Aktív témák

  • SP!T

    addikt

    Helló! Lenne egy igen érdekes problémám és én a tápra gyanakszom, de szeretném a véleményeteket kérni!

    Adott a gépem. (Abit KN9 SLI, X2 4600+, X1900XTX, 1 HDD, 1 ODD) Ezt egy FSP BSII 400W látja el kraftal. Semmi gond nem volt vele, vagyis sosem csináltam stabilitás tesztet, de nem állt le se semmi ilyesmit nem fedeztem fel.
    Az elmúlt napokban lecseréltem a processzort egy X2 5600+-ra. Egyből feltornásztam az órajelet 3GHz-re, majd elkezdtem játszani.
    Egyszer csak az tűnt fel, hogy kb a kép fele feketén villogott. Na mi a turó? Túlmelegett a VGA? Majd hirtelen kép elsötétül winyó leáll magától s gép újraindul. Rájöttem, hogy a VGA nem túl esélyes, mert meg van támogatva a nyák egy 8cm-es ventivel és alapból egy Zalman VF900 hűti.
    Na gondoltam, akkor sok neki a 3GHz a procinak. Nem baj OTHOS barátunk megmondja nekünk! Bent hagytam egész éjszaka, de hajnali 3 fele mikor felébredtem, azt vettem észre hogy a gép leállt. Rendben, akkor nézzük alap órajelen, minden tuningot megszüntettem! Minden gyári értékeken volt, ami csak létezik, de ugyan ez volt az eredmény. Játék alatt is csak 1x csinálta, inkább csak ORTHOS közbe áll le. (Tehát VGA kilőve)
    Ma reggel futattam memtestet kb 2 órát. Tökéletes!
    Hűtés: Tökéletes! Újrapasztáztam mindent! Chipsetet egy robosztus HR-05 hűtő hűti. CPU-t szintén egy nagy Scythe!

    Arra jutottam, hogy kevés a gépemnek a tápegység. Létezhet? Vagy talán az alaplapom kezdi megadni magát, mert már egy LAN behalt rajta. Illetve néha nem ismer fel minden sata eszközt. (de ez nagyon ritka)!

    Szerintetek? Előre is köszi!

    There's a device that I've been using called a whoop.

Aktív témák