- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
b.vr
őstag
Ilyesmire gondoltam amikor azt írtam hogy ennek a töredékét szánnám a vaku-témára
Hogy a használtpiaci értéke mennyi azt nem tudom, de újonnan az ikervakuk közel kétszáz, vezérlővel együtt meg több mint háromszáz Amúgy nagyon tetszik, meg mindig is szerettem a speciális "cél-szerszámokat", de ez bőven messze-messze túl van azon amit erre a témára szánnék.
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
Studi
veterán
Mondhatni szerencsém volt. Nincs használtan (azóta se) az e-bayen, csak új, 250 + postától felfelé. Én ezt kitben vateráztam 160-ért, két kitobival, egy 35-ös makróval, és egy E-620-assal. Minden makulátlan állapotban, a vázban ~5,5ezer expo volt. Az obik elmentek már, összesen 65-ért, nem tudom, hogy sikerül kiszállnom az E-620-ból, de nagyságrendileg egy FL-36R használt árába lesz végül ez a vakuszet. Annyiért hülye lettem volna otthagyni.
Ja, és autóztam még érte ~400km-t, az benzinből nincs egy tizes. Vezetni meg imádok.
-
Lassú Víz
addikt
Nem tudom mire jó egy MAL-1, de egy ideje szemezek vele. Annyira én sem érdeklődöm a makró iránt, hogy többet áldozzak a bővítésre. Inkább egy borotválkozó tükör, derítőlap, pauszpapír, FL-CB05. Ezeket "csak" be kell rakni a táskába.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Mercutio_
félisten
válasz madgie #39504 üzenetére
Aztán majd csodálkozik, ha a remélt felér felét ajánlják csak meg neki és érvként belinkelik az ilyen hsz-ét, hozzátéve, hogy "így is van rajta hasznod"
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
Studi
veterán
válasz Lassú Víz #39505 üzenetére
wavrekordz írt róla valahol (vagy csak beszélgettünk róla? ), hogy kellemetlen, éles, hideg fénye van, ha lágyítani próbálod, akkor meg már elég kevés a fénye. És a karok miatt elég korlátozottan mozgatható, főleg egy hosszabb obi (pl. 12-50, 60/2.8) esetén. Táskában elférő szükségmegoldás.
-
rumos14
nagyúr
amiről te beszélsz, az egyáltalán nem hivatalos roadmap hanem egy rakat találgatás. vagy inkább wishlist.
OK, a 85/1.8 érkezik, ez sanszos, stabi egyáltalán nem biztos, hogy lesz benne. a 135/2 és az 50/1.2 sztem egyértelműen álom, édes álom kategória. ha lesz 135, az f2.8 lesz, az 50/1.2, ha lenne is, na indulj ki az 55/1.8 árából...
4-600 dolláros fixek kellenének ehhez a rendszerhez.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz rumos14 #39514 üzenetére
igazából nem is értem, hogy miért álmodoznak annyian a sok-sok 1000 dolláros ff rendszerobiról. komolyan, mit nem tud például a fuji x rendszere, ami miatt kell az ff? ha nem natív üvegeket akar valaki rátenni, még megértem, de nulláról építkezéskor..?
valóban 4-600 dolláros üvegek kellenek, azok, amiket a fuji is megcsinált, és ha minden megvan, akkor érdemes összenézni a kettőt. a sony-t ismerve ez csupán egy örökkévalóság kérdése
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Marseille199
senior tag
Amellett, hogy arra is elég drágák a rendszerobik? Sokkal kisebb dofot.
Ez most nem vitaindítás, meg kukacoskodás, de van akinek igenis számít. És sokkal nehezebb elérni kisebb szenzormérettel.Máskérdés, hogy ilyen drága objektívek mellett már majdnem megvehetőek mikróra is a voigtlander 0,95-ös cuccok. Egy 25/0.95 van pariban egy filléres 50/1.8G-vel pl, ha nikont veszünk alapul, szigorúan dof-ot nézve. És akkor még nincs is autokókusz.
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
HÁZIGAZDA
válasz Marseille199 #39516 üzenetére
az 56/1,2 szerintem az egészen extrém használatot leszámítva kellően univerzális. de oké, akinek az extrém szűk dof a mániája, az vegyen olcsó ff dslr-t. na de miért olyan fontos neki pont az a7 drága rendszerobikkal, hogy jelen helyzetben inkább arra vár?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Mercutio_
félisten
válasz Marseille199 #39516 üzenetére
De itt most sony a7-ről volt nagybaszó, nem nyikitákról
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Marseille199
senior tag
Ja, hát gondolom azért mert relatíve pici. Meg nem is olyan elcseszett drága, csak hát az obik meg nagyon is azok. És hiába lenne "olcsó" egy d600+ a nikon jóárú fixei, ha lób.szó bumszli a váz )
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
Marseille199
senior tag
válasz Mercutio_ #39518 üzenetére
Tudom-tudom. akkor A7+55/1.4 vs EM1+25/1.4
Nem kérdés h hasonló áron az a7 kéne, dacára annak, hogy "butább" a váz. De a fenét, az EM1 is jöhetne
-
Mercutio_
félisten
válasz Marseille199 #39521 üzenetére
Jaham, csak az 50/1.4 mögé még kell egy ilyen is, akkor meg már nem olyan kicsi a cucc, a Sony/Zeiss T* 55/1.8 meg se nem olcsó, se nem AF-es de, ha lenének jó manuál üvegeim, és/vagy fényerős(ebb) Minoltáim, akkor tuti spórolnék az a7-re
Oly-ból szvsz elég az E-M5 is, és már árban kicsit más ligában vagyunk, nomeg a7 még használtan nem igazán nyüzsög a piacon, E-M5-ből ellenben...
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz TayRol #39524 üzenetére
@vam.hu e-mailcímes eladóra gondol Studi szerintem.
FEDman: Oooops, akkor csak B&H-ék elfelejtették kiírni.
[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
-
Studi
veterán
válasz FEDman #39532 üzenetére
Szerintem már a második-harmadik hirdetésnél hülyét csinált magából: valahonnan 200-ról indította, majd kicsit alatta kiírta, hogy ha ennyiért sem kell senkinek, akkor majd eladja az e-bayen jól. Ott pedig kifejezetten szeretik a sérült, kelet-európából származó cuccokat.
Mondjuk 100-nál már elgondolkodtam, hogy ha még egy lépést megy lejjebb, akkor rákérdezek a mintaboltnál, hogy mennyi egy frontlencse csere. -
jube7
tag
válasz MrChris #39537 üzenetére
Nem hiszem, csak nem ment el a kínált árakon, gondolom mivel a frontlencsén sérülések voltak. Erre besokalt és több helyen kiírta a dolgot. Gondoltam egy mailt megér De hogy nem is válaszolt, ez már minősíti szerintem.
"Minden jó valamire, ha másra nem, hát elrettentő példának."
-
b.vr
őstag
"gazából nem is értem, hogy miért álmodoznak annyian a sok-sok 1000 dolláros ff rendszerobiról. "
A magam nevében tudok nyilatkozni. Mint írtam már, engem FF-ben egy 50/1.8 és egy 85/1.8 érdekel (ezeknél nekem totál érdektelen hogy stabilizált-e vagy sem) CaNikonban az 50es "kilóra" van, és a 85ös sem nagyon drága. Ez eddig jó. Csakhogy dslr-t nem szeretnék (d90et és d600at használtunk, de csak nagylátóval, vagy munkákat dokumentáltunk (építészet) vagy látványtervekhez háttereket fotózni. Ott nyilván nem volt gond a fókusszal. A fényerős portrénál más a helyzet, ott már az sem mindegy ha a szem helyett a szempilla lesz éles) Plusz nagyon megszerettem az arcfelismerést) Tehát dslr-t nem szeretnék. Namost m43-nál maradva a 25/0.95 (és a 42.5/0.95) szintén egy ezres és _nincs_ autofókusz, a leendő 42.5/1.2 pedig 1.600... (természetesen optikailag is jobb lesz mint egy "mezei" 85/1.8 De ez megint egy olyan kérdés, ahol konkrétan egyetértettem RabiMikivel amikor a 25/1.4 vs. 50/1.8ról írt) Van még a Fuji, ott az ekv. 50es is tetszik, kb. azt tudja mint a mostani 25/1.4em (ami egyébként szuper és remek) Az 56/1.2 pedig nagyon tetszik, de ugye szintén egy ezres (a Panához képest "olcsó", de tényleg csak ahhoz képest... mert egyébként pont az ilyen drága ezer dolláros obik létjogosultságából indultunk)
Szóval ez van, ha mirrorless, akkor ezek a fényerős fixek sajnos nagyon drágák (és úgy látszik az A7 esetében az obiknál nem a canikonhoz lőtték be az árakat, hanem a többi milchez) Számomra a m43ot a többi milc-rendszer nem tudja kiváltani, ellenben a FF szenzor már van akkora dimenzióbeli különbség hogy érdemes legyen párhuzamos rendszerben gondolkozni (dofban a fenti 1.8asokta méggyakorlatilag el tudják érni (persze egy 1.4est, 1.2est már nem), dinamikában azonban nem. Éjszakai képek, koncertfotók) Plusz írtam már a Sony-topicban is, hogy a D610 és az A7 pont egymás mellett volt, és bár ergonómiában egyértelműen a D610 (bár az az igazság, hogy nekem egy d7000/d71000 még jobban kézre állna) , de nagyon tetszett az A7 mérete és súlya. Innentől el tudtam képzelni hogy nem csak azért vinném magammal a vázat meg az objektíveket mert megbeszéltük hogy kimegyünk mondjuk a Margit-szigetre portréfotózni, hanem ugyanúgy ahogy eddig bármikor a G5+25/1.4 volt nálam, majd az A7+55/1.8 [link]
Természetesen annak örülnék a legjobban ha a CaNikon is kijönne egy jóféle FF mirrorlessel (az A7nek is vannak elég komoly hiányosságai) és olyan rendszerben mint ahogy az E-M1re (vagy épp a Nikon 1re) fel lehet adapterezni a régi rendszer-obikat teljesen használható AF-teljesítmény mellett, és akkor a többezres objektívek kérdése megmaradna az olyan tényleg igazi kuriózumoknak mint pl. egy 85/1.2L. De nem ez a helyzet, egyelőre a Nikon még apsc milc-et sem csinál (a Canonét meg hagyjuk ) úgyhogy néhány évig FF mirrorless fronton marad sajnos egyedül a Sony.[ Szerkesztve ]
-
b.vr
őstag
A 35ös nem jelent érdemi pluszt a jelenlegi Pana 25/1.4emhez képest. Az 56.12 minimum teljesen egyenértű a 42/1.2-vel (biztos lesznek majd tizedpixel szinten történő összehasonlító tesztek ) és nem 1600 hanem "csak" 1000, de emiatt az egy obi miatt nem váltanék természetesen rendszert. Eleve az E-M1 egyszerűen kell (csúcs stabi, kiemelkedő AF-rendszer, hatalmas raw-buffer. Plusz ergonómia (azt az új fujinál sem értem hogyha már tesznek rá markolatot, akkor azon legyen már elöl az expo-gomb (ezt sajna az A7nél sem így csinálták)
Ez a párhuzamos rendszer nem most lesz még, de ezek a pana/fuji ezer dollár/eurós portréobik abszolut erre indítanak el. Plusz a FF-szenzor dinamikai előnye (éjszakai városfotók, koncertek), valamint ez olyan, hogy utána már jön magával hogy egy csomó dologra ami önmagában kevés lenne mert önmagában annyira nem érdekel, de ha már (az 55 meg a 85 miatt) ott a váz, akkor miért ne? (pl. nagylátóval tájkép, épületfotó, ahol nem macera a manuálfókusz. Vagy egy-egy kreatívabb fotó féynerős nayglátóval, ahol arra a pár alkalomra nem zavar a manuál. Vagy a régi legendás, de nem észvesztően drága manuális makróobik (ott egyébként sem segítség az AF) Vagy pl. az oly 17/1.8 sosem vonzott, de FF Sonyban a 35/1.8 már valószínűleg érdekelne és még olcsóbb is mint az oly... Stb. Tényleg nem most lesz ez még, de már mozgatja a fantáziámat. Így szokott ez kezdődni[ Szerkesztve ]
-
hegyimorc
senior tag
"A fényerős portrénál más a helyzet, ott már az sem mindegy ha a szem helyett a szempilla lesz éles) Plusz nagyon megszerettem az arcfelismerést"
Ez mennyire működik a gyakorlatban? Az EM5-ben pl van külön jobb és bal szemre is, de próbálta ezt valaki fényerős obival? Tényleg működik, még ilyen szem vs szempilla szinten is?
(Az elején kipróbáltam, de kb egy "aha érdekes" szintig jutottam és el is felejtettem )
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Marseille199
senior tag
válasz hegyimorc #39546 üzenetére
A g3 tud ilyet? Mert ott rendszeresen belefutottam abba a problémába, hogy legkisebb fókuszponton is a szempilla lett éles, a golyesz meg már nem. mindig felül kellett bírálnom..
-
.mf
veterán
Hogy mennyit összeírtatok itt egy pár nap alatt...
Ha valaki szereti a cyberpunk, távol-keleti technopolisz, felhőkarcolók között szűk sötét sikátorok, neonfények, kínai csicsák témakört, HK egyes részei szerintem a legjobban testesítik ezt meg. Kár, hogy nem tudok olyan jól fotózni, annyit járkálni felfedezni a helyet, hogy ezt jól visszaadjam.
Túl vagyok a shopping spree-n legyalogoltam a lábam az utóbbi pár napban. Itt egyes boltokat megtalálni, tyű... mint kínai piac, vagy Ázsia-center, csak városrész-méretben. Háztömbök alja egymást érő bolt-kirakatok; ezek között bújnak meg a kapualjak, amiken át be lehet jutni a háztömbön belül lévő boltok labirintusába. Egyik hely itt Mongkokban 3/3.5 emeleten át túlnyomó részt fényképezőgép-boltok, 5-6 m^2-től kb 60-ig, tehát rengeteg kis- és közepes méretű bolt. Egy-egy boltot célzottan megtalálni... volt, hogy 2x jártam körbe a környéket, nem vettem észre a bejárat-kapualjat, vagy elmentem már belül a bolt mellett... 12-32 meg pl. csak kitből kivett volt, ~15-20 boltban kérdeztem meg, 2-ben volt csak.
Itt már használtan is van pár EM1, A7, A7R, ez gyors volt -- Roli, vannak rokonaid ezen a környéken?
Ja és egy érdekes dolog: amikor a boltban kipróbáltam a 12-32-est, 12-n nem tűnt annyira élesnek (na jó, az előző nap óta a 25-ös volt rágyógyulva, azután nem meglepő), úgyhogy visszaérve a hotelbe összehasonlítottam a 12-50-essel. Középen 12 f3.5 és f8 az élesség kb. azonos, szélén 12-32 jobb; 32-n már nyitva is egész éles. Na de az érdekes dolog: a 12-32-es szélesebb. Mintha az egyik 11.5, a másik meg 12.5 lenne, vagy 12 vs 13, szóval a két képet egymás mellé téve már észrevehető a különbség. Az is lehet, hogy csak az obit nem ismeri a váz, így nem volt annyi képszél-levágós torzítás-korrekció, vagy ez ettől független?
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
hegyimorc
senior tag
válasz Marseille199 #39547 üzenetére
Arcfelismerést igen, de azon sem igazán használtam. Nem bíztam benne.
Az EM5-ben a jobb/bal meg már első olvasatra is baromságnak tűnt. Miért nem a közelebbi szem, ha már ?
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest