Új hozzászólás Aktív témák

  • mikrofon

    veterán

    válasz mikrofon #4520 üzenetére

    Még egy infó az ugoos X2 pro tv-box-hoz.
    A készülék két USB porttal rendelkezik. USB2-be ment a légegér vevője. Az USB3-hoz meg vettem egy USB3 HUB-ot. Direkt olyat vettem ami külső tápos, mert ráraktam egy külső optikai meghajtót, egy nyomtatót, és még alkalmanként adattárolót. Ráadásul minek terheljem feleslegesen a box-ot az USB-s eszközök kiszolgálásával.
    Azonban időnként összeakadtak az USB-s eszközök. Pl. egyszer csak nem működik a légegér egyszer meg igen. Tegnap sikerült rájönnöm, hogy a külön táp, ami az USB hub-ot látja el árammal lehet az oka. Találtam egy megoldást is. A beállítások / eszközbeállítások / USB menüpont alatt, van egy lehetőség hogy kikapcsoljuk az USB áramellátás kiterjesztését mindkét portra. Amint ezt kikapcsoltam egyből jól működőt akkor is, ha be volt dugva a HUB külön áramellátása. Egyébként a beállítás után még ki kellet kapcsolni a kikapcsolás menüből és be kellett kapcsolni újra a box-ot. Azóta hiba nélkül működik az USB3 HUB is.

    Mivel a HUB is és a box is micro USB csatlakozón kapja az áramot így most rendeltem egy USB adapter, amin 2 USB port van és mindkettő 2.4A-t bír elvileg. Meg hozzá 2db kábelt ami 3A-t bírja, így ha megjön megpróbálom egy adapterrel ellátni a box-ot és a HUB-ot is 5V-tal....

    Egyébként most már kapható az ugoos X3 plus változat. Így én már azt venném. CE úgysem megy az X2-n se.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák