Új hozzászólás Aktív témák

  • DR|FTK|NG

    veterán

    válasz theuprising #122357 üzenetére

    Szia.

    Jó az a MacBook. ;)

    Én félpasszív hűtéses gépet építenék(terheletlenül/hidegben nem mennek a ventik, de ha terhelve van az adott alkatrész, akkor annak megy).
    Netezés, egyéb kevés erőforrást igénylő programoknál nem termelne semmi se annyi hőt, hogy pörögnie kéne a ventiknek, de még minimális valós gépigényű játékoknál se kéne. Meg azért az se tesz feltételn jót a hardvereknek, ha 80+°C-on üzemelnek(de azért nem is végzetes annyira).

    CPU hűtő: itt nagyjából mindegy, mert az alaplap kezelné a ventit(apropó, az alaplapod képes félpasszív hűtés vezérlésére?). Egy Be Quiet! Pure Rock megtenné, ez kb 10k
    Egyébként 15-20k-ért már vannak passzív hűtéshez is ajánlott processzor hűtők.

    Tápegység:
    -Corsair RMx > a félpasszív működés nem kapcsolható ki
    -EVGA G3 > kapcsolóval kikapcsolható a félpasszív hűtés
    -Super Flower Leadex Gold II > kapcsolóval kikapcsolható a félpasszív hűtés
    A teljesen passzív hűtéses tápegység kb 40k-tól kezdődnek(pl FSP Aurum Xilenser, Super Flower Golden Silent, Seasonic Platinum Fanless).

    Videókártya: GTX 1050 2GB vagy GTX 1050 Ti, az alábbiak egyikében: Asus Strix, Gigabyte G1 Gaming, MSI Gaming, olcsóbban Gigabyte Windforce
    Esetleg kereshetsz Palit GTX1050 Ti KalmX kártyát is, ez teljesen passzív.

    Esetleg megpróbálhatod azt is, hogy a laptopodon macOS mellett van dual bootban(Apple-nél asszem Bootcamp a neve) Windows. Játékoknál nem lesz olyan jó a teljesítmény, mint az asztali gépednél, de a régi stratégiai játékoknak ezen is kéne mennie). Ez is egy lehetőség(ami könnyen lehet, hogy nem a legjobb :D ).
    Nagyvonalakban mi a bajod a macOS-szel?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák