-
IT café
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
b.bone
senior tag
Sziasztok,
Olyan NAS-t szeretnék vásárolni amibe legalább három merevlemez fér mivel szeretnék bele egy tükrözött RAID tömböt a fontosabb adatoknak illetve beletolnék egy terabyte körülit a kevésbé fontos dolgoknak.
Továbbá az nagyon fontos lenne, hogy meg lehessen oldani az offsite backupolást.
Konrkétan arra gondoltam, hogy jó lenne ha a két -egymastol tavol levo- NAS a fontosabb dokumentumokat egymásra backupolná az interneten keresztül.Szerintetek ezt meg lehet oldani egy NAS-al vagy kénytelen leszek rendes szerverekkel megoldani a feladatot?
"guilty until proven innocent" - Artisjus
-
b.bone
senior tag
Attól még lehet, hogy neki NAS kell mert hálózaton keresztül és USB-n keresztül IS el szeretné érni.
Amugy nekem van (sajnos két darab is) ilyenből
Azt tudom, hogy ha rádugok egy merevlemezt USB-n akkor azt felismeri, de hogy fordíva működik-e azt nem tudom.
Amúgy 10/100-as csak és ez vele a baj. Ezt az egészet csak azért mondom, mert ha TV-re akarod kötni akkor gyanítom filmet tárolásra is használnád. Nos filmek tologatására szerintem kell a gigabites LAN interfész ugyanis a HD filmek piszkosul lassan mennek rá/ jönnek le róla.
Just sayin"guilty until proven innocent" - Artisjus
-
b.bone
senior tag
Olyanra gondoltam aminek van ethernet portja. Ugyanis ha esetleg nem találnál olyan NAS-t amelyiknek a vinyóját el tudod érni USB ről is. (és attól félek ilyet nehéz lesz)
Akkor a média lejátszó még elérheti a NAS-t hálózaton keresztül."guilty until proven innocent" - Artisjus
-
b.bone
senior tag
Esetleg ez :
Ovlastam hogy allitolg a synology NAS-ok tudnak olyat amit te szeretnél, de egyik termékük leírásában sem említik (mondjuk csak 3-at néztem meg)
ha találsz megoldást oszd már ide is kérlek mert érdekelne[ Szerkesztve ]
-
b.bone
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék megoldani egy (számomra) kicsit komplexebb feladatot.
-Kellene egy központi NAS ahova a userek számítógépei rendeszeresen szinkronizálják a dokumentumaikat.
-Ez a NAS tudjon automatikusan, incrementálisan real-time backupolni egy másik ugyan olyan (vagy hasonló) NAS-ra.Van rá egy koncepció rajzom.
Sokat olvasgattam a QNAP és a Synology oldalait.
Ha jól értelmeztem mindent, ilyen autómatikus gépről NAS-ra szinkronizáló programot mind a két gyártó ad a NASaihoz.Azonban a real-time adat szinkronizációban nem vagyok biztos.
QNAP-nak van egy táblázata amiben a real-time remote replication mintha csak a drágább modelleknél lenne supported.
például a TS-439 Pro II 180K körül van ami elég csücskös.A Synology-nál gyakorlatilag az összes modelljüknél ott szerepel ez a lap is. Jól értelmezem, hogy a Network backup az pont az ami nekem kell?
Szerintetek a kinézett Synology modellekel meg tudom oldani azt ami a koncepció rajzomon van?
Esetleg láttok haditervben valami buktatót ami miatt nem fogom tudni megvalósítani amit szeretnék?Minden véleményt, segítséget előre is köszönök
Üdv,
b"guilty until proven innocent" - Artisjus
-
b.bone
senior tag
Nyitottam egy topicot a Synology.hu-n.
Meg is kaptam a választ. Köszönöm a tippet. Üdv
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen monitort vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- Milyen légtisztítót vegyek?
- 🖥️⛅
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest