Új hozzászólás Aktív témák

  • Vasti74

    aktív tag

    Sziasztok!

    Kellene vennem két használt minigépet a gyerekeimnek, de elbizonytalanodtam a processzorválasztással.

    A gyerekek szakközépbe járnak, elég sok a számítógépes melójuk: olyankor fut a Teams, Word - Excel - PowerPoint általában mindig, Acrobat Reader is, meg böngésző egy csomó lappal, szól a zene - megy a videó a háttérben, szóval Power User-ek ;-)
    Ja, évente párszor kell készíteniük a suliba valami kis pár perces videót, amit megcsinálnak fényképezőgéppel - telefonnal, aztán összevágják, zene alá, effektek, stb., de ez nem egy nagy feladat, van amelyik osztálytársuk telefonnal csinálja.
    Most 14"-os laptopjaik vannak (persze dokkolóval meg 22"-os monitorral - billentyűzettel - egérrel, ha nem az ágyban - kanapén használják, akkor rádugják, és asztali gép lesz belőle ;-) i5-5300u procival, 8GB memóriával és SSD-vel, de rendszeresen panaszkodnak, hogy döcögős már a gép...

    Szóval mivel mini, és a feltétel, hogy a Win11 elfusson majd rajta ügyeskedés nélkül is, túl sok variáció szerencsére nincs: 8. generációs Inteltől felfelé. Ebből ami általában szembejön, az az i3-8100T és az i5-8400T vagy 8500T.
    Az i5-ös gépek jóval drágábbak természetesen, ezért elbizonytalanodtam, hogy kell-e nekik?! ;-) Szerintetek a gyakorlatban mennyivel erősebb az i5 proci? Gyanítom, hogy sokkal: eleve 6 magos, kb. ugyanolyan magokból, szóval ilyen felhasználásra szinte biztos vagyok benne, hogy megérné a plusz pénzt hosszabb távon...

    Mi a véleményetek? Mekkora lehet a valóságban, használat közben a különbség ilyen felhasználás mellett az i3 és az i5 procik között?

    Esetleg van-e valami előnye (a tudására gondolok, mert ahogy nézegetem az arc.intel oldalon, az i5 tud olyan dolgokat, amit az i3 nem) az i5 procinak, ami jó, ha van a Win11-hez?

    Előre is köszönöm, üdv: Vasti

Új hozzászólás Aktív témák