Új hozzászólás Aktív témák

  • passatgt

    aktív tag

    Sziasztok!

    A vegyestüzelésű kazánomat szeretném klímával kiváltani. 3 helységem van, amit fűteni szeretnék: 15m2 hálószóba, 15m2 nappali, 20m előszoba, normál 2,7m belmagasság. A ház alatt van alagsor(ami nincs fűtve), ablakok viszonylag régi műanyagok, a szigetelés korrekt(12,5cm Multipor). Fontos lenne, hogy a kültéri a lehető legcsendesebb legyen, mert van egy közeli szomszéd. A kültérik a földön lennének és lenne lehetőség két oldalt hangszigetelő falat csinálni(ezt csak én gondoltam, nem tudom, hogy ténylegesen segítene e). A helyi szakember a következő típusokat ajánlotta:

    - 2x Gree GWH09ACC, 1x Gree GWH12ACC vagy
    - 2x Fujitsu ASYG 09KPCA, 1x Fujitsu ASYG 09KPCA vagy
    - GREE GWHD 36 kültéri, 2x GWH09ACC és 1x GWH12ACC beltérivel

    Azt ajánlotta, hogy inkább 3 kültéri legyen, mert a multi számottevően többe kerülne. Több kérdésem is lenne:

    A fent ajánlott típusokról vélemény? Ahogy olvasgatom a topikot, inkább a drágább Fujitsut kéne választanom. (Bár ott a wifi elég nagy felár, ami okosotthon szerűséghez tök jól jönne). Ha ezek nem jók, szívesen vennék tippeket más típusra. Nem cél, hogy nagyon olcsó legyen.
    Érdemes túlméreteznem és a két kisebb szobába is a 3,5kW-os verziót rakni? Árban minimális a különbség a 2,6 / 3,5kW verziók között.
    Egy átlagos télen kifűthetem a házat csak klímával? Mivel megmarad a vegyestüzelésű kazán, ezért nagyon szélsőséges időben rá tudok melegíteni vele, de szeretném teljesen elhagyni a tüzelést.
    Szerelési költség: 45e / db + csövezés 4500Ft / méter. Balatonparton korrektnek tűnik, vagy kérjek inkább mástól is ajánlatot?

    Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák