Új hozzászólás Aktív témák

  • tranceplanet

    addikt

    válasz Smithy87 #72892 üzenetére

    WOT játék futtatására kétszálon erős s1150 pentiumot kellett volna venned, már mindegy. X4 760K jó ötlet, a tiéd szorzózáras, és nem is boost-ol magas órajelre. A10 APU-t végleg felejtsd el, dVGA mellett az IGP kihasználatlanul csücsülne. Az természetes, hogy a proci kis felbontáson limitbe ütközik, VGA röhög, nagy felbontáson már jobb a VGA terhelés. Kevés szálon az Athlon csak tuninggal éri utol a pentiumot (ez FX procikra is igaz).

    Itt láthatod, hogy a tuningos proci magasabb órajelen jár és magasabbra is boost-ol. A lapod nem tudom tuningbarát-e, de ezek a szorzózármentes athlonok könnyen húzhatóak ~4,3GHz-ig, itt még feszt. sem kell emelned és nem fűt drasztikusan. Egy toronyhűtőt azért ajánlott beszerezned a hűtéshez:
    DEEPCOOL GAMMAXX S40
    COOLERMASTER Hyper T4 RR-T4-18PK-R1
    DEEPCOOL ICE WIND PRO
    Xigmatek Gaia II
    COOLERMASTER Hyper 212 EVO RR-212E-16PK-R1
    A BIOS-ban a turbo boost funkciót kapcsold ki, mert túl sok feszt. ad a procinak. Ezután jöhet a tuning, emeld a szorzót fokozatosan és tesztelgesd a procit, hogy hibázik-e, kb. 4,3GHz-ig fogsz eljutni (ez nagyon példányfüggő), magasabb órajelen már feszültséget is kell emelni, ezt már nem javaslom, mert magas hőtermeléssel jár. Feszültséget csökkenteni is lehet, a gyári fesz. igen magas általában. (mondanám, hogy vegyél egy intel procit és egy B75 lapot alá, de nem biztos, hogy jó árban el tudod passzolni a jelenlegit)

    " Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!

Új hozzászólás Aktív témák