-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilam
őstag
Tehát az OTP-nél is van számlád ha jól látom. (Persze én OTP párti vagyok. )
Amit csinálnék: Bemennék a bankba és nyitnék egy értékpapírszámlát. Az éves díja ennek 400 Ft. A pénzedet pedig Pénzpiaci Befektetési Alapba fektetném. Ez stabilan emelkedő, szinte nulla kockázatos értékpapír, tőkegaranciával. Éves hozama 4,5-5% körül van. Teljesen ingyen tudsz vásárolni és eladni az értékpapírból, a forgalmazási napok bármelyikén. Tehát ha hirtelen kell a pénz, akkor neten keresztül is eladod, és tied a pénz. Én ezt játszom most, a kisebb összegekkel. A nagyobb része pedig az UBS bank nemzetközi részvényalapjában van (ez is elérhető az OTP-n keresztül). További info: [link] -
lesaux
veterán
Tőzsde: bemész, nyitsz egy számlát. Befizeted a pénzt, persze lehet átutalni is.
Ha interneten akarsz kereskedni, az jó, mert két másodperc alatt bent van az ajánlatod a könyvben. De szerintem inkább kérdezz, mert így lehet, hogy hosszú lesz.
Mennyire kockázatos? Az elmúlt pár évben megsokszorozhattad a pénzed, de ugyanúgy el is bukhattad minden vagyonodat. Mondjuk ez utóbbi gyakoribb. Azt mondják, a konyhapénzzel nem érdemes játszani. Csak annyi pénzt tegyél be, amennyit hosszabb ideig tudsz nélkülözni. -
concret_hp
addikt
mondjuk most eléggé csúcsokat döntöget a tőzsde, nem biztos, hogy 2 hónap múlva feljebb lesz
Satan_Claus: nem tudom ki nyeli be, de a tőzsdén elvileg csak fizetett hellyel lehetne kereskedni tudtommal (évi pár misi), szóval az egyszeri ember csak brókeren át tud kereskedni (aki kifizeti ezt a pénzt), szóval gondolom a brókercég is zsebretesz némi összeget, meg azért a tőzsdét is fűteni kell meg ilyenek, tehát azért oda is jut némi csentó. (de ez lehet hogy nem (teljesen) így van)
[Szerkesztve]vagy fullba vagy sehogy :D
-
Josh
tag
A sárga bankot én nem ismerem, jómagam is az OTP-nél vagyok. Lakossági folyószámlán tartva a pénzt, csak banki lekötésként lehet fialtatni, befektetéshez, nyitni kell egy értékpapír számlát, aminek éves számlavezetési díja 1600 ft (4x400 ft), a vásárlások 200 forintba, az eladások 600 forintba kerülnek alkalmanként.
Egy éves időszakra van a Pénzpiaci[link], az Optima, Maxima alapok, amiben érdemes gondolkodni, de ha merészebbek vagytok akkor még ott van a részvénypiaci alap, vagy az abszolút hozamú alap.
Bővebb infó: [link]Az én generációm már nem drogozik. Direktbe stimulálják az agyhullámokat.
-
Josh
tag
Nos, egyelőre annyit, hogy a banki lekötésnek és a kötvényalapnak eltérő a kockázata, ezért még ha az egy év alatt elérhető hozamuk ugyanannyi is, akkor is érdemes a bankbetétet választani, mert az jóval kockázatosabb.
Az alapkamat csökkentést reméljük minél hamarabb eljön, mert az erősíti a kötvényforgalmat, így a kötvényhozamok is emelkednek, továbbá ami most az OTP honlapján van ez a 7,85-ös hozam változhat felfelé, de akár lefelé is.
A sárgákról semmit sem tudok, arról mást kéne megkérdezni, talán annyit, hogy az akciós betéteknél érdemes alaposan utánajárni, hogy milyen esetben kapod meg az akciós kamatot, milyen pluszkötelezettségeket kell vállalni? Továbbá egy értékpapírpiaci befektetés sokkal rugalmasabb, mint a lekötés, mert ha évközben jön egy jó üzlet, akkor abba érdemes belemenni.
[Szerkesztve]Az én generációm már nem drogozik. Direktbe stimulálják az agyhullámokat.
-
axioma
veterán
válasz Kicker #22963 üzenetére
Funda es barmely lak.tak.pt.: mar 2008 ota csak lakascelra hasznalhato, alig van olyan szerzodes ami me'g a regi ala esik...
LTP 30% alltam 4 ev maxos szerzodes eseten evesitett netto 13% hozam, persze ezzel az uzletkotok egy resze nincs tisztaban, es felretajekoztat (30+3% evente...). Egyebkent annak 13%, aki nem ugyeskedi ki a me'g tobbet - de nyilvan csak lakascelra, es evi limit is van, nem feltetlen eri meg vele foglalkozni millios befektetos szinten, evente nagy erteku lakascelt produkalva.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Eredeti játékok OFF topik
- Spórolós topik
- Politika
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple asztali gépek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest