
-
veterán
válasz hobizoli #78021 üzenetére
Ez nem fps, hanem az egymáshoz viszonyított arány százalékban kifejezve.
Netezni elég egy A8-9600 is, főleg ha van alatta egy SSD. Ha nem lenne játék, én is a G4600-at mondanám, de így inkább az A8-at, 40% erőtöbblet az nem kevés, ahol minden fps számít, mert a játszhatóság határán megy a dolog. Ha jól tudom, a WoT is nemrég javított a több szál kihasználásán.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Plague666
tag
válasz hobizoli #78063 üzenetére
http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=334087&osCsid=a5f129be362cb9214c5fd0f6301f0554
330 zloty az kb 24100 ft. Egy másik oldalon a g5600 is kint volt két napja, árral, aztán átváltott mint itt fórumon a múlthéten linkelt newegg, hogy készlethiány. Litván webshopban is megvan már az adatlapja a g5600-nak kitöltve, coming soon szerűség van az ár helyén. Amcsiban meg valentin napra már kiadták elvileg. Ebayen vehetőek ha van készlet. Remélem jó a link, telóról vagyok.[ Szerkesztve ]
-
FistXL
senior tag
-
bozont
veterán
válasz hobizoli #78281 üzenetére
Valószínűleg ez lesz a legjobb megoldás, vagyis a G4560, az még 5e-rel olcsóbb és alig lassabb. Találtam egy-két tesztet neten és a magok száma nem nagyon van hatással a teljesítményre. És akkor tényleg belefér egy SSD, ami nagyon sokat számít.
Játszani nem játszik, így ez a része nem lényeges.Az eddigi Core2 E2200 és 1Gb ramhoz képest bármi jobb lenne.
-
-
SECTORnooB
addikt
válasz hobizoli #78548 üzenetére
Tuningot emelted ki, de én nem beszéltem a tuning fontosságáról, csak mint egy plusz lehetőséget említettem.
"Van VRM hutott A320-s lap is M2 SSD-vel juzerek 90%-anak qrvara tok eleg lenne"
Van természetesen van, B350 belépő árszínvonalán vagy még ennél is drágábban.Szokott lenni M2 slot is átlagban ez elmondható, de páldául ne adj isten akinek van 5.1-es rendszere vagy elfekvőbe egy 7.1-es, és ugye az ár az elsődleges szempont ebben szegmensben, az majd a fülire akasztja vagy a hajára keni, még választani is lehet. Tehát pont létjogosultságát veszítette ezen az áron az A320-as család. Teljesen érthető az amit irsz, az A320 remek lenne 10 ezer forint környékén és a drágábbak max 15e be mehetnének, de sajnos ez van. -
havri1
félisten
válasz hobizoli #78698 üzenetére
Ezzel azért nem teljesen értek egyet. Vagyis csak részben. Hiába fillérekért van hozzá való alaplap, de ha egyszer ez van, minek vegyek másikat? Ha 30-ból megvan a cpu, és van mellette 12GB ram, meg működő alapla, akkor 30 a vége. Amúgy meg 30+15+új ram, máris 80-100e.
30vs ~100e nem ua.havri
-
_drk
addikt
válasz hobizoli #78701 üzenetére
Most én is ezen agyalok. Vagyis már nem, mert nekem már nem éri meg az 5 éves konfigot hegeszteni.
660ti kártyám kb 1050 környékén van kicsit alatta ami már kevés. Tehát kellene egy kis előrelépés ami legalább Rx570-1060 3g-os lenne de ezek nem érnek annyi pénzt amekkora előrelépés lenne. Tehát rx580 vagy 1060 6gb kéne, "elvileg" már most csökkeni fog még jobban az ára, meglátjuk de 100-at ezekért se fogok adni.
Így az i5 3330 procit le kéne cserélnem, tesómmal cserélhetnék egy procit, neki 3470 van de az is kevés lenne.
Használt i7-re se akarok sok pénzt költeni.
Viszont tetszik hogy megmozdult a processzor piac végre.
Így a friss hardverek miatt inkább beruházok kompletten egy újra amihez legalább nem kell megint 3 évig hozzányúlni.Nyárig várható még nagyobb megjelenés Proci vagy alaplap terén?
Jelenleg az i5 8400-el vagy a ryzen 2600-ossal szemezgetek. Amik már most nagyon jók és fejleszthetők. KB 100-120 körül meg is lenne.[ Szerkesztve ]
-
_drk
addikt
válasz hobizoli #78717 üzenetére
Amíg jóval az új termék ára alatt lehetett megvenni, nagyon jó volt. Az új i5 helyett megvetted a régebbi i7-et ugyan az a teljesítmény, max kicsit rizikós a gari miatt, de legalább nem ment rá a gatyád és időt álló volt a konfig.
De most 40 ezret kiadni, jelen esetemben mondjuk vehetnék i7 2600-at, de én már ebbe a 25k-t is sajnálom mert max 1 évet ha elodázok vele.Most proci téren érdekes lesz, mert a 30 ezres 4 magos i3 8100 veri az összes régebbi i5-öt, tehát max 15k-t ha érnek..
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel