Új hozzászólás Aktív témák
-
Gargazsul
tag
Két hete használom a Pro3-am. Az enyém i5 és a 256GB SSD-s verzió. Munka mellett jegyzetelésre is folyamatosan használom. Próbálom minden funkcióját kihasználni. Igazából semmi kivetni valót nem tudnék róla mondani. Mintha időnként nehezen csatlakozna fel a Wifi hálózatokra.
A kialakítás minősége van olyan jó, mint egy Apple terméké. Tudom, mert van Mac-em. Nekem a kompaktsága, ereje, praktikuma tetszik. Ez nem egy Asus Transformer. Az persze tény, hogy nem bővíthető. De mit is akarnék bővíteni rajta, 256GB SSD, 8GB memória Intel i5. Magas felbontású kijelző. Fejleszteni jó rajta, sok midnen elfér a kijelzőn. Az, hogy akár egyszerre három program is elfér a kijelzőn jó pofa de igazából kettővel lehet egyszerre rendesen dolgozni.
Ami hiányzik, az a több asztal, amit az OSX-en megszoktam. A Win8.1 előnye ezen az eszközön jön ki. Az ára meg nem elrugaszkodott. Persze mihez képest. A minap néztem más ultrabook-okat és volt, amelyik ennél drágább volt és nem tudott többet. Sőr jó néhányat találtam.
A Win8-nak kell még felnőnie az OSX-hez aztán minden rendben lesz
[ Szerkesztve ]
üdv, Balázs
-
Gargazsul
tag
A biztos működés, multi gesture a touch padon, nekem az letisztultabb, áttekinthetőbb, ingyenes. Alvó állapotban USB-ről töltsön mobilt, de lehet, hogy ez csak beállítás kérdése. Elvileg a több desktop a Win9-ben már benne lesz. Igazából négy évre száműztem itthonról a Windowst és csak Mac-ek voltak. Ha kellett, akkor volt vmware. Most viszont a körülmények úgy hozták, hogy kell egy Win-es gép is. Akkor már legyen a saját terméke. Célhardware, célszoftver. Sztem az Apple ezért jó. Most a Microsoft is magasra tette a lécet ezzel. Sztem.
Igen, tegnap este felment.
[ Szerkesztve ]
üdv, Balázs
-
Gargazsul
tag
Emlékeim szerint a Toshiba laptopokon egy addon program rákérdez, hogy akarja-e az ember alvó állapotban tölteni a külső eszközöket. A MacBook mintha ezt natívan tudná.
Igen valószínűleg ez az eszköz messze stabilabb lesz, mintha egy sima asztali gép, amire fel kellett volna rakni a win8-at. Igazából a Win8-at ezekre találták ki. És ezeken az eszközökön hibátlanul működnek.
Azért a korlátozott wifi elérés üzenet kezd az agyamra menni... Most már végére járok ennek.
Egyébként az akksis üzemideje vmi eszméletlen. Nem gondoltam volna, hogy egy nem passzív hűtésű nem igazán tabletbe való HW ennyire jól gazdálkodjon az energiával.
Azért az nem mindig megy neki, hogy automatikusan váltogasson a kiegyensúlyozott és az energiatakarékos mód között. Mintha Microsoft-ék ezt az alapvető problémát XP óta képtelenek lennének megoldani...
Amit még mindig képtelen megoldani az a particionálás... Agyrém, hogy egy ilyen alapvető dolog, ilyen primitív funkció ennyire szarul működjön egy oprendszerben. Az OSX-ben azt csináltam, amit akartam. Nem kellett mindenféle 3rd party programmal hackelnem... Mindegy egy partíciót hagytam... Felhőbe mentek.
üdv, Balázs
-
Gargazsul
tag
Beleásom én is ebbe magam, de lehet, hogy ezt azzal hidalták át, hogy a tápegységen van egy USB aljzat. Végül is én azt használom.
Sztem megoldottam. Van egy rejtett könyvtár az Application Data alatt, ami xml-ben tárolja az összes Wifi-s hálózatot. Mindet kitöröltem és Voilá. Működik... Képes kikapcsolt állapotból is magától visszakapcsolódni a Wifire. Nagy élmény
Kihúzom a töltő kábelt és magátol átvált. Ez nem mindig sikerül neki. Főleg alvó állapotból töltő kábel nélkül képes nem energiatakarékos módban elindulni. Ezt egyébként az XP után sikerült Microsoftéknak elszúrniuk.
A számítógép-kezelés/lemezekezelésre gondolsz nem? No jó de én magam akarom eldönteni utólag, hogy a C: az csak 100GB legyen. Kötet zsugorítása, nem? Vagy van vmi extra feautre, amit életem során még nem láttama Windowsban?
üdv, Balázs
-
Gargazsul
tag
Igazából most találtam meg a Wifi hiba okát. A Hyper-V volt a ludas. Telepítettem egy virtuális szervert és létrehozott két virtuális hálózati kapcsolatot. No attól hülyült meg a gép... Az imént mindkettőt töröltem, a Hyper-V-t lekapcsoltam és a dolog végelgesen megoldódott.
Tudom mi az ami leginkább hiányzik a Windows-ból. Az, hogy ha vagy újraindítom vagy lekapcsolom akkor legyen képes minden munkámat visszaállítani. A hibernálás az más.
[ Szerkesztve ]
üdv, Balázs
-
Gargazsul
tag
Szia! Érdekelne, hogy Neked mennyi energia sémád van, ha rákattintasz az elem ikonra jobbra lent.
üdv, Balázs
-
Gargazsul
tag
Köszi! No az az érdekes, hogy eddig nem ez volt. Tegnap csak kénytelen voltam újrahúzni, mert csak nem tudtam a WiFi-s dolgon túllendülni... A beépített reinstall kikerült egy USB-re majd hajrá. Gyalu. Ezután már lehetett rendesen particionálni is! A gép szinte azonnal feláll, éééés az energiaséma is már csak egy szereplős, mint Nálad. Azt nem tudom, hogy ez előtt miért működött másképpen a Windows, mikor én voltam az első, aki beüzemelte... Nem települt fel annyi szemét sem. Nem értem...
üdv, Balázs
-
Gargazsul
tag
Igen. Ugye az enyém vmi fals telepírés miatt mutatta, de a Microsoft oldalán: "You can't see the battery meter on PCs that support InstantGo. With InstantGo, your PC wakes up instantly from sleep with your apps and data up to date." Igazából egy másik helyen azt írták le az InstantGo-val kapcsolatban, hogy csak egy energia séma van. A testvéred gépe nem ilyen InstanGo-s, mert sztem ezek csak a Surface-ek vagy azon tabletek, amelyeken Win 8 fut.
üdv, Balázs
-
Gargazsul
tag
Elképzelhető. Az biztos, hogy a reinstall óta Surfce-ként üzemel, azelőtt meg laptopként ment Hiányoltam is az azonnali elindulást, meg a többit Most állt helyre a világ rendje
No örülök, hogy vkivel normálisan lehetett erről beszélgetni, megbeszélni. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
üdv, Balázs
-
Gargazsul
tag
Volt egy ilyen érzésem, ezért én is előrendeltem még júliusban. Az az érdekes, hogy az én Pro3-as billenytűmön nincs a tollnak fül. Pedig biztos, hogy Pro3-as a billentyűzet. Sztem a képen egy Pro3-as gép alá raktak egy Pro2-es billentyűt... Nem mintha ez fontos lenne. Az viszont becsülendő, hogy a régi billentyűzet kompatibilis az új eszközzel is.
üdv, Balázs
-
Gargazsul
tag
Kíváncsiságból beütöttem az árgépbe, hogy van-e Surface találat. Van, de a kettőre meg a simára. NEm véletlenül nem vett ilyen eszközt itthon senki, vagy csak kevés ember... Persze, hogy ténylegesen kapható-e annak már nem jártam utána. Minden esetre vicc.
üdv, Balázs
-
Gargazsul
tag
Sajnos nincs az avatarodra írva, hogy merre jársz Azért köszönöm! Hamarosan kimegyek, vagy jönnek onnan és elhozzák. A dokkon elgondolkodtam. Van egy Bluetooth billentyűm az iMac-hez, azzal olyankor össze tudnám kötni, mert gondolom a dokkba a billentyűt nem lehet bedugni. Azért a svájci billentyűvel szerencsém van, mert ugye azon vannak ékezetes betűk és szinte minden a helyén vna. Nincs az a küzdelem, mint egy angol klaviatúrán.
[ Szerkesztve ]
üdv, Balázs
-
Gargazsul
tag
Voltam Svájcban és megvettem a dokkot. Sokat töprengtem, hogy kell-e de az elmúlt időszakban a céges dolgok is rákerültek így már 0-24-ben megy szinte. A kitámasztót pedig sztem nem erre méretezték. Lehet, hogy a munkahelyemre is veszek egyet, mert cipelni, azért nagy.
Maga az eszköz teljesen korrekt. Ezt is rendesen összerakták, volt értelme. A sok kiállás jelentősen megkönnyíti a munkát. UTP mehet bele, elég USB van rajta, egy normál HDMI-t rakhattak volna rá, de mindegy átalakítóval is működik a dolog.
[ Szerkesztve ]
üdv, Balázs
Új hozzászólás Aktív témák
- CPU léghűtés kibeszélő
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- OLED TV topic
- Vicces képek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen monitort vegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Extrém tartós SSD-t prezentált a Gigabyte
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD
- OnePlus Pad 8/128GB Halo Green tablet - csak kipróbált
- Surface Pro 8 Platinum ezüst vicc áron! i5-1135G7 8GB 512GB 3K 120Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest