Új hozzászólás Aktív témák

  • ChrisB17

    csendes tag

    Sziasztok!

    Általam összeválogatott alkatrészekből szeretnék gépet építeni, kinéztem már minden alkatrészt és a kérdés az, hogy ez a konfig rendben van-e, nincsenek-e kompatibilitási problémák (hardveres, szoftveres), elfér-e minden a házban?! Persze, ha tudtok valamelyik alkatrészre egy jobb alternatívát mondani azt szívesen meghallgatom.

    1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
    Főként játékra, kevésbé munkára. Komolyabb gépigényű multiplayer játékok (kimaxolva), illetve egy kis Photoshop, Lightroom és AutoCAD.
    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani? (Ezeket néztem ki, még nem vásároltam be)
    Processzor: i9-12900K
    Alaplap: ASUS ROG Strix Z690-F
    RAM: Corsair DOMINATOR PLATINUM RGB 32GB (2x16GB) DDR5 5600MHz CMT32GX5M2X5600C36
    SSD: Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2
    VGA: ASUS GeForce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
    Processzor hűtő: Corsair iCUE H150i ELITE LCD
    Tápegység: Corsair HX1200 1200W Platinum
    Ház: Corsair 5000D AIRFLOW TG
    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    Az alábbi alkatrészekre jöhetnek más alternatívák:
    Alaplap, RAM, SSD, VGA (3090 mennyivel tudna nekem többet nyújtani azért a felárért? megérné egyáltalán?), Processzor hűtő (az lcd nélküli változat nekem jobb lenne, de honnét tudok hozzá mounting kitet szerezni?), Tápegység (single rail - multi rail, mi a különbség, melyik mire jó?)

    Monitorra is jöhet egy másik megoldás, lényeg a g-sync, legalább 144hz, 27-32", kicsi káva, fekete szín, felbontás minimum 2560 x 1440, 1ms válaszidő

    4. Mennyi a kereted rá? 2,5m-nél többet nem akarok rá áldozni (már így is rengeteg :)) )
    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
    Monitornak ezt néztem ki: ASUS ROG Swift PG329Q
    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
    ASUS, Corsair jöhet minden mennyiségben, de ha van sokkal jobb lehetőség olcsóbban, akkor azt is meghallgatom.

Új hozzászólás Aktív témák