-
IT café
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kissj83
tag
[link]
Erre esetleg van tippetek?
Esetleg a kereten emelhetek 200e-ig.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Khelben #109398 üzenetére
összesen 3 infót kaptam: 200e, wot, 17", ebből próbáltam valami emészthetőt összehozni.
közben felhívtam, és még annyival egészítette ki, hogy fullhd felbontású kijelzője legyen.
viszont akkor vegyük ki a képletből az oprendszert és az ssd-t. prociból elég egy erős fizikailag 2 magos.
szóval butított grafikával fullhd felbontáson menjen a wot, kb ennyi az igény. próbáltam minél több infót kiszedni tesóból, de ennél többet nem tudtam.
a linkelt gép hol kapható 200 körül?
illetve kérhetnék még pár alternatívát?
este lesz gépközelben, és akkor átküldenék pár linket.[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
válasz kissj83 #109401 üzenetére
Valami ilyesmit néznék dotára. Ezen már eldöcög.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Khelben
nagyúr
válasz #92888064 #109403 üzenetére
[link]
Alternatíva nincs, az is csoda, hogy ez az egy van, ami normális. Fullhd nincs ennyiből, erős proci nincs ennyiből, ennyi sajnos.
15-ösből még lenne Fujitsu A555G, fullhd ips kijelzővel, de ugyanez a hardver. Még azt sem tudom mondani, hogy tegyetek hozzá egy kicsit, mert 300k a következő lépcső kb.[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz #92888064 #109406 üzenetére
A legjobb, amit tehetsz, hogy meggyőzöd a 15-ös méretről és hozzátesztek egy kicsit, hogy egy I5-ös Asus K501 kijöjjön.
-
Kasya
nagyúr
Sziasztok!
160-170e összegért keresek gepet otthoni hasznalatra. Aksi idő nem szamit, inkabb teljesitmeny (jatek) lenne fontos. Tehat az IGP-nel kicsit ha jobb teljesitmeny lenne, mar tokeletes. Ami fontosabb lenne meg, hogy a gephaz erosebb legyen, tehat egy ev mulva ne legyen kopott es repedezett a gyenge muanyag/festes miatt.Mit javasolnatok?
szerk:
Jelenleg ez lenne celkeresztbe.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Khelben #109407 üzenetére
közben használtam a linkelt weboldal keresőjét, és 17" fullhd felbontásra szűrve kidobott egy acer gépet.
idáig is acer gépe volt sógornőnek, szóval neki ez nem probléma. közös ismerősünknek volt acer garanciális ügyintézése, és pozitívan nyilatkozott. szóval a külföldi szerviz sem probléma.
milyen okból kifolyólag nem ajánlott a gép?
nem is álmodtam volna matt kijelzőről, a processzor ugyanolyan, a vga számozás alapján jobb, garancia viszont 1 évvel kevesebb.[ Szerkesztve ]
-
Thduil
csendes tag
válasz Thduil #109321 üzenetére
Ezekről a gépekről mik a tapasztalatok?
Volt acerem de semmi gond nem volt vele, 8 évig szuperált, viszont ez lehet hogy csak az én szerencsémen múlt mert elég vegyesek a tapasztalatok.
http://hardverapro.hu/apro/uj_acer_v15_nitro_156fhd_ips-core_i5-5gen-8gb-1tb_sshd-nvihttp://hardverapro.hu/apro/uj_acer_v17_nitro_173fhd_ips-core_i7-4720hq-8gb-1tb_sshd-nvi
[ Szerkesztve ]
-
debcamp
aktív tag
Üdv!
1: Mostanában, 1 max 2 héten belül.
2: 120e körül, kicsivel lehet több
3: Az általános böngészés és Office (tanuló vagyok) mellett Plaxis 2D program használatára kellene ( <- lásd link)
Egy most kb 10 éves asztali gépet váltana le, így szerintem minden téren hatalmas lenne az ugrás
4: Játék nem elsődleges szempont, ha mégis előveszek vmit akkor azok Dota2, WOT és esetleg CSGO.
5: Kijelző az átlag ~15" megfelel
6: Suliba/ erre a Plaxis órára és konzultációkra lenne hordozva. Utazás közben nem használnám.
7: Op rendszer nem szükséges hozzá, van Win-em.
8: Hdd szerintem min. 500gb lehet, Sajnos SSD nem biztos, hogy bele fér a keretbe, pedig jobb lenne tudom. Jelenlegi gépbe 160gb hdd van..szóval egy 120-as ssd-n meg tudnék férni, ha arról van szó.
9: Nincs extra kívánság, később esetleg egy monitort még melléte(het)nnék kiterjesztett asztalként.
10: Nem idegenkedem a megbízható, garanciás használt daraboktól sem, persze az új az új. Jöhet mind2re ajánlás, ha úgy van.Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz #92888064 #109411 üzenetére
Felejtsd el, ugyanaz, mint az X-es Asus. Az adatlap nagyon szép, a burkolat alatt meg teszkós tejfölöspohár anyagok vannak. Sőt, a burkolat is abból van.
(#109412) Thduil : újonnan sem mernék nitro-t venni, elég rosszak a megbízhatósági statisztikái.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Khelben #109414 üzenetére
igazából az anyaghasználat nem szempont, mert idáig is hitvány műanyag gépe volt a vevőjelöltnek. igazából az lenne szempont, hogy garanciavesztés és több órás szerelés nélkül lehessen takarítani a hűtést.
ha vállalnak rá 4 év garit, akkor sem érdemes elgondolkodni rajta?(#109416) Khelben
köszönöm
amúgy nem az én pénzem, tesóm venné a feleségének. tesónak elmagyaráztam, hogy ennyiért nem kap 17" fullhd wot képes gépet.[ Szerkesztve ]
-
pFEFErohni
tag
Sziasztok ismét! Így egy hét nézelődés, információ gyűjtés után körvonalazódik az igény! Tehát ami fontos: full hd ips kijelző (fotós utómunka miatt) gtx 950m tudású videókártya (mostanság megjelent/megjelenő mmo-k miatt), a keret is felcsúszott 250re (ha még egy hétig nézelődök 300 lesz belőle... ), használttól sem zárkózok el, de azt csakis bolti garisan, élőben megnézve kecskemét környékén! Adatlapok alapján nagyon sok szuper tudású gép van, de sajnos nem vagyok benne annyira a témában, hogy bele is lássak a lelkükbe! Windows nem kell, az van legál a cégben! Ezek alapján mit kellene nagyon szemügyre vegyek!? Köszi mindenkinek aki időt szán rám!
ps4 Id: pFEFErohnii
-
nagyúr
válasz pFEFErohni #109418 üzenetére
ASUS N551JW?
Kicsit többért Dell Inspiron 7559?(i5 verzióban)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz pFEFErohni #109420 üzenetére
Igen,ajánlott is.Ha megfelel,hajrá.
-
debcamp
aktív tag
válasz debcamp #109413 üzenetére
Máté94 Köszi
Viszont.. Most kaptam az infókat, hogy 17" lenne inkább a cél.
Ebben a méretben ahogy néztem, emelni kell a keretet. Így kb 150-170 max 200 ami azt illeti.
Illetve nem értek a korábban linkelt programhoz (Plaxis 2D) mennyire vga (hisz "csak" 2D), mint inkább cpu igényes dolog. Minden egyéb az előző hsz-ban. -
Bkrisz9
őstag
válasz pFEFErohni #109422 üzenetére
K501 TN paneles.
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
miklos0308
tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Minél hamarabb
(2) A gépre szánt összeg forintban? 200ezer alatt (200 a max)
(3) Felhasználás? Tanulas, legyen gyors ne fagyjon be ha a chromeban egyszerre nyitva van 15 ablak...
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Wow fusson rajta high- ultra beallitasok mellett 30-60 (inkabb 60hoz kozeli) fpsel
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Mindegy
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Utazas kozben nem, hetente- kethetente hordozom (koli es otthon kozott)
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) nem fontos
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Sad nem fontos tarhely minimum 500 giga minimum 4 giga ram
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) semmi kulonos vga hdmi port usb wifi (csak ami a mai vilagban altalanos)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) csak uj Sziasztok! Letezik ilyen gep ? Koszi elore is! -
Tikakukac
titán
válasz #92888064 #109411 üzenetére
Ha semmi nem gond akkor meg kell venni.
Most nem fogom a drága billzetről a karaktert lekoptatni, hogy miért nem húzunk 19-re lapot és agyalunk rajta később: hogy basszus, most akkor csak baseplate és zsanér csere lesz, vagy a fedlap is megy bezellel?
Ha nagyon bírja a tippmixet akkor vegye, engem fegyverrel sem vennének rá.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
törölt tag
Sziasztok,
Kérdés vajon tud-e valaki a következőre ajánlani egy jó laptopot:
ár: ~300k (+10% belefér)
kijelző: 15 col
felbontás: full hd, ips sem ártana, bár ettől el tudok tekinteni (de nem lenne rossz)
2 diszket lehessen beletenni egyidejüleg (ssd + hdd, hogy dvd helyére vagy m2-be megy a másik az mindegy)
wifi: ac!
proci: i5 vagy i7
ram: 8 GB (bár vszinüleg ezt bármelyik hozza)fontos, legyen relativ vékonyabb kivitelü vagy nem túl nehéz
elsődleges felhasználás: fejlesztés (programozás)
mozgatás: asztalról ágyba, ágyból asztalra (ezért is fontos hogy relativ kompaktabb kivitelü legyen) -
1stVikman
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék két konkrét típusú laptoppal kapcsolatban.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - Nem sürgős, legkorábban hétvégén
(2) A gépre szánt összeg forintban? - 120EFt
(3) Felhasználás? - Jelenleg csak böngészésre, fórumozásra használom, játék is lenne, ha bírja
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? - Ha mennek, akkor kb. Tomb Raider, Splinter Cell, Batman Arkham stb
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - felbontás nem annyira szempont, de a matt kijelzőt preferálom
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - hordozva lakásban, illetve havonta 1-2x bőröndben. Menet közben nem használnám.
(7) Operációs rendszer? - Win 7
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Rugalmas vagyok tárhelyet illetően, ram Minimum 4 GB, optikai jó, ha van
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) - HDMI, USB 3.0-ás portok min. 2 db, világító billentyűzet
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? - Használtban gondolkodom.Jelenleg egy Dell E4300-am van, játékon kívül mindenre megfelel.
Erről váltanék, és van 2 kiszemelt típus, 120 EFt környéke mindegyik.
1. Dell Latitude e6330 - 13,3" matt kijelző 1366x768, i5 -3320m, 4GB RAM, integrált HD 4000, 2x USB 3.0, és mini HDMI. stb.
2. Dell Inspiron 7520 - 15,6" matt kijelző, full hd, i7-3632QM, 8GB RAM, AMD Radeon HD 7730M 2GB, 4xUSB 3.0, HDMI stb.Mivel tisztában vagyok, hogy az egyik üzleti, a másik konzumer, így a kérdés inkább arra vonatkozik, hogy mennyire ajánlott, vagy vállalható az Insipron. (Abból is van egy a családban, nincs gond vele.)
Jóval erősebb hardver és felszereltség rendesen csábít.Segítséget előre is köszi, üdv: Vikman
[ Szerkesztve ]
-
Logan1212
tag
válasz Khelben #109400 üzenetére
Köszi!
Az a baj hogy az általam leírt (GTA5, medium 1366*768, 4-5 óra filmmel minimum fényerőn) speckókat az előző laposom , ami egy Y570-es volt( i7 2670qm, gtx 555m 2gb) lazán hozta, a 17"es kijelző és massziív ház kivételével. Ez a 8760W érdekesen hangzik, megnézem, köszi! -
glspeter1
őstag
Lenovo Y700-ról mi az általános vélemény ? Hűtése mennyire jó ?
Gari szempontból én be merném vállalni, mert mindenből ki tudom fogni a rosszat. Az elektronika már csak ilyen.Élj ma, harcolj holnap. Privát üzenetre illik válaszolni !! :)
-
miklos0308
tag
válasz miklos0308 #109425 üzenetére
Erre valaki ? Azért is lenne sürgős, mert a jelenlegi notim megadta magát valószínűleg véglegesen így gép nélkül vagyok.. :/
-
-
Khelben
nagyúr
válasz 1stVikman #109436 üzenetére
Neked kell tudni, hogy mi a fontos. A használt konzumer gépekkel az a legnagyobb probléma, hogy 2-3 évesen már a megbízhatóságuk nagyon alacsony, hiszen ennyi időre tervezik őket. Ráadásul a garancia is lejár már, tehát abszolút lutri egy ilyen gépet megvenni. Főleg, hogy a javításuk általában nem éri meg, mert ki fog egy 70-80k-t érő gépben 50k-ért alaplapot cserélni.
-
glspeter1
őstag
válasz Khelben #109439 üzenetére
A G551 is ? Csak mert az oldalt tolja ki a meleg levegőt, egy ventivel.
+ ugye ebből még nincs Skylake és mivel most vennék, így se a Broadwell, de főleg nem a Haswell nem jön számításba.
A 7559 már túl drága, annyit nem szánok rá.Élj ma, harcolj holnap. Privát üzenetre illik válaszolni !! :)
-
Khelben
nagyúr
válasz miklos0308 #109440 üzenetére
Nem létezik ilyen gép. A wow ultra 60 fps még asztali gépen is kemény dolog. Asus K501-et tudsz venni játékra 200k körül, azon mediumon elmegy.
-
Khelben
nagyúr
válasz glspeter1 #109444 üzenetére
Hát, a haswell-skylake érezhető teljestménykülönbsége azonos árkategóriában egyjegyű százalékban mérhető. Én nem ez alapján vennék gépet. De természetesen ha skylake kell és nincs pénz Dell 7559-re, akkor lehet venni a Lenovo-t, hiszen nincs más. Így nincs is kérdés. Leírtuk, mi a helyzet, ismered a garanciális gondokat is, innentől a te döntésed, hogy mire adod ki a pénzt.
-
miklos0308
tag
válasz Khelben #109445 üzenetére
Ertem koszonom a valaszt abbol indultam ki, hogy a jelenlegi gt630al felszerelt lenovom medium- high beallitasokon 30-40 nehol 50 fps-el futatta igaz csak hd-ban es egy gtx950tol azert elvarhatonak tartottam ha nem is full hdban csak hdban a 60 fps high-ultran ez a k501 egesz korrektnek tunik koszonom
-
Khelben
nagyúr
válasz miklos0308 #109447 üzenetére
Óriási különbség van a medium és az ultra között wowban. Ráadásul ami 60 fps a mezőn, az 12 fps lesz raidben.
-
törölt tag
Khelben & Tikakukac:
köszönöm mindkettőtöknek, sikerült rábeszélnem a 15"-osra. úgyhogy akkor a linkelt asus lesz reményeim szerint a befutó.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Hálózati / IP kamera
- Fotók, videók mobillal
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Politika
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- Eladó egy bontatlan új Lenovo ThinkPad X3 Gen5 üzleti notebook
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 M1 Pro Gyári Garis!
- Asus Vivobook Go 15 E1504FA
- E14 Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 7730U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad A485 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 2500U 16GB 256GB NVMe dupla akku gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest