Új hozzászólás Aktív témák

  • KubanitoS

    veterán

    válasz szobipeti199 #173304 üzenetére

    Laikusként én is hozzászólnék. Meg kell érteni azt, hogy ebben a fórumban jellemzően olyan emberek adnak tanácsokat, akik valóban értenek hozzá, ezzel foglalkoznak stb. Szóval értem én, hogy miért nem ajánlanak jószívvel bármit. Ettől függetlenül egy 160-200 ezres gép sem fog feltétlenül "széthullani" két év használat után, ezt én is extrém dolognak tartom.

    Itt szerintem arról van szó, hogy egyes gépek jobb konstrukciók, arra vannak tervezve, hogy naponta nyüstöljük őket, ezek munkaeszközök és nem fognak szétesni attól, hogy kevésbé figyel rájuk a user. Egy ilyen gép használtan valóban jobb lehet, mint egy olcsóbb gép újonnan, de ennek is lehetnek azért hátulütői.

    Az én családomban is főként alacsonyabb árfekvésű gépek vannak, sokat itt lehurrognának, hogy nem megfelelő minőségűek. De azért jellemzően nem hullanak szét. Viszont nincsenek is hurcolászva napi szinten. Mondjuk ellentmondva magamnak édesapám HP 250 G nemtommennyije, amit munkára használt és volt is hurcolászva gyakorlatilag három éves korára egyszer mikor felnyitotta a kijelzője szétesett... szóval na.

    Ettől függetlenül én azt gondolom, ha az ember vigyáz a laptopjára, akkor az hosszú éveken keresztül társa lehet, feltéve, ha megfelelő alkatrészekből áll.

    A kérdésedre a válasz, hogy mit vegyél: ha ennyi a keret, akkor ennyi, keresd a normális márkákat (ASUS, Dell), keresd a sok év garit, a kijelzője minimum FHD legyen, 8 giga ram alap, proci egy normális Intel i5, esetleg Ryzen. Legyen benne minimum 256 gb-os SSD. Aztán kb ennyi. Ha fémházas lenne, az lenne a legjobb, de ennyiért olyan szerintem nem lesz.

    Itt van pl egy fémházas Zenbook 240-ért.

    Ez a gép ár / értékben véleményem szerint ezerszer különb, mint egy random 160-200 ezres gép.

    Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

Új hozzászólás Aktív témák