-
IT café
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
formula01
senior tag
válasz Thommer #177317 üzenetére
A Legion 5 és 5 Pro-ban nincs VC hűtés, csak 7-ben, 2023-as modelleknél már abban sem mindben.
Szerintem 600k alatt játékra hazai forrásból ez a Legion 5 Pro a bestbuy 559e Ft-ért Ryzen 7 5800H+RTX 3070-el. Ha nem otthon vennéd azért vannak jobb ajánlatok.
Viszont ha 80%-ban fejlesztés lenne a laptopon és erre a laptop billentyűzetét használnád, javaslom, ha van lehetőséged, próbálj megnyomkodni élőben 1 ilyen, vagy hasonló gépet.
Én pár napja vettem egy Legion 7-et, nem épp a billentyűzete szerintem a legnagyobb erénye, nem tudom, ez az 5 Pro esetében mennyiben másabb.
Erősebb cpu/gyengébb gpu vs. gyengébb cpu, erősebb cpu kérdésben ha fontos a játék mindenképp az erősebb GPU-t választanám.
Ha a programozás a prioritás, akkor viszont neked kell tudni, hogy szükséged van-e arra a teljesítménytöbbletre, amit egy 5800H-hoz képest egy 12gen i7 adhat. Mondjuk amennyiben a programozás a prioritás, és nem csak hobbi/tanulás, hanem kenyérkeresés szinten, arra lehet nem gamer laptopot választanék.
[ Szerkesztve ]
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
formula01
senior tag
válasz Thommer #177328 üzenetére
Legion 5, 5 Pro-ban nincs VC, Legion 7-ből a 2021/2022 gen6, gen7-es gépekben mindben VC van, a 2023-as gen8-as gépekből viszont úgy tudom, csak az RTX4080/4090-es verziókban van.
Munkára azért mondtam, hogy egy nem gamer gép lehet jobb lenne, mert ha sokat kell hurcolni, fel le nyitogatni, azon gépelnél, nem eshet ki idő gariztatásra, stb, akkor egy üzleti gép erősebb zsanérokkal, jobb billentyűzettel, helyszíni garival, magnézium vázzal, stb lehet jobb választás, de ott meg nyilván más téren kell kompromisszumot kötni. Ha kell a játékos teljesítmény, meg eddig is gamer laptopot használtál erre a célra, akkor mondjuk szerintem tisztában vagy ezekkel a kompromisszumokkal, szóval nem ér meglepetés, ha most is gamer gépet veszel.
Erősebb CPU vs. erősebb GPU ügyben ha csak nincs direkt szükséged arra az extra CPU erőre, én is a jobb GPU-t választanám. i5 12500H-t egyébként én nem erőltetném, 12 magjából csak 4 performance (személyes tapasztalatom nincs vele).
Ha gamer laptopban gondolkozol, szerintem érdemes lenne egy kérdést kiírnod a Gamer notebook topicba is.
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
veterán
válasz Thommer #177396 üzenetére
Szia,
a 3 gépből toronymagasan a Legion 5 Pro vezet.
2021-2022-es modellek voltak a Ryzen 5000 / Intel 11.gen,
2022 nyarától jöttek a Ryzen 6000 / Intel 12.gen,
2023 tavasztól/mostantól itt vannak a R7000/ Intel 13.gen darabok. Intel 12.gen még leginkább Geforce 3000 GPU-kkal jött, a 13.gen pedig már 4000 kártyákat kap.Így magad is láthatod, hogy a Legion 5 Pro-ban 2 évvel frissebb, vadonatúj belsőségek vannak, ugyanazért a pénzért. Normál esetben a sima Legion és a Pro között csak a kijelző más. A simában 15.6" FHD, 300 nit, 100% sRGB szokott lenni, a Pro-ban pedig 16" 2560x1600, 500 nit fényerővel.
Az Acerekben korábban sajna 250 nit fényerő volt. Ki kell keresni hogy ez most milyen.eMAG ezt a L 5 prot most úgy tudja jó áron produkálni, hogy kintről szerzi be, ezért nem magyar a billentyűzet. Nekem is fétisem a magyar bill, nekem megérné a további felárat, keresnék olyat.
Ez a laptop durván veri a másik kettőt.
A skálázásos aggódást meg engedd el, mert tökéletes lesz.[ Szerkesztve ]
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest