Új hozzászólás Aktív témák

  • #25157120

    törölt tag

    Üdv a fórum népének!

    Laptopot szeretnék venni, és nagy dilemmában vagyok, főleg hogy bejöttek az 1050-es videokártyák, és eléggé noob vagyok ezen a téren (is).
    Az árban a célirány a 300 ezres kategória, plusz30 ezer, mínusz bármennyi. Igen, inkább asztali gépet vennék én is, csak sajnos nem tudom cipelgetni, bár a mini-pck egyre jobban tetszenek, mindegy..
    Mivel modellezésre kéne, szeretnék intel i7-es procit, és minél jobb VGA kártyát, nvidiát. + DDR4 memória, min.8 giga. SSD nem lényeg, sosem zavart ha többet kellett várni, de majd bővítem ha akarom. Na meg, mivel nekem most egy fanos gép van, szerintem a 2 fan is követelmény.
    Eddig tiszta ügy azonban, ha erre rákeresek, kiad sok sok találatot.
    Pl. van már kétszárzererért Asus X550VX, még tetszik is semmi extra, i7-6700HQ gtx 950M... ez nem tudom mennyire érné meg, már elég elavult a kártya, és csak egy fan van benne, ami nem a legjobb ha napi 18 órát megy.
    A három kilós mezőnnyel vagyok gondban.
    Most egy 5-6 éves HP-m van, simán vennék megint ilyet, de nem igazán látni normálisabb 2fanos újabb felszereltséggel ( HP omen= ugyanúgy néz ki mint a pavilion, csak 400ezer ft.)
    Dell Inspironok is tetszenek, de pl. a Dell 7567 valami miatt, megint csak 450 ezernél kezdődik, same konfiggal mint az acer vx 15 vagy a lenovo y520.
    Acer VX 15 / Lenovo Y520 - mindkettő gtx1050Ti és i7 7700HQ , eddig ezek a befutók.
    Vagy: olcsóbban van lenovo y700, régebbi konfiggal. A lenovotol azért tartok mert hallok rémhíreket a szervizelésével, és a minőségével szemben is.
    És azt vettem észre, az árképzés néha totál értelmetlen, a most kijött 1050 /1050Ti videokártyás gépek ugyanannyiért vannak sok helyen mint a régebbi gtx960M -es konfigok, ezt nem értem.
    És hiába lenne nekem elég egy szolídabb gép kinézetre, két fannal, de az összeset amiben újabb proci és vga van, már rásütik hogy 'gamer', kicicomázzák világít stb, és mocsok drága, habár általában ua. gagyi műanyag az egész.
    Szóval a kérdésem: mit érne meg venni 300 ezres léptékben, ami sok használat mellett is kibír vagy 3-5 évet ? Lehetőleg minnél jobb procival és vga-val.
    Megéri az újabb, 1050-es vidi kártyát venni? És ha igen, akkor megéri a pénzét az 1050Ti ?
    Vagy inkább várjak pár hónapot, hátha lesznek jobb vételek?
    Szívem szerint Dell 7567et vennék, csak sajnos az más árkategória.

Új hozzászólás Aktív témák