Új hozzászólás Aktív témák

  • Ghard

    őstag

    Kipróbáltam az Alfawise v1 mechanikus billt, 9860 Ft volt, kicsit több mint 3 hét volt a szállítás.
    Főleg kíváncsiságból vettem, ennyi pénzért nem is rossz egyébként.
    A háza műanyagnak tűnik, viszont egy halk fémes hang előjön gépeléskor. A csuklótámasz nekem nagyon hiányzik, ezt biztosan vennem kell hozzá. Régóta át akarom magam szoktatni pötyögésről a 10 ujjas vakon gépelésre. Kíváncsi voltam, hogy erre vajon jobb lesz e, mint a jelenlegi Logitech G19. A G19 már nem mai darab, lehet, hogy a membrán keményebb benne mint újkorában. Az alfawiseban az outemu blue kapcsolókat talán kicsit könnyebb lenyomni(annyira nem könnyű, hogy ha pihentetem rajta a kezem akkor véletlen leütés legyen). Viszont sokkal hosszabb úton járnak. A kapcsoló félút előtt átbillen, nem tudom miért hagyták ilyen hosszúra. Enélkül lehetett volna alacsonyabb is a billentyűzet. Jó érzés rajta gépelni, de még néhány hét használat kell azért, hogy véleményt mondjak erről.
    Játékra viszont nagyon rossz, legalábbis nekem. Gépelésnél jó, de itt zavaró érezni a kattanást minden mozdulatnál. Muszáj ugye átbillenteni és vissza a kapcsolót a legkisebb mozdulathoz, ez pedig sok idő. Az alsó kupakok széle éles (ahogy nézem a thunderobot ugyan ez), nem kényelmes a ctrl és alt-tabolás. A lekerekített gombok sokkal jobbak. Összességében a kupakok jók, enyhén érdesek, nem csúszósak. A led világítás szintén jó (rgb), van mindenféle szír szar karácsonyfaeffekt is. Az utoljára beállított fényt megjegyzi. 10 percre kihúztam a gépből, hosszabban nem tudom elfelejti e. A numpad feletti 3 led vakít, ezek fix fényerővel vannak. 3 réteg sárga ragadós jegyzetpapírral megoldottam :)

    Napi használatra nem tudom elképzelni. A logitechből nagyon hiányoznának a makró gombok, multimédia gombok és tekerős hangerőszabályzó. Még az lcd kijelzőre is sokszor rápillantok(épp mi szól a winampban, elkészült-e a le/feltöltés stb.)
    Vannak ugyan FN+F11 kombók hangerőnövelésre, de ilyen formában nekem nem kell. Ahogy az altgr+j sem, ezért is vettem német kiosztással.

    Összefoglalva: játékra nem, de gépelésre megér egy próbát.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák