- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
veze
őstag
valaki kérdezte -nem keresem már vissza- hogya zyxel elérhetö e linux alól..
Nos.. jelentem minden tekintetben. fájlkezelöben, is böngészöben is, ugyanugy mint windows alól
mindenféle telepitgetés nélkül.
egyszerüen csak a hálózatokbol (windows hálozatok alatt lesz) csatolni kell a meghajtót és kész..[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz misimagaki #712 üzenetére
megoldható
én már csinaltam ilyet szintén egy P-3-as géppel egy asus tusl2-c lapban
meg olyat is hogy egy P-2es gépbe aminek nem volt jo az USB -je pci-os usb kartyat tettem.. azt is felismerte és kezelte a frenaas -
veze
őstag
válasz misimagaki #720 üzenetére
igen, usb 2.0 ás kártya volt
és SATA 1-es kártya (mert ugye sima pci foglalatos, és olyan csak sata 1-et támogat a sata 2-es kártyák pce1-es olyan slot meg nem volt a lapon
valami SILxxxx chipes kártya nem tudom most fejböl de most is benne van otthon egyik gépben,
a freenas meg 0.7x verzio volt -
veze
őstag
válasz misimagaki #723 üzenetére
sztem én is azt telepitettem... 32 bitest
járt asus tusl2-c lapon sata 1vezérlökártyával sata 2-es vinyoval
aztan Asrock P2-es lapon is volt abban volt az USB2.0-ás kártya..
mind ösrégi cuccok és kb két honpja sincs hogy probaltam öket
de sokat fogyasztottak a lapok igy is kb 50w...
igy tartosan nem hagytam üzemben
pedig a freenas nagyon bejönne nekem... -
veze
őstag
válasz misimagaki #724 üzenetére
pl ez?
de mint irja ez is Sata1-es (adatátviteli sebesség: 1,5 GB / sec csatornánként
)
idönként hajlamosak a termékleírásnál csusztani a webáruhazak (ilyet láttam pl edigital oldalan) ahol 3GB/sec nek irtak hasonlo kártyát.. összeadva a két csatorna sebességét....
a SATA II sebességre képes kártyák PCI express slotba vannak csak ( ilyen kártyám is van) -
veze
őstag
válasz misimagaki #727 üzenetére
nekem freenas-al a wake on lan is müködött..
fix Ip + a routerben felvettem a hálokatrya MAc címet stb (linksys wrt54gl fw: dd-wrt)
de ez már nálam a többi géppel müködött korában is, igy nem volt nehéz a beállitás, csak ugyanugy csináltam
ha régi a lap és nem integrált a hálókártya, hanem ugy teszel bele egyet, akkor valszeg kell neki egy wake on lan kábel amivel az alaplapra bekötöd, különben nem fog müködni
ez igaz, a szük keresztmetszet a hálozati csatolo..[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz misimagaki #730 üzenetére
wake on lan topicban irtam már összefoglalot , nekem hogyan sikerült.
de az az igazsag hogy eléggé routerfüggö és csak a sajatomat tudom..
Ip címhez ugye nem lehet rendelni mert ha nem megy nincs neki
én tudok az egyémben MAC cimhez rendelni és tud a router magic packet csomagot küldeni
de pl külsö weboldalról csomagküldéssel nem tudtam inditani, pedig elküldte ugyan, kiirta.. de mégse indult. erröl olvastam is valahol, hogy nem biztos hogy a beállításokkal van a gond ilyenkor. egyszerüen vannak olyan szolgáltatok akik nem engedik az ilyen csomagok küldését.. ezt forumban olvastam valahol. nem tudom mennyi ennek a valosagtartalma, de nekem nem müködött a vélhetöen jo beállítsok ellenére.
viszont el tudom érni anetröl bárhonnan a routerem. és oda belépve már simán tudom ébreszteni
bár ez a téma már itt oFF ugyhogy elnézést érte.. -
veze
őstag
zyxel nsa210 esetében a 27 watt oránkénti fogyasztást gyakorlati tapasztalatok alapján cáfolom!!
nekem egy 500GB WD Green vinyó van benne és 9W a fogyasztása. mértem..
óránkéntit is és 10 nap 24/7 üzemben is ( és így is annyira jön ki)
ezek nálam tények és a teljesítmény méréshez használt eszköz se téved annyit hogy 27 wattot 9-nek mérjem.. -
veze
őstag
nem tudom miért és hogy van ez..
de nálam ennyit mért egy olyan eszköz, ami más dolgokat, aminek ismert volt a fogyasztása, meg annyinak mért amennyinek lennie kellett..
de ha laptop vinyot tesz bele az ember akkor is tuti csökkenthetö.
és bele lehet tenni kis ügyességgel
transmission: egy másik torrent kliens. de ha nem tudod ráhuzni, akkor is használhato..[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
bocsi de nem fért már bele a szerkesztésbe..
szval a transmission egy torrentkliens, többnyire támogatott minden trackeren bizonyos verzioszámok felett.
azonban vannak trackerek amelyek nem minden torrent kliens használatát támogatják. ( vannak olyanok amelyeket meg tiltanak, arra valo hivatkozással hogy nem korrektül számolják el a forgalmat )
a zyxelen olyan kliens van (libtorrent,- r torrent alapu) amit a trackerek "megbízható" kategoriába sorolnak és általában támogatják.
de olvastam itt a topicban olyat , [link] hogy a vásárolt NAS-t olyan klienssel adták amit tiltanak. Ha olyan helyre akarod használni ahol tiltják az adott klienst akkor nem sok lehetöség van. Vagy le tudod cserélni ( vagy le lehet egyáltalán) ha nem akkor szívás..[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
én nem használom filmnézésre, szóval nem tudok ehhez a részéhez mit hozzástenni
de olvass utána itt is akár, pl itt vagy itt a forumtárs hozzászólásaiban. Ö használja filmnézésre is. erröl kérdezd tlán Öt.
egyik elöny az ár, másik a nem vészes fogysztás.. csendes, a ventije 1000-1300 között pörög kb. 35-37 fokos benne a wd 500 green. E sata csatlakozó, print server, usb elöl hátul, kiprobaltam azt is hogyha beledugok egy 4-es usb HUb-ot akár elöl akár hátul , az abba dugott eszközöket mind felismeri egyszerre is. tehát akár 4-5 vinyot is rá lehet fűzni és akkor elérhetö bárhonnan. lehet erre képes a többi is - nem tudom- ez biztos[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz misimagaki #778 üzenetére
bekapcsolod a web publishing fülön , adsz neki olyan portot ami nem tiltott nálatok, hozzáadod a könyvtárat (pl public) abba könyvtárba feltöltöd a kész html oldalt.. és kb ennyi
routerben portforwardot csinalsz az engedélyezett portra, aztan elérés: IP cimed:port/public
vagy dyndnsreged:port/public ( ha a példánál maradok) -
veze
őstag
válasz misimagaki #783 üzenetére
én ugy tudom hogy a 80-as port a http:// , a 8080 a https:// hez tartozik. és nem keverhet be..
megcsinaltad igy? [link], ha igen akkor belső hálón igy érheted el: (az én esetmben)
http://nsa210:portszám/public/
külső hálozatból:
http://xxx.dyndns.info:portszám/MyWeb/public/
és valami.html néven töltöd fel
nekem működik.
Zamery: ilyennel mértem, gyártó Globaltronics gmbh & co KG, Hamburg /Germany és a tipusa: GT-PM-04[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz misimagaki #823 üzenetére
tedd fel a data.hu-ra..
aztan mindenki elérheti akinek kell -
veze
őstag
válasz misimagaki #826 üzenetére
feltételezem arra gondolsz hogy maga a nas-on futo linux csomagolja ki..
mert egyéb módon lehet..
ha windows alapu rendszerröl kezeled, akkor a zip állományokat ki tudod tömöriteni a nas meghajtójára..akár ugyanabba a könyvtárba is, de ebben az esteben ugye a windows (illetve pl winrar) végzi a kicsomagolást, csak ott fogja mint fájlt elhelyezni..[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
azt nem tudom hogy csak külső vinyóval tud a dolgozni a zyxel.. (szerintem nem) elvileg a telepitéskor inicializálja a látókörébe lévő (beledugott) vinyókat, és a benne lévőre telepíti az OS rendszerét linux fájlrendszerre, ezen nem lehet változtatni, viszont az USB-n bedugott drive-ok lehetnek bármilyenek (NTFS FAT32 stb)
A mentést lehet az USB-s vinyóra irányítani egyből.. aztan ha lehuzod oda viszed ahova akarod nem kell elötte kimásolgatni.
Én még olyan Esata-USB-s külsö rackról nem hallottam amit egyszerre mind a két csatlakozoján külön eszközhöz lehetne kapcsolni.. vagy egyik vagy másik..
Viszont ha USB-n rácsatlakoztatsz egy vinyót, akkor (amig a zyxel megy) elérheted akár több PC-ről is mint hálózati adattárolót is, és irhatod is, miközben a zyxel is arra ment.
ilyen szempontbol ugy müködik mint pl a freecom classic hálozati network.. minden gép irhatja olvashatja ami eléri (és jogot adsz hozzá)
Egy áramszünettől önmagában ha más nem történt, nem lesz korrupt az ext3 max az a fájl amit éppen írt. tapasztalat.. többször produkáltam neki "áramszünetet" sosem volt gond utána. -
veze
őstag
a zyxelen hányas fw van? vélhetően 3.20 vagy 3.21? vagy 3.xx valahányas..
azok járatják ilyen magas fordulaton a ventillátort (tapasztalat)
ha lecseréled az fw-t 4.10-re a ventid 1200-1600 között fog pörögni és 30 - 32 fokos lesz majd.. abban se fő meg semmi de lényegesen csendesebb( ez is tapasztalat) -
veze
őstag
A fogyasztás dolgot továbbra is csak megerősíteni tudom.
Bár nekem a gyári torrent kliens fut rajta a 10-es limittel, elégedett vagyok. Az arányaim az egekbe emlekedtek azóta
A routerem napi diagrammjait nézegetve azt látom hogy akár 28 GB-ot is feltolt 24 óra alatt seedbe. Ennél többre nincs is szükségem[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
az uj fw-t feltettem, de nem igen tapasztaltam semmi változást
a Transmissiont még elötted probaltam feltenni el is jutottam egy darabig csak nem müködött a webgui.. közben más dolgaim lettek kevesebb idö jut mostanában erre, azért nem futottam neki ujból. (közben láttam hogy Neked sikerült és olvastam a közben összegyült tapasztalatokat, talán majd télen .. összességében igy is sokat seedelt már , ami + lenne nekem, az a 10 db-os limit feloldása..
A távelérés ezzel is működik nekem[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz Barett 50cal #1079 üzenetére
viszont ha 20 MB/s -el tolja fel a torrenteket, azt már észre fogod venni.
Ezért az up sebességet érdemes a forgalmas idöszakra bekorlátozni. aztán mikor másra nem kell mehet ami a csövön kifér
Legjobb ha olyan kliens van benne, amiben ezt is lehet ugy beállítani hogy automatikusan kezelje (pl a transmission) -
veze
őstag
én a zyxelt se irnám le teljesen. alapból csak 10W-ot eszik egy wd green vinyóval, bármit is irnak róla, ez tény..mértem napi szinten, meg 15 napos intervallummal is.
Hangja gyakorlatilag, elhanyagolható,nincs, hekkelhető, nálam 30 torrentet is seedel kb 25 % proc terheléssel (transmission kliensel)
egy esatas és két usb-s vinyót is simán kezel, nem hal bele, USB hub elosztóba dugott eszközöket is megeszi, külsö belsö vinyóra is simán ment.
Raidben is müködik egy esatas külső vinyóval együtt, mint egy alapból kétlemezes, ha kell.
A hálózati másolási sebesség az nem villám, ez tény.
de mivel az esatas külsö vinyóra tölt.. ez nem is gond. a másolás idejére kihuzom, be a másik gépbe esatan és 85-100 MB/s -el másol. ezt egyik nassal sem lehet überelni..
már ami tizenezer forintos kategórákkat illeti..[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz Core2duo6600 #1095 üzenetére
nem kell kihuzni csak akkor be kell érned a másolási sebesség harmadával negyedével a gyakorlatban. persze ha van idö rá, akkor szinte lényegtelen.
hackelni meg nem kell, anélkül is működik, csak vannak akiknek ez kihívás
és akkor dupla annyi torrentet tart seedben egyidöben mint a Synology.
az ki mit választ rengeteg kérdéstől függ. kinek mi a fontos benne, mire kell és nem utolsó sorban hogy mennyit tud rászánni. huszezret vagy hatvanat. van amiben nem alkuszik meg az ember és jól teszi. én se veszek pl TN panelos monitort sosem, mert pl ebben nem alkudom meg. Más meg NAS ban nem.
tájékozodik pro/kontra és ez így van jól[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz Core2duo6600 #1146 üzenetére
ennek sem kell..
van rajtuk torrent kliens is csak használni kell.
csak vannak olyan emberek akiknek semmi se jó és kihívás nekik hogy kicsit alakítsanak rajta. és ha melleslega tökéletesnél is jobb lesz eközben, az már csak hab a tortán -
veze
őstag
válasz Core2duo6600 #1186 üzenetére
én összedobtam régi cuccokból egy P-III 1400 /512 MB ram ból álló gépet freenas-t tettem rá. tetszett is nagyon, bírta jól a kiképzést sebességben is, elérhető volt bárhonnan stb
csak hát 65W volt a fogyasztása óránként egy vinyóval..
a zyxel 10W -hoz képest joval több. és ez is tud 100 torrentet futtatni transmissionnal -
veze
őstag
válasz sMogyi86 #1370 üzenetére
igen, próbálta
nekem is ilyen van és elégedett vagyok vele
olvasss itt róla
a fogyasztása a valóságban, nálam, mérések után: 10W óránként. és nem 10 perc mérés után, hanem két hetes folyamatos 247/ üzemmód után[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
én zyxel nsa210-et használok de az kicsit drágább ennél
nem villám az se de 11-12 MB/s másolásnál tud. két USB + 1 eSata csatival, és printserverként is működik, USB hub-ot rádugva még több vinyót is kezel kiprobáltam, ftp stb nekem három vinyo van rádugva + nyomtató+meg egy pendrive. minden látható a belső hálózatbol, ( de jelszavazni is lehet) net felől meg amit engedek -
veze
őstag
az elejében lévő USB-be dugott pendrive-ra (vagy vincseszterre) tud szinkronizálni, beállítható az is milyen mappákat szinkronizáljon és az is hogy az USB-re vagy arról, tehát az irány is
sittes79: csak szinkronizálást tudsz szoftverrel is
pl: Cobian Backup 10
[link]
free és magyar nyelvű
én ezt használom, egyik hálózati vinyóról (amire dolgozok) egy beállított mappát tükröz naponta( a gyakorisága beállítható) egy másik hálózatos vinyóra, és egyfajta "raid" tükörként megvan ha egyik meghalna..[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
G-Parted ha legközelebb is formázmi , particionálni kéne..
ingyenes, és mindent visz ami csak kell
letöltöd a live cd-t, kiírod erröl bootolsz, mikor betölt és kérdezi milyen nyelven szeretnéd, beírod hogy 13, és magyarul fog tudni
Én 20 k-s eccerű és mások által legagyizott Zyxelt vettem kb 8 honapja, igaz csak 10-12 MB/s -el másol hálózaton, de kihoztam belöle mindent amire csak szükségem van..Olvasgattam utána, meg telepitgettem olyasmiket is rá, amit alapból nem is tud, így a saját szoftja mellett futtat egy másik pici linux alkalmazást is még párhuzamosan, kezeli a nyomtatót és még 3-4 más rácsatlakoztatott perifériát, havi 3-400ft villanyszámlával beéri 24/7 üzemmódban ( lemértem)
Igaz mindezt nem fél nap ráfordítással, hanem megoldottam valamit rajta, aztan megint olvasgattam amikor volt szabadidöm, mások tapasztalataiból merítettem, stb és akkor újból valamit.. és így tovább. De nem volt teher, mert érdekelt meg kedvem leltem benne. Mostanra összeállt ahogy nekem kell, lementettem acronissal és ha összeomlana 15 perc alatt vissza lehet irni az egészet[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
elismerem hogy vannak jobbak nála, erösebb procival több memóriával.. inkább ár/érték arányban jó, ha valaki nem tud csak keveset áldozni rá..a routerem nem gigabites de switchem igen, tehát a belsö háló is az. CAT5e kábelek voltak nemrég cseréltem cat6-ra de nem hozott sok változást
a másolási sebesség nekem azért nem olyan nagy gond mert egy külsö vinyóra tölt mindent és arról is játszom le egyből, nem kell mozgatnom sehova. ha mégis valamit másolnom kéne és nagy terjedelmű. vagy bekalkulálom a sebességét és olyankor inditok másolást amikor van rá ideje.. ha meg gyorsan kell, lehuzom, esatan rádugom a gépre és 80-90-100MB/s el tudok másolni. olyan nast már nem tudnék megfizetni ami belső hálón is képes lenne ilyesmire.vagy akár a felére is
van néhány fontosabb könytáram más gépeken amit szoftveresen a nasra kapcsolt másik külsö hdd-re szinkronizál. de azok meg jellemzöen nem több gigabájtos állományok, így a hálózati sebesség se szűk keresztmetszet ott, a router is oda menti a beállításait, és a logot, de azok se nagyok..
szval amire használom, megfelel és most így elégedett vagyok vele.[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz Core2duo6600 #1405 üzenetére
egyik ok, amiért a zyxelt szeretem.. hogy most is 122db torrentet futtat. ennyiböl a sávszélt is mindig csumára tudja hajtani, üresjárás nincs egy percnyi sem
-
veze
őstag
válasz Core2duo6600 #1438 üzenetére
ha router mögött van, akkor abban kell beállítani.
és portforwardot a nas elérhetőséginek -
-
veze
őstag
én abból raktam össze ami volt szerteszét otthon szekrény aljában stb.. egy P-III-as Tualatin 1,4.es egy asus lapban , akadt táp is, ram is, meg vinyó is, meg régi ház is. És teljesen jól bírta a gyűrödést, nem volt panasz rá.
Szóval használt cuccból egy ilyen képességű is megfelel már szerintem.Persze lehet még erösebbet még több memóriával épiteni. de a tehelést ha néztem sose érte el %-ban a felénél többet..
A mostani "gyári" nas elmarad ezektöl a paraméterektől.(proci/memoria).igaz a 20k -s kínálatból válogattam én is, a vinyót meg nem kellett megvennem már volt. mégis jó még ez is. és joval kevesebbet fogyaszt
Még ebben is van tartalék valamennyi, mert az eredeti gyári szoft pl 10 torrent egyidejű futtatását engedi, kicsit megokosítva más linuxal, most 133-at futtat. és még most sincs halálán
a 720p-s lejátszásal kapcsolatban..van olyan fórumtárs itt akinek olyan van mint nekem és ugy tudom megy nála , igaz nem wifin hanem vezetéken.. -
veze
őstag
válasz Core2duo6600 #1494 üzenetére
olyan is van hogy a lejátszó röptében játszik le iso-ból (az enyém legalábbis) és ki se kell neki bontani.. és akkor tényleg csak közvetít
-
veze
őstag
válasz Core2duo6600 #1523 üzenetére
hát én nem tom..
133 torrentet seedelve a 128 MB ramom 24-35% között ugrál max
és ez csak egy zyxel 210
akkor az erösebbek nehogy megroggyanjanak már 100 torrenttől[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz Core2duo6600 #1525 üzenetére
transmission v2.22
a netem: kábelnet 25/5 M, de ez mindegy végül is abból a szempontbol hogy a kliens mennyi torrentet tart aktív seedben..ebből mindig megy annyi hogy a sávszélt kimeriti
ez persze nem azt jelenti hogy 133 torrent egyidöben tölt is fel x sebességggel, de hát ez senkinél sem így van (vagy lesz.. mindig azt tölti amit valaki leech -el is) kb 15 szokott menni, ha egy vagy kettő kiesik a seedbe állítottak közül belép helyette másik tölteni.. szóval folyamatosan tölt fel annyi hogy a sávszélt kimerítse, a többi pedig aktív, hogyha leech kérés érkezik akkor elkezdjen az is feltölteni..
mindenestere a gyári szoftver egyidöben 10 db torrent futtatás engedélyezett, akkor is ha ebböl 8db -ot épp senki se leechelt...és a sávszélemet negyedében se meritette ki pl az a kettö ami épp töltött (mer pl aki leszedte már nem tudott többel vionni tőlem hiába adtam volna..)
ehhez képest alaposan tulteljesít a transmission kliensel és így van értelme 24/7 ben üzemben hagyni mert ha ránézek a router diagramra 24 órára vissza, azt látom hogy folyamatosan nyomott felfelé valamit mindig ( 50 GB fel tud menni egy nap)[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz Core2duo6600 #1527 üzenetére
a config fájlt nem fontos szerkeszteni, azt csak SSH-n belépve lehet. Egyébként a setting.json fáljban lehet. De elég macerás lenne naponta igénytől függöen szerkesztgetni
Én a transmission remote gui-ban állítom be hogy mennyi legyen a torrent maximális engedélyezett sebessége letöltésre és feltöltésre.
Ezt lehet minden torentre külön megszabni, de van egy globális korlát is lefelé és felfelé is, amit be tudsz állítani. Ha nem akarod az egész sávszélt neki adni , akkor be kell írni KB/s értékben és máris leszabályoz
Sőt van egy ütemezési lehetöség is , ahol megszabhatsz egy idö intervallumot mikor töltsön az "alap" beállított értékkel le/fel és egy megadott idöintervallumban meg ezt felülbírálva más sebességekkel.Jellemzöen jo ezt beállítan pl. ugy hogy mondjuk éjféltől reggel 10 ig adok neki full sávszélt utána meg pl. csak 1/3-ot ha akkor már használnám a gépet másra is. ezt a szabályozást akkor szépen csinálja automatikusan. Azt tapasztaltam (mert azért ez ugye nem túl erös vas) hogyha a full sávszélemet elfoglalja letöltésre úgy, hogy ezt 4-5 torrent egyidejű letöltésével produkálja, olyankor a proci terhelés felmegy 80% Ha csak egy vagy két torrent tölt ilyen sebességgel , akkor az csak 50% prociterhelés. De ez csak a prociterhelés, mint érték, figyelhetö meg, ettől még teszi a dolgát ugyanugy, csak a remote gui kapcsolódása lassabban megy..De azért ha így hagyom éjszakára, és nem macerálom, nem böngészek közben rajta stb, akkor reggelre megvan minden. Azt nem lehet rajta beállítani hogy csak 2 torrentet töltsön le és ha az kész akkor indítsa a következőt, addig várakoztatva.. Csak olyan értéket lehet neki beállítani, azt is a settings fájlban, hogy összesen mennyni torrent engedélyett le és fel egy idöben( nálam ez 32-re van állítva) Ez azt jelenti hogy ennyit tölt le és fel egyidejüleg a többit seedben tartja de nem nyit neki kapcsolatot, szálat, addig amiga 32 böl ki nem esik egy.. Ez a beállítás a transmission tulajdonsága nem a NAS-é. Annyira nem lehet testre szabni mint az utorrentet hogy megszabjam mennyi legyen a letöltés torrent dasrabszáma és a többit várakoztatja addig miközben a seed felfelé meg lehet több is. Itt csak globális a korlát.
és hogy ne tünjön ugy hogy csak a levegöbe beszélek , itt egy kép arról hogy 134 van beállítva 18 épp megy is fel, az inaktív meg zöld nyíl, tehát seedben van, csak épp nem tölti senki, mert a neki engedélyezett sávszél már ki van merítve. (430KB/s a max ami engedve van neki most, azt viszi is. kép alján az U mál látszik az érték)
kicsit beleradiroztam a címekbe, de nem is ez a lényeg most[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz Core2duo6600 #1535 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
csak egy pár dolog közel sem a teljesség igényével:
a nashoz adott telepitön, ha jol emléxem, de majd megnézem van mac OS hez is telepitö.
bár ezt jószerivel csak az elsö alkalommal kell használni, mikor üzembe állítod,és a nas szoftverét rátelepited a vasra.. utána már nem kell, ahhoz hogy belépj. oda elég egy bömgésző meg a címe..
router mögül is kifogástalanul működik, csak a megfelelő , általad használt portokat be kell normálisan állitani a routerben.
putty: én nem tudom van e.. de, ha van win7 is a közelben, akkor arrol megcsinálhatod azt amihez putty kell, aztan az se kell napi rendszereséggel, ha egyszer meg van csinálva, az amit rá akarsz tenni
kicsomagolás: tudtommal nem lehet belöl, illetve én nem tudom hogyan.. de talán majd mások megmondják
FTP benne van , nem kell hozzá külön telepitemi semmit, része a szoftverének.
félmagas vinyó: valószínűleg laptop vinyora érthették. de van olyan fórumtárs aki azzal használja, nem akkor gond ez, csak meg kell oldani a rögzítését benne.
milyen 3,5ös vinyó? magam részéröl green vagy eco-t javasolnék a sebessége böven elég hozzá és talán kevésbé melegszik -
veze
őstag
zyxelen a transmission nagyon korrektül megy mára, ( a korábbi hozzászolásomban linkelt képek transmissionrol, pl.az ebben lévő link azok is zyxelen futnak) már korántsem "amatőr" szinten megy a felrakása sem korrekt leírása van Zamery jovoltából, söt van egy külön topic is a zyxel nas-nak. itt lehet olvasgatni ezzel kapcsolatosan
[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
igen, azon, és tökéletes. van valami leírás arrol is hogyan lehetne a belsö vinyóra tenni, de szerintem teljesen felesleges, így sokkal egyszerűbb. rendszer mentést vagy visszaírást is sokkal jobb így csinálni, praktikusabb
persze nem oda ment..ugy használhatatlan is lenne
hanem bármelyik benne vagy rácsatolt vinyóra tud
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest