Új hozzászólás Aktív témák

  • Darmol

    senior tag

    Sziasztok!
    Elöljáróban, annyit hogy nem értek a tápokhoz, csak hobbiszinten olvasgatom a fórumokat és a PH-s cikkeket, szóval ha nagy hülyeséget kérdezek bocsi.
    Szeretnék gépet váltani és ehhez nézegetem a cuccost és felmerült bennem a kérdés:
    Ha veszek egy GIGABYTE GA-870A-UD3 -t, aminek van 6 SATA2 + 2 SATA3 + 1 IDE csatija (USB-k gondolom nem számítanak mert az alaplapi szabványok biztosítják a megfelelő tápellátást), akkor az elvileg legalább 8SATA és 1 molex kell ha mindent kitöltök. Ha veszek pl. egy Gigabyte Superb 550P -t akkor hiába elegendő az 550W elvben mindenre, igazából nem rendelkezik elég csatlakozóval, még ha a 4 molex-et 1:1-ben is alakítom át.

    Ehhez kapcsolódó kérdés: régen láttam olyan átalakítókat, amelyek 2 molexet 1 SATA-vá adtak, bár mostanában csak 1-1-eseket látok. A régi 2:1-nek volt valami lényegi oka?

    Más tápok sem nagyon adnak 8 csatinál többet, szóval kérdés hogy milyen tápot ajánlotok, vagy tudtok e alternatív megoldást? (Azon a triviális megoldáson kívül hogy még egy tápot alkalmazok, ami túlzásnak tűnik.)

    Megjegyzem azért 550W-os mert a kisebbekben még ennyi csati sem nagyon van.
    Gondolkodjak már 650-esben?

    Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.

Új hozzászólás Aktív témák