Aktív témák

  • Z04RD

    csendes tag

    válasz Dyno #49814 üzenetére

    Egy valamit észrevettem.
    TX850-et még valahol racionálisnak érzem de egy HX750 SLI-re vagy duál GPU-s kártyára?
    Cimbinek egy 9800 GX2-ese van egy 965-el és a cájg alatt nem véletlenül dolgozik egy 650-es Corsair (vagy Enermax) táp.
    Namármost ez 2 generációval fiatalabb kari mint a gtx 4xx széria. És sajna a kártyák energiaigénye csak nő is nő. HA nem is a teljesítménnyel egyenesen arányosan de azért ott cammog mögötte és egy pillanatra sem akar megtorpanni (ami egyéb iránt igen hálás lenne főleg ha "zölden" is szeretnénk gondolkozni kicsit).
    Egy 9800 kb egy 250-260-nek felel meg. (Sőt azt hiszem egy az egyben az átcímkézéssel mentette át az nVidia.) A 460 még egy generációval fejlettebb ami óhatatlanul magában hordozza a magasabb energiafelvételt. Egy 460 kb egy 280-al van kb párban. És elnézve az eddig mért értékeiket nem akarnak csodálatos módon keveset enni. :( Valahogy Cimbi 650-es tápjához képest egy 750-est nem érzek kellően erősnek, hogy biztonságban érezzem magam. Ha visszaolvasol láthatod, hogy alapvetően egy HDD-vel és Optikával gondolkozom, de azért adott esetben 2-3 netán 4 extra HDD-t viseljen még el.

    Pont ma volt ilyen gondom. 3 vinyóval (1 WD Blue Caviar, 1 WD Green Caviar, meg egy régebbi WD asszem szintén Blue Caviar) a rendszer még elindult, de a vinyók közül egyet szeretett nem felismerni.
    Kábeleztem össze vissza mint a hülyegyerek, de még csak azt sem tudom mondani, hogy fixen egy vinyóval volt kehéje, mert mindig más a SATA csatornákat megmondom őszintén nem nagyon figyeltem már, hogy mikor melyikbe vagyok a 6-ból, de a rendszer csak nem volt hajlandó 3-al rendesen működni. Ezek után bármelyiket levettem egyből gond nélkül felismert mindent és indult. 3-al egyszer sikerült még hetekkel ezelőtt elindítani majd menet közben egyszer csak elfagyott.
    Nem vagyok benne 100%-ig biztos, hogy nem a táp a ludas.
    CFT500 -as egy E8400 és egy 4870 Toxic mellett, szintén Giga alapon.

    Van rajtam egy kockás szoknya, nem vagyok még hozzászokva!

Aktív témák