Új hozzászólás Aktív témák

  • Hydra SR

    addikt

    válasz K.Viktor16 #1483 üzenetére

    Az S9600 egy (fél) kategóriával feljebb van. Képstabilizátor hiánya: attól függ, mire, milyen körülmények között használnád a gépet. Családi események fotózására, nyaraláson kattintgatásra biztos jó. A vakupapucsról annyit, hogy nagyon kevés embert látok aki tényleg tesz is vakut egy kompakt gépre. Pedig jó lenne, és a családi kattintgatásra meg ilyenekre simán helyettesíthetné a képstabilizátort, sőt, még jobb is, ha ügyesen használod. Ha akarsz állítható vakut tenni rá és tudod használni akkor ez többet számít, mint a képstabi. Egyedül a telézésben (nagyon rázoomolva) segíthet, mert oda nem tudsz elvillantani.
    Az, hogy a teszterek nem tudnak fotózni, csak az ő tudásukat minősíti. Pixinfon a tesztképek elég szörnyedvények, minőségileg és technikailag is, de csak rossz a beállítás és a hülye témák miatt. Akkor van értelme nézegetni őket, ha több gépről is nézel tesztet ugyanott, és akkor legalább egymáshoz lehet hasonlítani őket. Amúgy meg a legjobb géppel is lehet szart csinálni, sőt, azzal könnyebb.
    Összességében: ha meg akarsz tanulni fotózni, kimész az erdőbe a géppel, elindulsz várost fényképezni, kis kreativitást is akarsz bele vinni és van vakud/veszel vakut akkor a Fujit ajánlom, bár egy szintig a Canon is alkalmas rá. Ha a család kattintgatására kell meg a nyaraláson az ''Én és az Eiffel torony'' c. kép elkészítéséhez, arra mindkettő alkalmas de talán a Canon kicsit alkalmasabb.
    Ja, még valami: az S9600-nak jóval nagyobb a látószöge. Beltérben ez jól jöhet. A Canonnak meg a teléje nagyobb ami a képstabilizátorral párosítva alkalmas lehet mondjuk madarak fotózására, ha van elég fény, de a képstabi miatt kevesebb is elég neki. Feltéve, hogy a madár nem röpül épp mert a mozgó témán ugye nem segít a képstabi.
    Szóval, ha tudod, mire kell, akkor ebből már talán azt is tudod, hogy melyik kell :)

    A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

Új hozzászólás Aktív témák