Új hozzászólás Aktív témák

  • Sumi

    aktív tag

    válasz tween #74733 üzenetére

    Nem a te hibád.

    Visszatérve a témára, Mitsu AY sorozatról beszélve a továbbiakban, ha van rá lehetőséged, helyed (nem közvetlen egymás mellett, hanem pl. szoba két vége), stb., és/vagy ha mindenképpen legalacsonyabb / leghalkabb fordulaton akarod járatni a beltérit (bár szerintem akkor semmit nem fog érni egy ekkora szobában, hiszen az 5-ös beltéri ventilátora maxon járatva sem valami hűde erős, még ha erősebb is a kisebbeknél) akkor vegyél 2db 2.5kW-osat.
    Ha viszont egy darab klímával kell megoldani mindenképpen a problémát, akkor én 1db 5kW-osat vennék a saját tapasztalataim alapján (3.5 vagy 4.2-es helyett - mint másik szóbajöhető 1db-os alternatíva).
    Abban biztos lehetsz, hogy nem fogja lefújni a fejedet - az enyémet sem fújja le az 5kW-osom, VISZONT!!! mind a kültéri, mind a beltéri valamivel hangosabb lesz, mint a 3.5 vagy a 4.2-es lenne. Nekem az a tapasztalatom, hogy a beltéri hangja rendben van, ugyanakkor számomra a kültéri már-már kellemetlenül hangos maximális fűtési üzemmódban, illetve leolvasztás esetén. Nálam fűtési üzemmódban rezgeti is a falat a kültéri, ezért idén télre már lepakoltatom a földre. Ez a hangosság egyébként kb. egyenértékű a 3.5-es greemmel - ami számomra már szintén túl hangos, és egy japán géptől többet vártam amikor a mitsut vettem (ez a legutóbb vásárolt klímám).
    Mivel a 2.5-4.2-esnek lényegében ugyanaz a kültérije és az 5-ösnél van a váltás, ezért bár nincs a konkrét típusokkal tapasztalatom, de vélhetőleg azok kültérije halkabb - ezt ígérik a táblázataik is. Hűtés üzemben egyébként rendben van az 5-ös hangja, jóval halkabb, mint a 3.5-es gree vagy lg. Nem tudom, hogy van-e egyáltalán értelme a 2.5-4.2 kültérik hangjáról beszélni hűtési üzemmódban, mert az 5-öst sem nagyon hallani 3-4 méterről már. De akkor lehet, hogy azokét már 2 méterről sem hallani - ha valakinek pont ez számítana..

    Még1x, ezek a saját tapasztalataim, véleményem. Nyilván egy random internetes idegen vagyok akire vagy hallgatsz vagy nem. Ha 5-öset veszel és nem lesz megfelelő neked, akkor nem tudok érte felelősséget vállalni, mint ahogyan más sem tud azért, hogy egy másik választás jobb választás. Ugye az is lehet, hogy az én szobám geometriája más, mint a tied, más a falazat, szigetelés, stb. ami miatt nálam máshogy viselkedik a készülék, mintha ezt levennénk a falról és áttennénk a te házadra. Csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy sokan elfelejtik ezt, hogy másnál mások a körülmények mint nálunk maguknál, s esetleg úgy javasolnak típusokat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák