- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
El Kebir
őstag
válasz kleinguru #4118 üzenetére
A dual monitoros dolog nálam nem működött úgy, ahogy elvártam volna.
pl.:
-a videókártya két monitor mellett már nem használja az energiatakarékos állapotot-bekapcsolt gép és elsődleges monitor mellett nem lehet tetszőlegesen be-ki kapcsolni a másodlagos monitort (random csontra fagyás win7 mellett), kicsit macerás a 2. monitor miatt kikapcsolni a gépet bekapcsolni a két monitor és újra bekapcsolni a gépet...
- néha megkeveredik a gép, hogy melyik az elsődleges melyik a másodlagos monitor (főleg a menet közbeni be-ki kapcsoláskor)
Szóval nem az igazi, szvsz. Két rendszerfagyás után el is ment a kedvem a további kísérletezésektől... (ez tavaly ősszel volt, azóta lehet, hogy valamit fejlődött a driver kétmonitoros támogatása, de nekem nincs nagy ingerem tesztelni...)
Ha folyamotosan vagy nagyrészt mindig két monitort használnál, akkor lehet nem is jönnének elő ezek a hibák, amik nálam. A másodlagos monitor be-ki kapcsolgatását nem szerette a driver...
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz kleinguru #5344 üzenetére
Én nem tudok róla, hogy ennyiért bárhonnan be lehetne szerezni ZR24-et, itthoni disztribútortól. Valami olyan jellegű tippem van (főleg a cégeket elnézve akiknél lehet kapni), hogy ez is egy olyan 1 raklapos szlovák móka mint karácsony előtt a DELL U2311h volt, tekintve hogy kb. stimmel is a netto ár
Avagy csak elírás. Mindenesetre egyik boltot sem ismerem.
Ezt a "h2-ips", vagy mit irtál, meg "s-ips" dolgot egyszerűen már fáradt vagyok többször elmagyarázni esküszöm kikészültem már tőle. Elég annyi, hogy ugyanaz? Ugye elég?! Könyörgöm
[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz kleinguru #5379 üzenetére
Elvileg asszem a HP-ra van nemzetkozi, de en amikor garanciaztattam HP-t eddig akkor a kislany bepotyogte valami dologba a sorozatszamot, tehat azert nem csak annyi kell nekik, hogy ra legyen irva, hogy HP
Valaki amugy megkerdezhetne a dolgot (marmint, hogy ezekben a boltokban van-e tenyleg), mert engem pl. Erdekelne, hogy hogy oldottak ezt meg...
[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
-
geckowize
őstag
válasz kleinguru #5522 üzenetére
Köszi. Mivel jobb ez a dell, mint a többi? Látom, hogy nem tn+film, hanem ips panel van benne, ez ismereteim alapján jó pont. Mit kell még nézni egy monitor paramétereinél feltétlenül? Késleltetés? Kontrasztarány? Ha egy jó linket adnátok, hogy ne legyek ennyire tudatlan e téren, azt megköszönném!
-
Rekro
aktív tag
válasz kleinguru #5609 üzenetére
Köszi az eddigi válaszokat
igazából a fogyasztás nem elsődleges szempont. Elolvastam néhány tesztet erről a Dell monitorról mert elsőre a 8ms válaszidő kicsit soknak tünt játékokhoz, de azt írták, hogy nem probléma.
Még 1-2 ajánlott típus ebben a kategóriában jöhetne és akkor átböngészem a teszteket az ajánlott monitorokról és döntenék az alapján
-
Rekro
aktív tag
válasz kleinguru #5633 üzenetére
Igen utánanéztem a dolgoknak. Lényegében ips paneles monitorok 95k-tól kezdődnek ebben a kategóriában, a 24" tn panelesek 50-65k környékén vannak és ugye van az általatok javasolt ips paneles dell hasonló áron.
Egy samsung 2233-ról váltanék(elsősorban, a fullhd hiánya miatt részben a nagyobb méret miatt), így végülis annyi kérdésem van már csak, hogy +1" vagy esetleg led-nél, akkor jóval több pluszt nyújt az, ha ips paneles a monitor?
-
senior tag
válasz kleinguru #5602 üzenetére
Idézet:
"hdmi max full hd-ig támogat felbontást és az aktuális verzió a 7.1es hangot is viszi.
Displayport tud full hdtől is nagyobb felbontást, valamint ez is tud hangot is (3 féle módban: csak kép, csak audio, mindkettő)"Ezt nem teljesen értem, hogy nem tud full HD-nél nagyobb felbontást.
1, Egy egyszerű analóg csatlakozó ami a régi CRT-men van az is tudja a 2048x1536-ot, mert a monitor annyi bír max.
2, Illetve az újabb CRT monitorom (IBM C220P), ami egy 22"-os CRT azt pedig gyárilag DVI csatival látták el. és az is DVI csatin keresztül ugyanúgy 2048x1536-ot visz amennyi a monitor max felbontása.
3, Valamint a harmadik dolog, hogy ugyan nincs még HDMI-HDMI kábelem, mert a mostani monitoromhoz nem adtak ilyet, csak olyat ami HDMI jön ki a monitorból és a gépbe DVI-al csatlakozik. Ezzel is nagyobb felbontáson használom mint a FULL HD, mert 1920x1200 a monitor felbontása max és ez működik vele.
Szóval az egészet összefoglalva lehet, hogy én vagyok értetlen, de sajna nem értem, hogy hogy érted azt, hogy nem támogat nagyobb felbontást a HDMI vagy bármelyik csati.
-
nash2
tag
válasz kleinguru #15637 üzenetére
Sziasztok,
A sokak által ajánlott monitorhoz (Dell U2312HM) szeretnék csak annyit hozzátenni, hogy én is úgy indultam el az Oázisba hogy ilyet veszek. A helyszínen látva a monitorok képét élőben input-lag ide-vagy oda inkább egy Dell 2212HM-et választottam, a kisebb pixelméret miatti kicsit élesebb kép, és a sokkal jobb kontrasztarány ( 1:1000 feletti kalibráltan) miatt. A 2312HM-nek jóval alacsonyabb kontrasztja kb. 1:700 van még kalibráltan is, szemmel láthatóan rosszabb volt .....
Az U2412M lett volna a következő olyan mit érdemes lett volna megvenni, de az már jóval a keret fölött volt árban. Szívtam én is a fogam a kisebb méret miatt, de a jóval kontrasztosabb kép, és az U2312HM-hez képest kicsit lejjebb vehető minimum fényerő kárpótol.Csak hogy teljes legyen a kép a topicfavorit monitorról.
Nash
-
Isual
veterán
válasz kleinguru #15765 üzenetére
A miheztartás végett figyelmedbe ajánlanám rambustibi tanítómester ezen hsz-át ahol nem a lóláb hanem az egész ló kilóg ---> "Szakmailag nulla vagyok"-
a továbbiakban ezen információ tudatában kell őt figyelembe venni/kezelni.
/most azért 1 értelmes mondatot összeszedett, credit to him /[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Egon
nagyúr
válasz kleinguru #15786 üzenetére
A Dell hdmi portja a hunyó, nem tud nagyobb felbontást fogadni
Én is ezt akartam írni, csak nem mertem...
Gyanús volt nálam is (U2410), hogy HDMI-n egész másképp viselkedett a gép, mint DVI-n. Úgy tűnt, mintha komoly gond lenne a vertikális szinkronizációval, illetve szerintem másodpercenként kevesebb képkockát jelenített meg, mint egyébként.Ha teheted használd displayporttal vagy ha nem megy ( nincs a vga-n kimenet ) akkor jó a dvi is
Érdemes lehet HDMI-to-DP kábelt keresni, és úgy használni? Ha már itt tartunk: az nV kártyákon tipikusan mini HDMI aljzat van (amihez adnak egy átalakítót normál HDMI-re). Gondolom nem egészséges túl sok átalakítót használni, ezért az lenne az ideális, ha egy mini HDMI-to-DP kábellel használnánk a DP-bemenetes Dell monitorokat - vajon létezik ilyen kábel?
[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Isual
veterán
válasz kleinguru #15794 üzenetére
egyébként balf#sz az nVidia... a miniHDMI kb a legnagyobb böszmeség, amit egy VGA-ra lehet rakni... na meg AMD 5xxx széria és a DP térnyerése óta azért legyen már a DP alap náluk is /már a jobb alaplapokra! raknak DP-t/... na kíváncsi vagyok a Kepler mit rak a referenciákra /a 7970 DCII na az halad a korral /
[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Lewzke
őstag
-
bajaki
őstag
válasz kleinguru #15878 üzenetére
De most ez, hogy a pixelhiba csak egy bizonyos színen látszódik az attól még pixelhiba nem? Ebbe nem köthetnek bele.
Csak kék színen lehet látni, ott fekete színe van, illetve ha nagyon akarom akkor fehéren is megtalálom enyhén sárgás színnel.
IPS sajnos nem fér bele a keretbe...
-
Tepsifüles
tag
válasz kleinguru #15920 üzenetére
Elolvastam (ki is nyomtattam az 1.hszt ezért nem is tudok dönteni
Nem analog, hanem most dvi-s; az a terv, hogy hdmi-s monitort veszek, mert egy 6850es atim van aminek van hdmi-s kimenete. Gondolom én (bár lehet rosszul okoskodok) azzal kevésbé romlik a minőség.
(Jelenleg egy analóg/Dvi-s csatlakozós monitorom van).Szeretném kihasználni a hdmi lehetőséget+van már egy rakat full hd filmem, gondolom az új monitoron szebbek lesznek.
[ Szerkesztve ]
Sabee
-
bandus
veterán
válasz kleinguru #16084 üzenetére
hm, ahogy nézem ez viszont forgatható is, így már érdekesebb a dolog elképzelhető, hogy ez lesz majd végül. 3-4 éven belül nem vennék új monitort, az biztos. ennek fényében tényleg feleslegesnek tűnik spórolni azon a 10k-n.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
-
hoffman_
nagyúr
-
hoffman_
nagyúr
válasz kleinguru #16326 üzenetére
megjegyzés:
Elég ritka jelenség, hogy egy topicban ilyen segítőkészek manapság, főleg, hogy 12000x átrágott kérdésről lehet szó. Köszi srácok, meglepődtem
mod:
Ha neked fontosabb a 3+2 év garancia mint a 3 év + pixelgari...
Ne legyen fontosabb, mi?
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
válasz kleinguru #16336 üzenetére
Értem. Mi az a biztosítási díj? Persze nem működik a dolog, akkor nyilván a pixelgari győz.
mod:
Értem, köszi Monitorguru mennyire megbízható, ha már így ajánljátok? ipont meg oázist ismerem, de ezt még sose hallottam.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
-
dik
őstag
válasz kleinguru #16379 üzenetére
Már majdnem a célhoz értem errefel most olvasom mit irsz. Ennek nem örülök.
Ezzel a kérdéssel és a tööbivel is persze minden hozzáértőhöz fordulok valóban ennyire komoly ez a 72Hz mizéria vagy csak embere válogatja és nem nagyon drasztikus a helyzet vagy az?
Nem lehet a kicsihez csinálni olyan módósítást hogy tudja a 72Hz bagy ne is foglakozzak vele? Létezik valami olyan videó vagy bármi amin meg lehet nézni mennyire zavaró ez a dolog?A szavazás eddig: 2 igen, 1 nem annyira.
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
stranger28
addikt
válasz kleinguru #16379 üzenetére
De a 24-et tudja, az pedig pont a harmada, szóval nem értelek. Én is így nézem rajta és nincs gond. De amikor nincs kedvem átállítani, sem olyan feltűnő, néha látszik kicsit, annyi. Gondolom nem véletlen ejtette bele a jótündér, miközben kikeverték, úgyhogy arra is ki van az találva.
(#16423) allein: Rossz topikban vagy, vékáp.
(#16419) dik: Bármelyik jó, amelyik ~24 fps-es tesztelni, és +1 a nem vészesre. De ne 1 percig nézzed, ha találtál, mert elég ritkán látszik érdemlegesen.
[ Szerkesztve ]
-
Faterkam
addikt
válasz kleinguru #16618 üzenetére
Pont arra gondoltam, se Bootnál se haználatba, se kikacsolásnál nem volt gyorsabb. Pont ezért nem erőltettem, de amint látom az idő majd bedarál és nekem is váltanom kell
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
petata
őstag
válasz kleinguru #16729 üzenetére
Nyilván. Egy 24-es 1200-as monitornak nagyobb a pixelsűrűsége, mint egy 27-es fhd-nak... ez a kisebb méret + nagyobb felbontás miatt van... természetesen így értettem, de lehet nem jól fogalmaztam meg
[ Szerkesztve ]
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
mdraco
őstag
válasz kleinguru #16727 üzenetére
Nem akarok vele kitolni Tőlem kérdezte hogy melyik jobb a kettő közül, akkor ezek közül kellene választani.
Beszéltem már az ips-ről is, de ha 27-es kell neki, akkor nem lehet rábeszélni kisebb de jobb ips-re és nem professzionális téren lesz használva.rambustibi én is a Benq-ra gondoltam
-
somasz
addikt
válasz kleinguru #17245 üzenetére
Hehe
Akkor fogalmazzunk úgy, hogy egy olyan átalakító kéne, amin a vízszintes érintkező körül nincs az a 4 tüske a DVI-n.
Sima átalakítót már láttam, kösz a segítséget
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest