Új hozzászólás Aktív témák

  • CoroStar86

    aktív tag

    Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni! Pár héten belül szeretnék építeni egy jó darabig időtálló Paks 2-t. :) Az eddig kinézett hardverek:

    Fractal Design Node 202
    Samsung EVO 960
    Cryorig C7
    MSi 1060 GTX Gaming X 6G
    Corsair SF600W
    Crucial Ballistix Sport LT DDR4 2666MHZ 2x8GB White (BLS2C8G4D26BFSC)
    Thermal Grizzly Kryonaut

    A platformmal viszont bajban vagyok, az utóbbi időben nem követtem napról napra az eseményeket, de valamennyire pótoltam az ismeretbeli hiányosságokat. A kinézett procik: 7700K, 8400, 8600K, 1700, 1700X.
    Az Intelt a magasabb órajel miatt preferálnám, az AMD-t pedig a több mag miatt (hosszú távon talán jobb befektetés, bár szerintem bármelyik általam felsorolt procival ki tudom tolni simán a következő 5-6 évet, ha nem többet). A szorzózár-mentes procik esetében nem feltétlenül erőltetném a tuningot, valószínűleg megelégednék az alapból magasabb órajellel (a ház kis mérete miatt sem akarom túlfűteni a CPU-t. Szerintetek melyik legyen a felsoroltakból? Esetleg alternatíva, amit kihagytam? A procihoz a lehető legjobb mITX-es alaplapot venném majd. Kb 60%-ban a rendszersebesség lenne a fontos ("smooth" legyen minden, filmezés, zenehallgatás, böngészés, YT, stb.), 40%-ban a játékok alatti sebesség (bár itt mindig a GPU a szűk keresztmetszet). Előre is köszönöm a válaszokat!

    U.I.: egy hét éves laptopról váltok. :)

Új hozzászólás Aktív témák