Új hozzászólás Aktív témák

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    válasz Dr. Student #65876 üzenetére

    Hitel egy PC-re? Még lakásra / házra se szívesen..

    Az a baj, hogy így lényegesen gyengébb konfig építhető, mintha egy-két dolog (legfőképpen proci) mehetne használtba.

    Azt nem írtad, hogy monitor, bill, egér, egérpad, hangfal etecera kell-e, szóval úgy veszem, hogy csak a kockára lenne 150k.

    Összerakok valamit gyorsba neked (újonan);

    lap: GIGABYTE GA-H81M-DS2 - 13,5k
    CPU: Intel Core i3-4170 BOX - 35k
    RAM: 2 x 4 GB Klevv Value DDR3-1600 CL9 - 12,8k
    VGA: EVGA GeForce GTX 950 2GB DDR5 Superclocked ACX 2.0 - 52,8k
    ODD: Lite-on iHAS124-14 - 3,6k
    HDD: 1 TB Western Digital Blue WD10EZEX (7200, 64 MB, SATA3) - 13,6k
    ház: GIGABYTE GZ-F5 Black - 6,3k
    táp: Chieftec 400W GPS400A8 - 11,1k
    --------------------------------------------------------------
    148,7k

    Mindent az iWay.hu-ról válogattam. Szeressem, mert jó hely és egészen korrektek az árak. Lehet, hogy 1-2 dolog valamivel olcsóbb máshol, de az egyszerűségre törekedtem. 150-ből egy ilyesmit raknék össze, ha csak bótbó lehetne.

    AMD-t nem ajánlom, mert ahogy mások is el fogják neked mondani, ahhoz, hogy kellőképpen kihajtsd, egy normális lap is kell, akkor meg már ott vagy, hogy elment az AMD procin megspórolt pénz. Egy normális i5 meg még úgy is jobb. Szóval én mindenképpen Intelt vennék - még ha nehéz is ezt leírnom, mert világéletemben AMD - Radeonos voltam, de az utóbbi években (Sandy Bridge-től leginkább) már biza Intöl. i3-4170 azé még használható darab, bár milyen jó lenne, ha CPU jöhetne másodkézből; kis szerencsével ennyiért már lehet találni Haswell i5-öt..
    Ha egyszer kinövi, mehet majd valami combosabb i5 a helyére.

    A hulladék Radeon driverek miatt meg nVidia - amik TDP-ben is jelentős mértékben jobbak. Szóval a nagy piros helyett nagy ződ - sajna ez van.

    A Klevv egy viszonylag új szereplő a memóriapiacon, de elég jó review-eket kap, saját gépembe is merném tenni. 8 GB RAM-mal még egy jódarabig el lehet lenni. Azért választottam 2 x 4-es elosztást, mert talán egy minimálisat profitálhat a konfig a dual channelből - ha meg fejleszteni akar később, úgyis vesz egy 2 x 8 GB-os pakkot, a 2 x 4-eset meg eladja.
    Mindenesetre az 1 x 8 GB is lehet opció, de akkor később egy pontosan ugyanolyan memót kell majd belerakni - ez meg néha nehézségekbe ütközhet. Persze manapság a legtöbb lap már nem nagyon sír, ha két különböző modul van benne, de a magam részéről nem díjazzam az ilyet, mert blöeh - a döntés rajtatok áll.

    Optikai meghajtó mindig jól jön egy gépbe. Bármikor áldás lehet, hogy van, míg a hiánya alkalmanként hajtépkedésre adhat okot. 3600 pénzzel ezt szerintem megéri bebiztosítani. Fekete, SATA, ír DVD-t, Lite-On, yay.

    Házikó - egyszerű, kulturált, még bővítésre is van egy kis hely, olcsó, de brand. 150 ezres konfighoz ne legyen má noname kukázott izé.

    Vinyó - rendszernek nyilván jobb lenne egy SSD, de a keret szűkössége miatt marad a sima vinyó. SSD-ből max. 120-ast tudnál belerakni, de akkor meg semmi tárhelyed nem lenne. Szóval ez van.
    WD Blue 7200-es, SATA3-as, olcsó, consumer szinten jó az, 1 TB-tal el lehet karistolgatni egy darabig. Nyilván a Black jobb lenne, de elég nagy az árdifferencia. Velociraptorról nem is beszélve - de akkor meg már SSD. Viszont ha később bővítve lesz és mass storage a cél, akkor WD Red / WD Red Pro, esetleg a Hitachi DeskStar 24/7-re hitelesített modelljei. Meg eventually egy SSD, ugye.

    [ Szerkesztve ]

    Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

Új hozzászólás Aktív témák