- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz VirsLee #94552 üzenetére
A 7 tesztelt játék alapján a 10400 meg a 8700k 2 fps - ben térnek el minimumban, ez számomra nem igazán jelenti az előny fogalmát, főleg ha azt nézem a 10400 55k, a 8700k meg 130k. A 10100 is csak 7 fps - sel marad el a 7700k - tól összességében, utóbbi használt ára megint csak a duplája a 10100 - nak, újonnan nem is látni már, használtan meg venni szerintem nem életbiztosítás és értelmetlen is 70k - ért.
-
VirsLee
Topikgazda
válasz kolopele #94554 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy jó vétel a 8700k, nem azt mondtam, hogy jó vétel a 7700k. Szimplán annyit kértem - a jelek szerint feleslegesen - hogy ne mondja azt senki, hogy gyorsabb az egyik a másiknál, ha egyszer nem az
Erre reagáltam: "Én is elcsodálkoztam most, hogy az i3-10100 leköröz egy i7-7700K-t."
Tehát a 10100 nem lett gyorsabb (sőt lassabb lett), mint a 4 évvel ezelőtti 7700k. -
Harbinger85
aktív tag
1. Milyen célra használnád elsődlegesen? (Játék / munka? Ha játékra, akkor leginkább mely játékok?)
Játék, de mondhatni legacy címek (Halo MCC, Titanfall, AC, ME)
2. Pontos konfigurációd leírása /alaplap, videókártya, monitor (felbontás és képfrissítés), táp stb./ vagy hivatkozz az adatlapodra, ha ki van töltve!
i5 4460, GTX 1650 Super, FullHD 60 Hz
3. Mennyi pénzt szánsz rá?
50000 Ft (7 éve is max úgy gondoltam ennyit érdemes)
4. Új vagy használt processzorban gondolkodsz?
Űj
5. Szeretnél-e tuningolni, avagy távol áll tőled?
Az első tuning kisérletem óta soha többetŐszintén vártam az új Ryzen procikra, de az áraik magasak lettek. Az Intel árai fairabbak és 20 éve Inteles vagyok, a 10400F lenne a legjobb, hisz most ez a "sweetspot", de egy 10100F még olcsóbb és talán nekem annyi is elég. Néztem teszteken jópár címnél elég minimális az eltérés, plusz nálam hogy most épp 125 fps vagy 141 fps az átlag 8. A Z-s alaplapot is így végleg elengedhetném.
Kérdés érdemes-e a 4460-asom egy 10100F-re cserélni. Gondolkodtam egy használt 4790 beszerzésén is, de az ára... és ugye használt. -
Krisz0418
őstag
válasz Harbinger85 #94562 üzenetére
Az ac-k nagyon cpu heavy-k, főleg az origins, odyssey, valhalla. Oda inkább 10400f. Már csak a 6mag miatt is.
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
palfitom
félisten
A "kiborulós" szálat töröltem.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
Harbinger85Ha most nem fér bele a 10400F, akkor vegyél egy normális alaplappal 10100F-et, és majd később mehet a proci-fejlesztés. 4460-ról érezhető előrelépés lenne a 10100F, és nem az átlag, meg a maximum FPS-ek a fontosak elsősorban, hanem a minimumok, ott pedig lenne javulás.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
VirsLee
Topikgazda
Várható, hogy cseréled a 1650S-t? Ha nem, akkor igazából nyugodtan veheted a 10100f-et.
Ellenben, ha előfordulhat az a helyzet, hogy vennél valamit 3060-tól felfelé, akkor ott már 25% plusz simán benne van a Z-s lappal hajtott 10400-ban a B-s lappal hajtott 10100-zal szemben. -
dawez
tag
sziasztok egy véleményre lennék kiváncsi adott lenne egy intel xeon e5 2658 v2 proci, elég olcsón hozzá tudnák jutni egy gtx 980 ti társaságában elboldogulna 1080 p ben medium high között a mai játékokkal? vagy felejstem el ezt a procit ?
-
Harbinger85
aktív tag
válasz palfitom #94569 üzenetére
Akkor ez el van döntve, köszönöm, mindenkinek. Max később bővítek erősebb procira. Egyébként jól értem hogy az LGA1200-at fogja használni a 11. generáció is?
GTX 1650S pedig most válottam - 960-ról - jobbat akartam, de az árak nagyon elszálltak. A legtöbb általam preferált cím pedig hibátlanul fut, ami nem ott meg proci bottleneck van. Meg gondolom a 8 giga RAM.
-
Zsöti90
tag
Sziasztok!
A nemsokára megjelenő i5 11400 fogja támogatni a 3200 mhz-es ramokat?
-
VirsLee
Topikgazda
Szerintem nem igazán jó az játékra. 2.4GHz az alap órajel és 3GHz a turbo. Játékra szerintem abszolút felejtős.
#94575 Harbinger: Az 1200-at fogja használni a 11. generáció is, de az március környékére várható, év végén pedig jön a 12. generáció, ami már DDR5-ös lesz.
#94576 Zsöti90: várhatóan igen, de nem 100%. A B560-ra pletykálják a RAM tuningot, de még nem jelentették be hivatalosan. A 11900k támogatni fogja, de ez gondolom teljesen mindegy, ha 11400-at szeretnél Intel hajlamos ezzel cinkelni, úgyhogy érdemes megvárni amíg bejelentik.
-
Mans20
addikt
válasz Zsöti90 #94578 üzenetére
Itt van már 1 B560 lap a Gigabyte oldalán, specifikáció szerint támogatja. [B560M AORUS ELITE
-
Zsöti90
tag
Ez jó hír
-
KAMELOT
titán
2066-os procik ára szépen lement.
Találtam hozzá lapot is GIGABYTE X299X DESIGNARE-10GV1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
palfitom
félisten
dawezKönnyebb lenne válaszolni, ha bővebb infókat adnál (pl. Öszefoglaló kérdéssora + a vételi ár), de általánosságban nem igazán gamer-proci az a Xeon, alacsony órajelei vannak (ami gaminghez jelentős hátrány), viszont 20 szálából nem igazán tudnak profitálni a játékok.
-
palfitom
félisten
válasz Harbinger85 #94575 üzenetére
Harbinger8511. gen: Még semmi sem biztos. Mármint az igen, hogy LGA1200 lesz, de az nem, hogy a jelnelegi 4xx lapok kapnak-e támogatást. A Z490 jelen állás szerint igen, de az olcsóbb lapok nem biztos.
1650S: elég jó FHD-re, a 8 GB ram pedig már kevéske manapság (még ha nem is futsz ki belőle, akkor is 2x8GB esetén több FPS-t kapsz).
-
s.bala31
őstag
Üdv. Szerintetek mi lenne jobb választás főként játékra egy Ryzen 5600x+ x570-es olcsó lap vagy egy i7 10700F esetleg K z490-el? Azért kell x570-es lap Ryzen alá mert a meglévő 32Gb Gskill ramjaim csak ezzel a chipkészlettel kompatibilisek (qvl lista szerint). 3. opció megvárom az új intel procikat.
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz s.bala31 #94588 üzenetére
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
1. Milyen célra használnád elsődlegesen? (Játék / munka? Ha játékra, akkor leginkább mely játékok?)
2. Pontos konfigurációd leírása /alaplap, videókártya, monitor (felbontás és képfrissítés), táp stb./ vagy hivatkozz az adatlapodra, ha ki van töltve!
5. Szeretnél-e tuningolni, avagy távol áll tőled?Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
veber0937
tag
Hi
tapasztalatok alapján az fx-6100 és 6300 között van érdemleges teljesítmény különbség és ha a ramok csak 1333 mhz menyivel kisebb a teljesítmény mintha 1866 mhz lenne?
-
PlatiaAmos
tag
Sziasztok!
AMD ryzen 7 3700x-re szeretnék váltani INTEL-ről.
Ár/Érték arányban megfelelő proci?Ehhez a procihoz milyen alaplapot lenne érdemes választani?
Kinek mi vált be?Ezek között gondolkozok, de nem értek sajnos hozzá eléggé:
ASUS B450-F GAMING STRIX - 35.990 -
MSI B450 TOMAHAWK MAX - 32.990 -
GIGABYTE B450 AORUS PRO - 32.990Előző gépből amiket átszeretnék rakni:
Corsair DDR4 2133 16GB Vengeance LPX CL13 KIT (2x8GB)
Geforce GTX 1650 SUPER
Corsair CX430 430W [80+ Bronze]
SANDISK Plus 240GB [2.5"/SATA3]Köszönöm bárki segít !
-
M4T4D0R
tag
válasz PlatiaAmos #94594 üzenetére
A 10700K kb annyival erősebb, mint amennyivel drágább. Úgyhogy nem rossz ár-érték arányban a 3700X. De a kérdés, melyik intelről akarsz váltani?
Ezt meg töltsd ki!
5. Szeretnél-e tuningolni, avagy távol áll tőled?[ Szerkesztve ]
-
PlatiaAmos
tag
válasz M4T4D0R #94595 üzenetére
Egy 3éves i5 generációm van. (
Intel Core i5 6500 BOX (1151),
ASRock 1151 B150M Pro4)
1. csak is munka, sok minden fut egyszerre, erős stabil proci lenne a lényeg.
2. konfigot leírtam feljebb kell új alaplap is bármilyen procit is vennék.
3. 150.000ft-ból jó lenne ha kijönne.
4. Mind1
5. Nem szeretném tuningolni.
-
VirsLee
Topikgazda
válasz PlatiaAmos #94598 üzenetére
B550-és lap, plusz ha elég akkor 3700x, ha nem akkor 3900x.
2133-as RAM-ot felejtsd el, 3200-as az ajánlott.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel