Új hozzászólás Aktív témák

  • FEDman

    addikt

    válasz k1csi #29372 üzenetére

    Valójában a multi-aspect megmaradt az LX7 esetében. Ettől függetlenül a történet tényleg hasonló, mint a GH3 esetében. Mivel itt egy picit kisebbre cserélték a szenzort így logikus lett volna, hogy itt is elhagyják ezt. Az LX7 esetében azonban mégis megmaradhatott. Ez úgy lehetséges, hogy a korábbi felületnél kisebb területet használnak. Ha megfigyeled ugyanazt a 12Mp-es 1/1,7" lapkát használja mint gyakorlatilag az összes ilyen mai kompakt, viszont ezekkel ellentétben az LX7 egyszerre mindig csak 10Mp-elt használ.
    Azaz a multi-aspectet úgy tudták megtartani, hogy a nem szélesebb Sony szenzoron belül mozognak képarány váltáskor és annak teljes felületét sose használják ki teljesen. Ez azt is jelenti, hogy az LX7 valójában a hagyományos 1/1,7" szenzoros kompaktoknál egy hangyányit kisebb felülettel dolgozik.
    Ez minimális veszteség, főleg annak fényében, hogy a Sony szenzor bőven jobb annyival, hogy ezt simán túlkompenzálja. Ezt akár a GH3-nál is eljátszhatták volna, csak akkor a jelenlegi obik látószöge beszűkült volna egy kicsit és ezzel pont a lényegét vesztette volna el az egész.
    LX7 esetében viszont ez nem járt ilyen hátrányokkal, mert itt az elődhöz képest egy teljesen újratervezett, a kicsit kisebb szenzorfelülethez igazított objektívet alkalmaztak.

Új hozzászólás Aktív témák