- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
saucelori
tag
válasz kisfurko #52537 üzenetére
Nekem nem tetszenek a hasonló billentyűzetek. Összeraknám én, ebben egy kis segítséget kérnék. Láttam, hogy rengeteg hozzászólás van erről, de én kifejezetten mechanikus billentyűzetet szeretnék, ami nagyon halk (gateron silent Brownal szemezek), persze lehet bármilyen kapcsoló, pro vs kontra véleményeket is szívesen fogadok. Nem fontos az RGB, bár az sem baj, ha egyszínű a háttérvilágítása. Nem nagyon szoktam gépelésre használni, csak hardcore gamere. Illetve fontos, hogy legyen hozzávaló magyar kupak, enter sem nagyon zavar, ha nem nagy, illetve numpad rész sem kell bele.
Remélem tudtok tanácsot adni, mivelhogy tapasztaltabbak vagytok ilyen téren. -
saucelori
tag
80%-os billentyűzetben gondolkodtam, ezt az információt kihagytam.
-
saucelori
tag
válasz Ringman #52590 üzenetére
Szeretek forrasztani, 2,5 évig napi szinten csináltam munkából adódóan, tehát tapasztalatom van. Csak az a kérdés, hogy mennyivel olcsóbb? Ha magamnak csinálom, megéri-e? 25k szánnék rá maximum vagy legalábbis ebben az évben annyit költenék rá. A lényeg, hogy halk legyen és mechanikus. TKL lesz a vége úgy is.
[ Szerkesztve ]
-
saucelori
tag
Sziasztok!
Korábban vásároltam egy Ducky ONE 2 Mini billentyűzetet, amiben MX Silent Red kapcsolók vannak. A billentyűzet nagyon bejön, de össze szeretnék rakni magamnak egy sajátot Kalih silent brown kapcsolókkal. Ezt használnám, a másik jó szolgálatot tenne a munkahelyemen
Sajnos nem találtam olyan PCB-t, Platet-t, ami megeggyezik ezzel:
Aki rakott már össze egyedi mechanikus billentyűzetet tudna benne segíteni? Nem baj, ha forrasztani kell. Maximum 60-70k összeget szánnék rá. Köszönöm szépen! -
saucelori
tag
Mindenféleképpen saját magamnak akarok összerakni egy billentyűzetet, nem akarok Ducky One 3-at venni. Mielőtt a Ducky-t megvettem is ez volt a célom, de időhiány miatt maradtam a vásárlásnál. Kalih kapcsolónál pont az erősebb taktilitás jön be, cserébe nem olyan hangos, mint egy red.
-
saucelori
tag
válasz nyunyu #67601 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget, bár az a bajom, hogy nem találok olyan plate-t, aminél a bel shift 1,25U, mert ugy hozzá vagyok szokva a hosszú Í betű helyéhet, így ennél nélkülözni kellene. Az sem baj, ha 1U a shift, ha jól látom ezen a PCB-n elfér egy 1,25U shift meg az Í billentyű is.Már csak az a kérdés, hogy a plate-el kompatibilis lesz?
Az XD640-nél milyen minőségüek a stabilizátorok? Házból alumíniumot tervezek venni, mert az anyaghasználatban erősebb. -
saucelori
tag
válasz nyunyu #67608 üzenetére
Plate tervezésben nem vagyok annyira profi, de sikerült generálnom ez alapján. A végeredmény ez lett. Itt a MX Openable Cutout {_t:3} választottam ki és a 60%-os méretet. Ez így renben van? Hol tudnám legyártani, milyen rétegvastagságban kell gondolkodnom, illetve milyen anyagból legyen?
Akkor az XD64 PCB 3.0 - Kit 5 választanám, Kali silent brown kapcsolókkal. Szerintem így minden igényemnek megfelelő lenne. Ha jól látom, csak 2 lábat kell ráforrasztani / kapcsoló darab. Kupakokat még nézek majd hozzá...[ Szerkesztve ]
-
saucelori
tag
Sziasztok,
Elkezdtem én is az egyedi mechanikus billentyűzet összerakását, első lépésként rendeltem egy xd64 3.0 PCB-t, stabilizátorokkal, házzal együtt. Második lépésként rendelnék Kalih Silent brown kapcsolókat. Nem tudom, hogy milyen LED-et lehetne ráforrasztani, illetve honnan lehet rendelni hozzá. Azt látom, hogy SMD leddel kompatibilis. Van valakinek ilyen PCB-je, tudnátok benne segíteni? Vagy felejtsem el a billentyű háttérvilágítást?[ Szerkesztve ]
-
saucelori
tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, remélem tud valaki
Talán 1-1,5 éve rendeltem megrendeltem a saját mechanikus billentyűzetem alkatrészeit, de csak most vettem forrasztópákát, így nem tudtam eddig a PCB-t (xd60 xd64 3.0) felprogramozni. A leírás alapján eljutottam oda, hogy az eep file-t beégetem, de sajnos hibát ír a TMK Keymap Generator, amikor a raw data-t bemásolom.
Van valakinek 60%-os ISO HUN layout fájlja? Ha nincs merre induljak el, hogy az angol kiosztásból magyart csináljak? Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget!
Itt van, amivel próbálkoztam: [kép][ Szerkesztve ]
-
-
saucelori
tag
válasz Molydeus #94768 üzenetére
Köszönöm a részletes beszámolót, akkor most megnyugodtam, a leírásod alapján megfelelő lesz
Amúgy a PCB és a Plate közé kerestem szilikon hangszigetelőt (pl. amit Novice68-nál használnak), de olyat, amilyen nekem kellene nem találtam. A bal shiftem 1.25U, a jobb pedig 2.75U és az enter ISO. Ti ilyet honnan rendelnétek? Amúgy van itthon 500 gramm 2 komponensű szilikonom, az alu ház alját ezzel öntöttem ki mindegyik billentyűzetemnél, max ezzel megoldom.[ Szerkesztve ]
-
saucelori
tag
válasz micafighter #94838 üzenetére
Én is a C opciót javaslom, nem sietek sehova, egyelőre megvagyok
-
saucelori
tag
Tudnátok olyan oldalt ajánlani, mint a laserboost? Akarok egyedi plate-t vágatni ismét, nem tudom, hogy azóta van-e olyan magyar cég, aki foglalkozik ilyennel. Az sem baj, ha nem magyar, csak ne legyen drágább
-
saucelori
tag
-
saucelori
tag
válasz micafighter #96977 üzenetére
Nekem is rendben
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest