Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Rode NT USB Mini-t szemeltem ki. Elsődlegesen Zoom-hoz kellene, sok évre. Linux alatt is kell, úh. ismeretlen márkáktól távol maradnék. A viszonylag kis méret is fontos. Esetleg valami alternatíva amire érdemes ránézni?
-
BaLee
addikt
válasz #86354688 #951 üzenetére
Nagyon jó kis mikrofon, annyi vele a gond, hogy eléggé az arcodba kell tolni, hogy a legjobb hangminőséget kapjad. Ha kényelmesen ki akarod tenni mondjuk a gép vagy a monitor mellé és 1-1.5 méterről használni akkor lehet, hogy mást választanék.
Konkrét tippet nem tudok mondani vele nekem ez a tapasztalatom az NT-Mini-vel.
-
Teasüti
nagyúr
válasz #86354688 #954 üzenetére
A legtöbb mikrofon nem ad jó hangot, ha távolabb van tőled. 30 centi max az ideális a beszélőkédtől mondjuk egy lavalier mikivel.
Ennél messzebb úgy tudom csak vmi fasza (értsd méregdrága) puska miki lehet jó, de igazából boom bar-on azokat is igyekeznek a szereplőhöz minél közelebb belógatni, lehetőleg a feje felett 45°-ban. Nem igazán jellemző ennél messzebbi beszéd felvétel, mert túl sok a visszhang, ha messzebb vagy.Vannak esetleg a nagyon érzékeny hangrögzítők, amin XY sztereó miki van. Ezek közül a Zoom H1n az egyik legjobb hangminőségben az árkategóriájában. Hangeffektekhez és környezeti hangokhoz használják elsődlegesen, de ha elég érzékeny a természet rögzítéséhez, akkor talán megbirkózik egy konferencia hívással is.
Természetesen USB hangkártyaként is tud működni, szóval akár használható podcast felállásban is egy mikrofontartóban.
Ezeknél az eszközöknél meg arra kell figyelni, hogy döglött macska nélkül teljesen használhatatlan bármiféle légmozgás mellett. Egy apró kis fuvallat is túlvezérli torzításig.
Szivacs kell rá kötelezően, ha belebeszélsz.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Köszönöm! Akkor eddig nagyon rossz irányba nézelődtem. Fontos, hogy ne lógjon be a kamera képébe egy nagy mikrofon ami kitakar engem és hogy minimális mozgás mellett is jó maradjon a hangja.
A hangrögzítős m,egoldás már túl komplikált ahhoz amire kell.
Akkor talán egy lavalier lenne a legjobb választás? Vagy egy puska? Maradnék 40k alatt, de ha kevesebből kijön sem gond.
-
Teasüti
nagyúr
válasz #86354688 #956 üzenetére
Lavalier a legjobb szerintem, ha egy személyt kell csak bemikrofonozni és mondjuk prezentálsz és mozogni kell.
Viszont nem olcsó dolog egy vezetéknélküli lav miki. Esetleg Rode Wireless Go ugrik be ilyen Plug&Play megoldásnak. Azt csak magadra csípteted, a vevő megy a gépre usb-n és van hang.Ha konferencia és távolabb vagytok a mikrofontól, az kényesebb téma és egyszerű eszközökkel nem lesz stúdió minőség.
Esetleg egy olcsóbb karaoke mikrofon? Ugyan tartani kell, de a feladatot ellátja. Általában párban jönnek és többnyire belefér a költségvetésedbe is, legalábbis amiket Amazonon néztem kíváncsiságból.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz #86354688 #958 üzenetére
Laptop TRS ugyan, de csak mert az sztereó. Ha csak TS jack van a mikrofon végén, akkor az mono lesz, oszt ennyi. Ezek a mikrofonok mind mono-k amúgy, ha TRS csati van rajta akkor dual mono. De ha az egyik oldal földre van húzva, akkor sincs semmi. Laptop talán kezeli a dolgot, ha nem akkor max jobb vagy bal oldalról fog szólni, amit a szoftverben kell mono-sítani.
Ha a laptop mikrofon bemenetére csatlakozol, akkor megfelelő adapterrel akár két ilyen mikrofont is használhatsz és szoftveresen monosítva két szereplős is lehet a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
-
Teasüti
nagyúr
Egész jónak tűnik. Ugyan nem mondta a srác mennyire hajolt hátra, de ha szokásos kartávolságra ül a laptoptól és előtte a fejhallgató állványtól, akkor nem is rossz.
-
törölt tag
És ha egy állványt is vennék a mikrofonnak, akkor mennyit kellene rákölteni? A 10ezer alattiakról még csak egy értelmes leírás sincs...
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Állványos mikrofont vennék fiamnak streamelésre. közel lenne a mechanikus billenytűzet, nem lenne jó ha ugyanannyira hallani lehetne, mint a beszédet, továbbá előny egy mute gomb. 20K környékén nézelődök.
A [Marantz pro pdopack 1] et néztem ki neki. mi a véleményetek erről? Van ami jobb lehet ebben a kategóriában?szerk: most nézem, hogy sajnos ezen nincs mute gomb.
[ Szerkesztve ]
-
milu
aktív tag
Ezt a típusú mikrofon állványt (Elgato Wave Mic Arm) Magyarországon be lehet szerezni véleményetek szerint? (Mert azt olvasom, hogy az Amazon és az Elgato sem szállít közvetlenül Magyarországra)
[ Szerkesztve ]
-
Fenn3gyer3k
tag
Sziasztok!
Tönkre ment a mikrofonom amit eddig használtam és szeretnék helyette egy másikat venni de egyeltalán nem vagyok képben ebben a témában. Amit eddig használtam az egy 6-7 éves 800Ft-os csiptethetős mikrofon volt. Max 10 ezret szánnék rá és szeretném, ha az újnál már nem kellene vergődni a felcsiptetéssel stb... Szóval egy jó kis asztali mikrofont szeretnék ami nem zajos illetve valamelyest szűri a háttérzajt és lenne Mute gomb rajta, mert in game voice chat-hez használnám és ts3. -
nuke7
veterán
válasz Fenn3gyer3k #970 üzenetére
ennyiért nem tudok ilyenről - hardveres zajszűrés az olyan 500-600 ezer forintos cuccoknál kezdődik.
Némítógombos, USB-s asztali mikrofon amiről vannak már jó tapasztalatok a
Yenkee 1040 pl.
Mondjuk A trust GXT215 is hasonló, bár ezzel még nincs tapasztalat.Mindkettő 10k alatt van, zajszűrés meg szoftverrel.
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
Fenn3gyer3k
tag
Ha ezt a Trust GXT 232 választanám akkor ezzel is jól járhatnék ? Tudom ezen nincsen Mute gomb de legalább már ma át tudnám venni.
-
nuke7
veterán
válasz Fenn3gyer3k #973 üzenetére
a kettő kb. ugyanolyan, a yenkee-hez van mikrofon kar ha jól látom.
Nyilván azt hittem, hogy a némítás fontos szempont neked - a trust meg a yenkee sem rosszabb az általam linkelteknél.https://youtube.com/user/nuke7
-
Fenn3gyer3k
tag
válasz Fenn3gyer3k #975 üzenetére
Az a próbléma, hogy roahdtul behallatszódik a billentyűzet csattogása és a hangerővel hiába játszok
-
nuke7
veterán
válasz Fenn3gyer3k #976 üzenetére
igen, ez ilyen - az általam linkelt mikrofonok vese karakteresztikájúak, tehát ha a bill mögötte van, akkor szinte nem hallatszik be
(szerintem a trust is hasonló, probáld máshogy pozicionálni a mikrofont, hátha segít... vagy cseréld le)https://youtube.com/user/nuke7
-
Fenn3gyer3k
tag
Értem,
Ha a csere mellett döntök mert valószínű, hogy az lesz. Akkor milyenre volna érdemes ? Akkor már valami olyat szeretnék amit csak rácsiptetek a fejhallgató vezetékére és kész (eddig is ilyet használtam csak sajnos szétment a vezetéke). Nem csúnyálkodik az asztalon és nem szed össze minden háttérzajt.[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
válasz Fenn3gyer3k #978 üzenetére
szerintem a boya by-m1 most nagyon jó áron van, én ezzel elégedett vagyok - ha eddig is 3,5 jack-es mikrofont használtál, ez tuti jó lesz.
-
ensolid
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Spirit of Gamer H70 elit fejhallgatóm van ennek a mikrofonját használom USB-s a cucc. Eddig nem volt semmi gond. Lecseréltem a számítógépemet és azóta Teamspeakon a klántársak azt mondjárk, hogy valami irgalmatlan zúgás jön tőlem, de nem folyamatosan csak időközönként előjön, de akkor elviselhetetlen. Van valakinek valamit ötlete mi lehet a hiba?
-
nuke7
veterán
válasz Fenn3gyer3k #988 üzenetére
ezt nem értem, nem usb-s, szóval nem kell felismernie... probáld ki másik pc-n vagy telón is, ha rossz, akkor küldd vissza.
-
nuke7
veterán
válasz Fenn3gyer3k #990 üzenetére
az valami mikrofontól független szoftveres beállítás lesz szerintem...
-
nuke7
veterán
válasz Fenn3gyer3k #992 üzenetére
örülök, hogy megoldódott, remélem azt hozza a mikrofon amit elvársz tőle
(szoftveres és hardveres környezet ismerete nélkül erre hibajelenségre szerintem semmit nem lehet mondani, én még nem tapasztaltam hasonlót... )https://youtube.com/user/nuke7
-
sityuka89
tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, Xbox one X-et használok, ehhez lehet külső mikrofont használni, mert 3,5 Jack dugó csak a Joystickba van.
Vagy ez egyáltalán nem megoldható?
Előre is köszönöm a választ! -
brazso
tag
Sziasztok! Vettem a lányomnak egy pár száz forintos Gembird MIC-203 -as 3,5mm-es jack csatlakozású többirányú mini mikrofont. Gondoltam használja inkább azt az online játékokhoz a telefonja (mikrofon app) helyett. Először windows 10-en néztem, a mikrofont az alaplapi mikrofon bemenetre hosszabbítóval csatlakoztatva, de annyira alacsony a jelszintje, hogy ha teszteléskor közelről beleüvöltök akkor sem megy 10% fölé a jelszint. Visszajátszva a felvételt a legnagyobb hangerőn is alig hallható a hangom. Hiába tekertem fel mindent amit a windows lehetővé tesz (mikrofon hangerő és erősítés). Megnéztem egy másik pc-n is, egy ubuntu linux-on, de ott sem jobb a helyzet.. Ott használok korábbról egy mikrofonos fülest szintén 3.5mm csatlakozókkal, de annak a mikrofonjával nincs problémám. Kicseréltettem a vásárolt mikrofont egy másikra gariba, de ugyanolyan használhatatlan az újabb is. Kétlem, hogy két gyári hibást kaptam volna. Igazából ezt a mikrofont notebook-okhoz ajánlják. Azoknak más mikrofon bemenete lenne, mint a PC-knek? Nem tudom kipróbálni, nincs mikrofon bemenetes notebook-om. Kéne még ehhez vmi erősítő is PC-n? Mi lehet az oka a tapasztalt gyenge jelszintnek PC-n?
Paraméterei:
- 3.5 mm audio plug
- Frequency response: 100 Hz - 5 kHz
- Sensitivity: - 54 +/- 3 dbUnus pro omnibus, omnes pro uno
-
milu
aktív tag
Valamikor én is így jártam, hogy semmi hangereje nem volt ilyen mikrofonnak. Szerintem ez egy játék mikrofon, véleményem szerint felvételre abszolút nem való! Javaslom vegyél drágább és komolyabb mikrofont, ha a pénztárcád megengedi! (Én egy RODE USB-s mikrofont vettem, hosszú távra a munkám és a kívánt minőség miatt. Természetesen vannak ennél olcsóbb (15e-25e Ft) de a feladatnak teljesen megfelelő mikrofonok, itt a topicban nézz még körül,)
Ez pl.: Razer Seiren Mini fiataloknak ajánlott vétel itt, ráadásul van rózsaszínben is ahogy látható, ha az azín tetszene a lányodnak és komolyabb eszköz árát elbírja a családi költségvetés!
[ Szerkesztve ]
-
brazso
tag
Köszi a választ! Valami olcsóbb megoldást kerestem, a jelenleg használt telefonos (mikrofon app) - kissé körülményes - megoldás helyett. Átbújtam az internetet az említett Gembird MIC-203 mikrofonról utólag, de nem találtam semmi tapasztalatot vele kapcsolatban. Azt hittem sokan szidják majd, ha ennyire rossz. Azért vetettem fel, hogy talán tényleg csak notebook-ban használható, bár kissé furcsának találom a felvetésemet. Sajnos a paraméterben közölt érzékenység érték nekem semmit sem mond.
Unus pro omnibus, omnes pro uno
-
BaLee
addikt
Én tapasztalatom az, hogy nem mindegy milyen hangkártyát használsz. Az alaplapi hangkártya sok PC-ben nem sokra képes viszont egy dedikált hangkártyával évekig viszonylag megelégedéssel használtam egy sima Jack-es hangszórót.
A járható út szerintem egy USB-s megoldás lenne.
-
brazso
tag
Köszi a javaslatokat! Először kicseréltettem az említett mikrofont egy ugyanolyanra, de semmivel sem volt jobb. Utána beszereztem inkább egy Gembird MHS-001 heaset-et (2 db jack csatlakozós), aminek a mikrofonjával már nem volt gondom.
Unus pro omnibus, omnes pro uno
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest