Új hozzászólás Aktív témák

  • totron

    addikt

    válasz d4d #1603 üzenetére

    Remélem nem bántom meg az érzéseidet, de ez csupán egy szubjektív ömlengés nosztalgia. A szívedhez nőtt a gép a sok megéltségek tükrében. Ez ismerős sokunknak szerintem és át is érzem, de ebben a kontextusban, ebben a topikban erősen félrevezető lehet. Igaz, hogy van használható consumerek közt (régebben inkább), igaz, hogy mára a 2 kategória között kinyílt az olló, igaz az általános minőségromlás is mindkét síkon (pár kivétellel). Az sehogy sem jó, hogy egy laptopnál behal a(z újkorában sem túl acélos, PWM-es) kijelző, leold a billentyűzet és a gazdája még mindig jónak minősíti és erről valahol másokat is meg akar győzni, még ha nem is kimondott félrevezetési szándékkal. Felmerül bennem a kérdés, hogy hol a határ. Még a szeméttelepről is visszakacsingattok egymásra? Lehet asztalivá berhelni és fenntartani a lelki kapcsot, tenyeren hordozni, de ne felejtsük el, hogy egy egybeeszközről beszélünk. A választás is pont ettől nehéz, mert jónak kell lennie dizájnnak, kijelző- és billentyűzet, na meg touchpadminőségnek, az ezekhez társuló teljesítménynek, hogy a súlyról, méretről, felbontásról, igény szerint halk működésről ne is beszéljünk.
    Ha engedékenyen egyre-másra engedjük el az egybedolgozott és közösen egy felfogadható, jó vagy kiemelkedő szint nyújtására hivatott komponenshalmaz (laptop) elemeit úgy minőségben, mint funkcionálisan, na akkor érkezünk el ahhoz az igényszinthez, ami a consumer fogyasztókat tökéletesen kielégíti, így viszont okafogyott a felvetés, a beszámoló consumer-üzleti relációban. Ha simán említesz egy jobban sikerült consumer szériát vagy adott típust személyes tapasztalattal nyakon öntve, az megint más, de ne menjünk át szubjektívbe-önigazolásba, egyfajta ajánlássá gyúrva azt.

    Csalókák az érzelmek. Több-sok éve használt laptop kijelzője elé az újabb tablet vagy mobil kijelzőjét téve akár markáns különbséggel a 2 utóbbi eszköz fog fehéret mutatni, a laptop meg mondjuk egy sárgába eltolódott valamit - amit addig teljes meggyőződéssel és megszokással fehérnek láttál. Ha valaki nem, hát a fogyasztóiság pörgő tempóját diktáló eszméjét nem én táplálom, de időnként azért érdemes váltani. Van jobb, van újabb, még ha a használtak közül kerül ki az újabb is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák