Új hozzászólás Aktív témák

  • Darth_Revan

    veterán

    Sziasztok!
    Ma vegre sikerult mukodeskozben is megnezni egy Acer Predator XB240HAbpr TN paneles Nvidia G-Sync monitort es elegge vegyesek voltak az erzesek.

    Pozitivum volt, hogy meg a boltban a sracok is csodalkoztak, hogy jo beallitassal szinekbol mit ki nem lehet hozni TN panelhez kepest. Kepeket nezegetve ugyan nem erte el egy IPS panel minoseget, de volt eleg jo ahoz, hogy feladjam az IPS panelt egy TN+GSyncert. Jah es a color banding is turheto volt.

    Mar epp indultam volna fizetni, de az utolso pillanatban jo oreg Columbo stilusban visszafordultam "Csak meg egy kerdes!"-ert es kertem, hogy nezzuk meg mozgas kozben is. Youtube, illetve Windows Media Player segitsegevel lettek in-game videok es film trailerek lejatszva en ezt tapasztaltam:
    - screen tearing
    - gyors jelenet valtasnal a video egyes pontjai kockazodtak
    - iszonyat gyenge szinatmenet egyes pontokon, pl a Dark Knight trailerjeben meg az elejen a logonal olyan, mintha a vilagos logot a sotet hatterben egy vilagos felho vette volna korbe, rettenetes color banding

    Windows 7 volt hasznalva es a sracok elmondasa alapjan 60hz-en ment AMD kartyara kotve.

    Kerdesem, hogy a fenti hibak az alap hibak, amik minden TN panelnel jelen vannak, artol fuggetlenul vagy csak valami hardver/szoftver hiba okozhatta es alapbop nem normalis jelensegek?

    Lehet, hogy csak en varok tul sokat egy 135.000 Ftos TN monitortol, de nalam a fenti hibak max egy budget szovegszerkesztesre szant monitornal fogadhatoak el es nem egy gamer monitornal, ahol fontos a hibamentesen megjelenitett gyors mozgas. Ezek a hibak mind jatek mind film eseteben teljesen tonkretettek nalam a hangulatot es az elmenyt :(

    Vagy maradjak inkabb IPS-nel, mert ezeket el kell fogadni TN-nel, hiaba kerul arany arba?

Új hozzászólás Aktív témák