-
IT café
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gino20
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy Samsung Q70 TV-m és mivel nem támogatja a DTS, DTS-Xet meg talán a dolby atmost sem, így médiaboxot kell vegyek. Használat a ,,szokásos": Saját 4K-s tartalmak, Netflix, HBO GO, néha youtube.
Nem is értem miért nem tudja a TV ha pl a szintén samu hw-q70,q80,q90 hangprojektor meg támogatja ezeket .
A lényeg, hogy abszolút nem értek hozzá, de ha jól informálom magam, akkor jó lenne ha lehetne rá rakni kodi-t, tudja a DTS-Xet, HDR, 4K / 60fps-t, DLNA-t és 5GHz-es wifit.
Ezek alapján mit ajánlanátok?20-30 körül van ilyen, amit érdemes megvenni vagy ez jóval zsebbe nyúlósabb lesz?
Pl ezek közül? [link] [link]
Ez jó lehetne csak ha jól látom nem támogatja a DTS-Xet meg a HDR-t [link] meg kicit kínai Ha egy médiabox bővíthető HDD-vel, akkor az tud torrent klienst vagy rá kell kötni laptopra és azon mint külső merevlemezre töltök le ezt-azt? -
Gino20
őstag
Ezt komoly? Elképesztő, hogy van egy (szerintem) jó TV-m és 1-2 héten belül DTS-X, Dolby atmos képes hangtechnika, de a kedves samsung ezt nem támogatja és ezek szerint csak 1-2 dedikált box tud pl 4K netflixet . Talán pont a netflix, ami a legtöbbet megy és hát a tartalmak minimum elérhetőek HD-ben, HDR-el, de sok film, sorozat 4K-ban is, DTS hanggal. Nem gondolnám, hogy óriásiak az igényeim csak egyszerűen az eszközökben levő tudást akarnám kinyerni több forrás esetén is .
Kicsit elrugaszkodva a kerettől ezen gondolkodtam el [link] , de ezek szerint semmi értelme?.Amúgy a leírtakhoz képest mik a kompromisszumok az Mi box vagy az Amazon Fire esetén? Amazon mivel tud többet?
Mi box ha jól látom támogatja a 4K HDR 60fps-t, 5GHz-es wifit, Kodit és DTS-t. DTS-Xre gondolsz? ez akkora ugrás a sima DTS-hez?Ebay-on érdemes ilyeneket venni vagy kerülendő, mert ha túl olcsó valószínűleg csak koppintás? [link] vagy [link]
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
Tényleg amatőr vagyok a témában, de a mediabox ugyan azzal a tudással (4K, stb) és tartalom esetén befolyásolja a ,,képminőséget" szóval más-más lesz a megjelenített kép, szín?
[link] 04:32-től nekem az nvidia shield színei kimondottan nem tetszenek és sokkal inkább szebb (szerintem) az általam is korábban linkelt és jóval olcsóbb [link] GT King Pro (szintén DTS, Dolby 7.1 támogatással) viszont ez elvileg nem jó netflixre. Ha a netflix-et elengedném, akkor best/buy vétel lehetne a king pro vagy a videóban látott shield színek beállítás kérdése és azt kellene megcélozni? Amazonon ha postáznak hazánkba lenne (számomra) elfogadható shield vétel, igaz használt, de egy ilyen jellegű terméknél talán kevésbé érdekel. -
Gino20
őstag
válasz <Adamsky> #5698 üzenetére
Mint írtam sajnos abszolút zéró a kompetenciám e tekintetben, így van 1-2 dolog amit nem biztos, hogy értek .
,,audio passthrough" Hangátvitel? Alapvetően pont csak ez miatt akarnék médiabox-ot.
,,VC-1" Kicit kínai, de talán ezt nem is kell, hogy értsem
,,Beelink színei.....túl kontrasztos" Évek óta samu TV-t használok, amikre ez talán kimondottan jellemző, így nekem ez a ,,természetes" és más gyártók képei ez által kevésbé tetszenek.
,,CoreELEC kompatibilis" Sajnos ez nem tudom mit jelent.
,,Beelink GT1 A Ultimate" Elvileg ezt néztem én is csak a Beelink GT-King Pro-t (általában nem is térnek rá ki a tesztek, de az egyikben pont az volt, hogy netfilx sehogy sem ment rá)
Ha elengedjük a netflixet akkor a beelink lehetne jó választás?
Valójában ~2 héten belül adott lesz egy samsung hw-q90r hangprojektor (tudom-tudom külön komponensekből álló házimozit kell vásárolni, de jelenleg ezt nem tudom megoldani és az eddig olvasott tesztek és talán leendő tapasztalatok alapján nem is biztos, hogy meg akarom oldani, vagyis a kábeleken nem átlépkedve hornyokat marni, javítani, festeni), ami ugye támogatja a dolby atmos-t és a DTS-Xet is.
Igazából (hiába keresem) az sem teljesen világos, hogy mi a különbség pontosan DTS és DTS-X között.
Beelink GT-King Pro médialejátszó tudja a DTS, Dolby Audio 7.1 támogatást és a többit vagyis X-et és Dolby Atmos-t a hangprojektor, akár a felső hangszórókkal már ,,megoldja" és eljutnak a megfelelő hangok a megfelelő hangszórókba és atán a fülekbe is vagy ahhoz még komolyabb az általad is említett és annak a leírásában is szereplő (DTS-X, Atmos) shield box kell és ez által hallható lesz a különbség?
-
Gino20
őstag
djnice, kenand, Necronom: Köszönöm a részletes infókat, sokat segítettetek
djnice: Mi box s a leírtak alapján kiesett hiába 4K netflix.
HDR10+ támogatás proci függő szóval az S905X3 ezt tudja és mondjuk a 922x is támogatja?
Ez a frekiváltás sajnos nem világos mit is jelentkenand, Necronom: Kiderül mennyire málna Valójában szerintem úgy vannak sok esetben becsmérelve a hangprojektorok, hogy nincs mögötte valós tapasztalat, sőt ,,úgy sem lesz jó, vegyél házimozit, stb", de a puding próbája az evés és lehet ez is megdöbbentő lesz Sok tesztben és pl itt soundbaros topikban is dicsérik. Valódi atmost, mennyezetről potyogó helikoptert lehet nem tud tökéletesen , de ha ez így van akkor a linkelt onkyo sem szóval ahhoz valószínűleg mennyezetre szerelt hangszóró kell.
250-ért sikerült vennem/rendelnem egyet, így ha csalódás, akkor gond nélkül a beszer áron tovább is adom.
Nem vagyok benne biztos, hogy ez [link] pl klasszisokkal többet tudna. Q90 esetén is a front részen ott a felfelé sugárzó hangszóró, sőt még a hátsó hangfalakban is van csak pl front-on nem 0 és 220 cm-en helyezkedik el a hangszóró (helyi adottságok miatt) hanem ~60 és 180cm-en mivel a soundbar 120cm hosszú. Házimozi esetén még mindig ott a problémám, hogy nem tudom keresztül kábelezni a nappalit és a tavalyi teljes belső felújítást követően kizárt, hogy akár csak 10cm hornyot is marjak, poroljak, gletteljek, fessek , de tényleg a puding próbája a megevés, ami remélem extra málnás leszAz alap témára vissza kanyarodva: Szóval a Box nem kell, hogy tudja az X-et és az atmost, az az erősítő dolga. Tételezzük fel, hogy az X96 Air és a Beelink GT-King Pro hasonló árban van, akkor melyiket javasolnátok vagy egyébb más box-ot pl 20-30 ezerig?
X96 távirányítója nem igazán tetszetős ellenben a GT légegeres távirányítójával, de ha a 905x3-el szerelt proci jobb hang szempontjából mint a 922x vagy GT-King Pro esetén S922x-H (H: DTS/Dolby dekóder), akkor nem kérdés..UI.: Somatom: Azt én sem vitatom, hogy ez részben ,,varázslás", de a realitás talaján maradva, szóval mozitermek megépítése nélkül is jó eredmények érhetőek el otthon, ami egy kevésbé white fülűnek lehet akár ,,tökéletes" is, mindezt az otthonában elérve szóval az impala helyett a semmi (=2x10w-os speakers TV hangszóró) szerintem erős túlzás, de ez talán valóban az a téma amit kár túlragozni (főleg tv box-os topikban )
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz Necronom #5711 üzenetére
óóó panasz az van bőven vagy sokszor csak az van
Nem-nem, abszolút nincs mit félre értenem, maximálisan ,,szakmaiak" maradtak a hozzászólások szóval köszönet érte
Az, hogy a box táv-ot nem kell használnom ismét egy új infó. Ezek szerint az ott megjelenő menüt, kodi playert, stb-t a TV táv-járól tudom használni.
Igen a TV tud HDMI ARC-t szóval ez nem gond.
Box esetén azt feltételeztem, hogy támogatnia kell a kívánt igények miatt legalább a DTS-t Dolby sávot (ha már a TV ezt több százezer forint ellenében nem támogatja) majd a többit az eddigiek alapján (X, Atmos) már tényleg az esetemben a projektor oldja meg, de ezek szerint még sem kell csak elegendő a 905x3 vagy 922x proc.
Beelink-et azért írtam, mert tesztek alapján kimondottan jókat olvastam róla és lenne lehetőségem a ~40-45 ezer helyett ~25 ezer ft-ért megvásárolni.Ha már szóba került a HDMI CEC, akkor az lehetséges, hogy olyan az olyan funkció, ami házimozi esetén is lehetővé teszi azt amit a projektorok tudnak (valami ilyesmit olvastam) szóval HDMi-n keresztül a TV távjával szabályozható az erősítő és nem kell szarakodni külön az erősítő távjával? (max ki - be kapcsolni). Ha ez így van régebben volt házimozim, de akkor ez elképzelhetetlen volt.
Az eddigiek alapján ha mégsem engedném el a netflixet, akkor a kenand által említett Amazon Fire TV Cube lehetne jó választás vagy ez nem 905x3 vagy 922x proc-al szerelt kevésbé ,,JÓ" hangot biztosító eszköz?
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
Sziasztok!
Ismét köszönet a válaszokért, képekért
A leírtak alapján vagy az S922X SoC felé hajlok vagy a Fire TV Cube (2. generációs) is mozgatja a fantáziám már csak akár a 4K netflix miatt, de ez az alexa is érdekes lehet , viszont ahogy elnézem itthon nem lehet ilyet kapni szóval ~150 dodo vámmal együtt (vagy tévedek és nincs vám?) [link][ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
Játékra nem használnám (van egy konzolom) csak arra amit leírtam szóval HBO GO, Netlix, saját 4K-s tartalmak lejátszása vagy DLNA-n (Serviio-on) keresztül vagy külső merevlemezről mindezt úgy, hogy tudja dekódolni a hangot (DTS-t, Atmos-t) és ha már a TV tudja, akkor HDR10+ támogatás sem hátrány.
Ezeket gondolom stick-el nem tudom elérni mivel nincs rajta pl HDMI -
Gino20
őstag
Amúgy ezek a boxok (pl BEELINK GT KING PRO) tud torrentklienst vagy ehhez olyan box kell, ami ezt dedikáltan támogatja?
-
Gino20
őstag
Sziasztok!
Megkaptam a Beelink GT King Pro box-ot majd ez alapján [link] csináltam CE-t és minden jó volt, de most valamiért nem működik a box alatt a TV táv (eleinte ment simán). Mitől lehet ez? -
Gino20
őstag
Köszönöm, ez igazán kimerítő és hasznos válasz volt. Előző hsz-emből lemaradt az, hogy ha ,,ez nem a megfelelő topik, akkor az is segítség ha esetleg kapok útmutatást, hogy hol érdeklődjek", de ez....
Ha már luzer, akkor........lehet, hogy itt xy magas lovon ülő doktor a tudás birtokában született, de én úgy tartom, hogy a tudás a szívás útján terjed, szóval MINDENKINÉL lesz az a pont, amikor adott témában (ez ugye elég tág) nem lesz kompetens az illető, viszont tenne ez ellen.
Légegers a box táv és CE után is működött a Tv táv. Gondolom alvó funkcióból vagy a CEC miatt,.....mindegy, de kapcsolt a box is a TV-vel, majd megfelelően működött/léptetett android és CE alatt is majd x idő után vettem észre, hogy ez megszűnt. Ha már létezik CEC megpróbálnék élni ennek a lehetőségével és nem egy tucat távot használni.
Köszi, tényleg rendkívül szakmai és hasznos infókat kaptam -
Gino20
őstag
Necronom, tcsaba007: Érdekes a jelenség. CEC beállításokat sem a TV-n sem a box-on nem babráltam, de megnéztem és engedélyezve van. Csináltam egy TV és Box áramtalanítást és meggyógyult, de most vettem észre, hogy forrásnál TV-re váltva majd ismét a box-ra, akkor megint nem működik a TV táv majd kis box táv használat után egyszer csak feléledt a TV táv is CE nélkül, végig droid alatt.
Paráztam amúgy a droid box-tól, de egyre jobb döntésnek tűnik (a táv-val való szarakodást leszámítva). A kodi minden szempontból nagyon jó (lehet csak flash-elem, de ugyan az a film mintha szebb és talán még inkább röccenésmentesebb lenne, mint a TV lejátszójával). Ha jól informálom magam és értelmezem a dolgokat, akkor ami fontos volt számomra pl Netflix sem gond, mert TV-n van és elvileg a Netflix-en levő hangsáv Dolby, azt meg elvileg tudja a samsung TV (csak a DTS-t nem), így ez esetben talán nem is kell a box.
Ami még baromi jó, hogy lehet rajta torrentezni (ezt nem tudom, hogy a xiaomi, apple, nvidia, fire tc cube-on lehet-e). Nekem a Flud nem vált be. Egyszerűen nem ment a letöltés és végül LibreTorrent lett telepítve, ami pont ugyan úgy néz ki mint a Flud. Szintén megadható, hogy hova töltse le a fájlt (torrentezés, böngészés esetén amúgy hasznos ez a légegér )Már csak egy dolog nem tiszta. Laptopon levő fájlokat hálózaton / DLNA-n keresztül, hogy tudom elérni a box-on? Pl CE kodi alatt van lehetőség arra, hogy a laptopon levő fájlt játszam le? Fixen meg kell adni valahol, valahogy ,,elérési utat" , IP-t, nem tudom mit, vagy ennél egyszerűbb? Amúgy tegnap a CE kodit babrálva a TV forráslistájában ez egyszer csak megjelent a box-on kívül , de már nincs ott.
-
Gino20
őstag
Beni2360, kenand: Köszi Este ha lesz időm vagy hétvégén megnézem.
Torrent-el kapcsolatosan ha valaki-t érint: A Flud indításnál kiírta, hogy csak wifin működik, de a LibreTorrent kábelen is hasít (~200Mbps helyett teljes sávszélesség ), igaz a seed-nél nem látom, hogy menne a feltöltés, lehet épp nem töltik vagy valami beállítás.
-
Gino20
őstag
Sziasztok!
Sorry, kicsit visszább kanyarodva:
Amazon Fire TV Cube spec alapján [link] támogatja pl a Dolby Atmost, de a DTS-t nem látom.
Ezek szerint erre nem képes (TV-m nem az) vagy ha képes a HD hang továbbengedésére?, akkor passthrough szóval DTS dekódolás nélkül megoldja az erősítő (ami elvileg még jobb is) a DTS/DTS-X hangsáv kezelését?
Lehet, hogy mégis csak tudnék ilyet korrekt áron.
Amúgy ezen lehet pl valahogy torrent-ezni vagy mivel nem droid-os felejtős?
A következő kérdésem nem tudom mit jelent pontosan , de szó volt már erről. Fire TV Cube vajon frekvenciát váltva kadenciahelyesen játssza le a filmeket vagy sem? Ha nem ez észrevehető? -
Gino20
őstag
Telepítettem valami transmissiont a CE-re, de egyenlőre nem tudom, hogy működik majd utána olvasok mit is kell ezzel kezdeni és hogyan . Szerencsére droid alól működik a LibreTorrent, igaz nem látom, hogy seed-elne (mondjuk ez lehet még probléma).
Korábbi laptop-ról való megosztás megoldódott. CE-ben UPnP-t kellet engedélyezni a szolgáltatások menüpont alatt és így már a videó hozzáadása -> tallózás -> UPnP eszköz alatt megjelent a gépre amúgy is telepített Serviio, így elhagyható volt a windows-os megosztás, de majd azt is végig járom, ha a későbbiekben nem akarok serviio-t használni.Ez alapján [link] a Fire TV Cube-ot meg elengedtem. Ami megfelelne minden igénynek az az nvidia shiel pro, de 80-90 ropi szóval tökéletes a beelink
Ha valaki mégis Fire TV Cube-ot akarna vásárolni, akkor azt hazánkból megteheti [link]
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
kenand, tcsaba007:
Köszönöm a válaszokat.
Egyenlőre ez nekem kínai. Transmission telepítésig el sem tudnék jutni, mert entware-t sem tudnék telepíteni a leírás alapján szóval egyenlőre marad így Végül is, amire kellett tudom használni és droid alól még torrentezni is.
Ha majd szabadul fel egy kis időm lehet jobban beleásom magam
-
Gino20
őstag
Sziasztok!
Lehet megint nem a legjobb topik, de egy kis segítséget szeretnék kérni. Megvan a DTS-X és Dolby Atmos támogatású hangprojektor (nem lett samu q90 , egyenlőre samu n850 lett jóval kedvezőbb áron)
Töltöttem le pár tesztvideót, de valami nem kerek. Teszt jelleggel a TV-re is csatlakoztattam a pendrive-ot és DTS esetén egyértelműen jelzi, hogy nem támogatott hangformátum és atmos-ból van 3 fájl, amiből 2db m2ts kiterjesztés. TV ezeket csak alig-alig kezeli és szintén hang nélkül.
Pendrive át a box-ba majd CE kodi alatt m2ts fájloknál már megjelenik a kép, de nincs hang plusz a DTS-X nél sincs hang, így TV-vel megegyezően csak az mpeg4 Dolby Atmos megy rendesen (kép + hang).
Hangprojektor HDMI vagy wifi-s csatlakozással is volt próbálva, HDMI esetén TV ki is írta, hogy atmos képes eszközt érzékelt, ez TV-n is engedélyezve van + kodi-ban a hangbeállításokban is bekapcsoltam minden Atmos, DTS funkciót.
Mi lehet a gond? -
Gino20
őstag
válasz Necronom #5814 üzenetére
Elvileg annyi a kül, hogy nincs hozzá dedikált hátsó hangfalak, amikben szintén van felső hangszóró, de front részen pontosan ugyan az. Amúgy korábbról van Samu SWA-8500 szatellit hangfalaim ami kompatibilis vele, így ha azt vesszük kamu 7.1.2 lett de majd kiderül mit tud. Csodát nem várok, de q90 még ,,jó" áron is 250 lett volna, MM és társaiban meg 350, ez meg igaz használtan, de makulátlan állapotban kb 1.5 évesen 110 volt. Tudom nem szeretjük a hangprojektorokat, de ennyiért ez a cucc a maga kategóriájában elég jó és nekem abszolút megérte .
-
Gino20
őstag
válasz Necronom #5817 üzenetére
Megcsináltam, működik...még egyszer köszönöm mindenkinek a segítségeket
Hangzás tekintetében azt kell mondjam, hogy néha lefosom a bokám érzést nyújt ez a csak hangprojektor. Kíváncsiságból teszteltem ugyan azt a filmet TV lejátszóval, Kodi hang DTS, Atmos átengedéssel vagy nélküle és háát van különbség. Pl. Transformers The Last Knight esetén pl a film elején egészen más hangja van a repkedő csillagoknak majd a hegy mögül előtörő tűzgolyóknak. TV-n lejátszva SWA-8500 szatellitből alig jön ki valami és inkább stereo. Kodi hangátengedés esetén inkább csak azonos hangerőn feljebb skálázza a hangot, kiemeli a centert, brutál mélyet pakol rá és közelről fülelve a magassági hangszórókból alig jön ki hang + elnyomja a hátsó szatellit hangfalakat is (pedig a hegy mögül tör elő a ,,hang").
Kodi megfelelően használva már abszolút homogénebb, diszkrétebb a hang és a magassági + hátsó hangszórók is ,,rendesen" szólnak.
Amúgy elhiszem, hogy ez a technológia nem képes arra mint egy házimozi és atmos tekintetében sem tudhatja azt, mint egy dedikáltan mennyezetre szerelt hangfal, de én nagyon elégedett vagyok vele. Ennél pl [link] (nyíiván nem youtube-ról lejátszva hanem megfelelő minőségben letöltve) a galamb frankón körbe repül és az eső ha nem is a fejemre potyog, de mégis érzek benne némi magassági hangot úgy, hogy közben a hangjával tele van a tér (helyiség), persze ehhez kell a szatellit hangfal is, de így összeségében szerintem brutál jó
de...a helyes összekötéssel szóval Médialejátszó HDMI out --> projektor HDMI in, projektor HDMI ARC--> TV HDMI ARC-vel azt tapasztalom, hogy TV-n nem jelenik meg a források között a box.
Box távot nyomkodva néha random szerűen feléled a Kodi, de pl droidra váltva már ,,nincs forrás". Agyfaszt kapok (lehet Ti is tőlem). Semmit nem állítottam semmin (HDMI CEC stb). Mi lehet a gond?
Aamúgy korábbi Box -> TV HDMI összeköttetéssel is a box mindig ismertlen eszköz volt (ha ez segít).[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz Necronom #5820 üzenetére
Igen, de pontosítok projektor HDMI OUT (TV ARC)--> TV HDMI ARC
Na szóval. Források között a box nem szerepel csak a soundbar. Itt forrás hozzáadással sem tudtam semmit elérni. Forrásnál Soundbart kiválasztva a box feléled és betölt a CE, de ha át akarok lépni a droidba akkor (most vettem észre) ez megtörténik, mert ha nyomkodom a távot hallom, hogy lépkedek a menüben, de sehogy sincs kép. Cserélgettem a HDMI-ket is.
Már mindenhol minden CEC alatti opció engedélyezve lett.
CE:
Droid:
TV:
Reboot eMMC után beelink logo még megjelenik, de a droid felület már nem, viszont megy, mert közvetlen TV-re csatlakoztatva látható (droid CEC beállításokat is csak így tudtam ellenőrizni).
Nem értem -
Gino20
őstag
válasz Necronom #5822 üzenetére
Basszus, tényleg... .
Megcsináltam, de sajnos az alap problémán nem változtat + TV forrásánál, így megszűnik a hang.
Box HDMI out --> projektor HDMI in1. Projektor HDMI ARC --> TV HDMI in1. TV HDMI ARC --> projektor HDMI in2
Lehet, hogy ez a HDMI rossz lenne? TV HDMI ARC --> projektor HDMI in2 -
Gino20
őstag
válasz Necronom #5824 üzenetére
Szétszedtem az egészet és az elejéről kezdve csak akkor jön ki hang a projektorból ha TV ARC -> Projektor ARC van összedugva. Amúgy nem. Projektoron HDMI IN esetén a TV szó szerint csak észlelgeti vagyis megjelenik, de kiválasztáskor eltűnik, forrás hozzáadásnál is megjelenik, de onnan is eltűnik szóval nincs hang, nem vezérli a TV a projektort
Nem értem -
Gino20
őstag
válasz Necronom #5824 üzenetére
Amúgy nem világos, hogy miért így kellene összekötni, akár használati útmutató szerint is TV HDMI IN ARC -> Projektor HDMI OUT (TV-ARC) van megadva és sajnos az sem vil, hogy ez, hogyan függ össze azzal, hogy bekapcsolva a motyót (CEC miatt ugye indul minden) bejön a CoreELEC van kép, hang, minden és csak droidra való váltás esetén szűnik meg a kép akár ezzel az összeköttetéssel:
Médialejátszó HDMI out --> projektor HDMI in, projektor HDMI ARC--> TV HDMI ARC
vagy ezzel is (de itt ugye TV forrásnál sincs hang):
Box HDMI out --> projektor HDMI in1. Projektor HDMI ARC --> TV HDMI in1. TV HDMI ARC --> projektor HDMI in2 -
Gino20
őstag
válasz Necronom #5832 üzenetére
Értem és köszönöm az eddigi segítséget. Máshol is érdeklődtem és úgy érzem már MINDEN ki lett próbálva, meg lett nézve, így nem tudom mi lesz a megoldás. Lehet beelinknek kalapács és veszek horror áron egy nvidia shield pro-t vagy nézek valami olyan boxot aminek több HDMI kimenete van, vagy esetleg próbálok beszerezni egy HDMI splittert (hátha segít)
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
Nem lett megoldása a problémámnak így cserélni fogom a boxot, de Droid box + CE-t inkább hanyagolnám.
Az eddigiek alapján még mindig a Fire TV Cube (2. gen) boxal szemezek és ez alapján [link] ha jól értem, akkor képes a kadenciahelyes lejátszásra is (pár hsz-el korábban az volt a mondás, hogy nem tudja) vagy lehet ismét tévedek + elvileg a HD hang továbbításra is.
Ha ez mind igaz, akkor szól esetleg még valami egyéb az nvidia shield tv pro (2019) mellett?Fire TV 40 ropi, ami még számomra akár korrekt is, de a shield 80e viszont tele a zsák és amúgy is hosszú időre venném, így ha a shield az abszolút nyerő és téves az infóm, akkor megveszem azt.
Engem kimondottan zavar ha nem folytonos, röccenésmentes a kép, így tényleg fontos a megfelelő lejátszás. -
Gino20
őstag
válasz goldenfish7 #5870 üzenetére
Az olvasottak alapján nagyon jó opciónak tűnt egy droid box + CoreELEC (kodi player-el). Ugyan ez android alatti kodi-ról szerintem nem elmondható. Ez a része alapvetően remek is volt és igen, az erősítő dekódolta a hangokat, amit különböző tartalom esetén ki is írt, de (ha esetleg nem olvastad volna) az volt a nyűgöm, hogy bármilyen összekötés esetén is, TV-n forráslistában ki tudtam választani az erősítőt majd alap indítással a CE általában be is töltött (megjelent a kép), de droidra vissza váltva már nem volt képem (hallottam, hogy lépkedek a menüben szóval ment az android). Sokféle variációt írtak, hogy mi lehet a gond, de egyik sem segített, így megválok a droid box-tól.
Tegnap még hosszasan olvasgatva Fire TV Cube (2 gen) ha képes is a kadenciahelyes lejátszásra hang terén akkor is vannak gyíkjai és nem képes DTS-HD vagy TrueHD-ra, így végül horror áron, de megrendeltem az nvidia shield boxot (amit kb 1 hónap alatt szállítanak is ) -
Gino20
őstag
válasz goldenfish7 #5875 üzenetére
Nekem is sok, de szerencsétlenségemre és minden bizonnyal a nem hozzáértésem miatt a kínai box + CE nem vált be (lehet egy másik jó lett volna), így az igények miatt gyakorlatilag csak ez maradt, ami elvileg minden mókolás nélkül tudja azt amire szükségem van.
Ugoos AM6 Plus sem egy olcsó holmi .
Nézegettem külföldi hirdetéseket, de vagy nincs posta hazánkba vagy jellemzően még jóval drágább csak maga a termék (+ szállítás), így végül alza-n sikerült rendelnem egyet. -
Gino20
őstag
válasz Beni2360 #5881 üzenetére
Bejön a droid képe ha közvetlen a TV-hez van csatlakoztatva a HDMI-vel, így próbáltam több féle felbontással is, de nem segített.
goldenfish7: Splittert írták nekem is meg, hogy azért nem mindegy milyet (4K, HDR, stb) veszek, így letettem arról, hogy szerzek valamit 5-10 ezer forintért és lehet az sem segít, de valójában már nem fontos. A shield-et megrendeltem, a jelenlegi box-ot meg eladtam.
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz goldenfish7 #5913 üzenetére
Szia! Sajnos még nem kaptam meg. Alza-ról rendeltem (itthon máshonnan nem is lehet) és láttam, hogy nincs készleten csak rendelésre, de ennél rövidebb időre számítottam.
-
Gino20
őstag
válasz cipofuzo87 #5926 üzenetére
Nincs túl nagy tapasztalatom, de ez ha ehhez ragaszkodsz ,,Netflix 4K, HBO GO-t támogasson", a hangsúly a 4K-n van, akkor csak a hivatalosan támogatott eszközök jöhetnek szóba, vagyis ha pl a Beelink-re telepítesz Netflix-et vagy HBO GO-t, akkor az HD talán FHD lesz. Ilyen holmi az említett keretben a már leírt Amazon Fire TV Cube lehet, amit elvileg hazánkban innen lehet megrendelni [link]
-
Gino20
őstag
válasz goldenfish7 #5929 üzenetére
Én is . Mivel nem nyüstöltem sokáig a Beelink-et (előtte meg nem is volt box-om) és nem igazán vagyok szaki a témában, így lehet nem lesz általam tapasztalható érdemi különbség, de ha találok ilyet, írok
Ha nem lenne, akkor fog kelleni egy CoreELEC, amin a KODI player fog indulni és azon belül a beállítások -> hang -> ,,hangtovábbítás engedélyezése" lesz a megoldás
[CE] [Kodi] -
Gino20
őstag
válasz spileraaa #5933 üzenetére
Elég sokat olvasgattam az általad említett 2 motyóról. Pl [Amazon]
Az általad linkelt Shield TV-ben nincs USB csati [link] (ez gyanítom ritkaság a mai piacon), így nem tudsz pendrive-ról lejátszani. Shield TV Pro-ban már van, de az pont a duplája a Fire TV Cube-nak és ha nincs rá igény, lehet felesleges.
Pár héttel ezelőtt pont a különbségekről írtam. Akkori infók, fórumok, tesztek alapján arra jutottam, hogy a 2 eszköz közötti különbség:
Fire TV Cube (2 gen) ha képes is a kadenciahelyes lejátszásra, hang terén akkor is vannak hiányosságai és elvileg nem képes DTS-HD vagy TrueHD hangsávok megfelelő kezelésére. -
Gino20
őstag
válasz Necronom #5940 üzenetére
valóban, micro usb-n keresztül lehet lan-t ,,gányolni". Mondjuk közvetlen a szekrény hátulján elhelyezve, a kábeleket rögtön a szekrény mögé vezetve vagy a kockán kívül a komplett csomagot a szekrény mögé ,,lógatva" biztos el lehet helyezni korrekten, de igen, nem ezt várnám egy AMAZON kütyütől.
-
Gino20
őstag
válasz zoli190310 #6070 üzenetére
Xiaomi mi box s [link] , az amire neked valószínűleg szükséged lesz.
,,Támogatott" eszköz, így Netflix is 4K-ban fut rajta. Go is telepíthető rá áruházból. -
Gino20
őstag
Személyes tapasztalatok alapján általában ezeket szokták pl javasolni: [Beelink] [X96 Max +] [Vontar X3]
-
Gino20
őstag
Sziasztok!
Amlogic topikban kérdeztem már, de sajnos nem kaptam választ (lehet nem oda illő téma).
Korábban már írtam ezzel kapcsolatosan.
Van egy Beelink GT King boxom, ami ha közvetlen a TV-re van kötve HDMI-vel, akkor megy szépen a CE és a reboot android is, de mivel van egy soundbar-om, így nálam a bekötés Box HDMI -> SB HDMI IN, SB HDMI OUT (ARC) -> TV HDMI ARC, így ha TV-n forrásként az SB-t választom ki, akkor bejön a CE, de így már nem oké a reboot adnroid, vagyis betölt (hallom, hogy lépkedek a menüben), de nincs kép. Természetesen megnéztem minden beállítást, de nem segített, viszont amlogic topikban írták, hogy lehet a droid a gond (Akkor az Android szoftverében lehetett valami, nem tudott fogadni EDID infókat a SB-n keresztül), így arra lennék kíváncsi, hogy hogyan tudom root-olni a boxom? Tudtok valami itinert adni?
Ezt most próbáltam ki [link] [link] , de nem segített. Nem értek hozzá, de olyan mintha ez csak a felületen változtatott volna, kiegészítve 1-2 progival, mert a rendszer szerint ugyan az a 2018-as droid fut a boxon.
Amúgy ez a jelenség csak Beelink-en van (GT King és GT King Pro-n is). Nemrég volt alkalmam kipróbálni egy X96 Max +al és tökéletesen működött a reboot. -
Gino20
őstag
Sziasztok!
Androidra tudtok esetleg ajánlani egy jó torrent klienst? Jelenleg egy Beelink box-ot használok CE-vel, amin a Transmission miatt pl a telón elindított letöltés tökéletesen megy a boxon, de lehet cserélném egy Nvidia Shield-re és ezért lenne fontos, hogy ez a funkció továbbra is működik-e (NAS nélkül), a CEC miatt a box is kapcsol és a program is indul így a seed is?
-
Gino20
őstag
Alapvetően a DV miatt érdekelne a dolog, de skálázásra is azt olvastam, hogy nagyon jó, igaz jellemzően csak UHD tartalmaz nézek + valamennyi TV forrás, de ezt úgy sem tudom megjáratni a Shield-en keresztül
Igazából a DV iránti kíváncsiság hajt, mert akkor beszereznék olyan anyagokat meg shield Netflix-en is elérhetővé válna az adott tartalmakra.
A CE messze a legjobb alatt mire gondolsz?Valaki más esetleg droid alá jól működő torrent klienst tud?
Új hozzászólás Aktív témák
- Számítógép eladó
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
- +monitor+ i5 4570 /8-12-16GB DDR3 / 240GB SSD /takarítva, telepítve / Lenovo M73
- Topton N100 (4mag,4szál) 1xDDR4, 1xNVME, 2x2.5Gbit LAN, SATA PORT HIBÁS GÉP
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest