Új hozzászólás Aktív témák

 • bteebi

  veterán

  válasz kolja58 #34 üzenetére

  "A tanár akiről ilyen lazán véleményt nyilvánítottál mindenféleképpen iskolázottad mint a diákja."

  Szóval egy 2x-5x éves személy iskolázottabb, mint egy 0x-1x éves?? :Y Megdöbbentő. :U Tanári diplomát nem (sem) olyan nagy szám szerezni, és egyáltalán nem jelenti azt a diploma, hogy az adott személy abból, amit tanult, azt meg végképp nem, hogy jól is tudja, jól is akarja tanítani. Vagy hogy akarja tanítani egyáltalán.

  Szerencsémre egy nagyon jó gimnáziumba járhattam, és többnyire jó, sőt több fontos tantárgynál is nagyon jó tanáraim voltak - amiért utólag nagyon hálás vagyok. De azért nem volt mindegyik tanárunk jó, több "fail" is volt, pl. történelem (6 évig "tanított" minket sajnos, kb. egy évvel le voltunk maradva addigra, és még azt is szarul tanította, amit), rajz, sőt biológia - mondjuk az a béna tanár talán "csak" 2 évig volt, de azalatt kb. 3 évet csúsztunk az anyaggal.

  A történelem tanárunk olyan volt, hogy időnként azon gondolkoztam, hogy nem-e fogyatékos/autista, és el sem bírtam képzelni, hogy bárhol el tudna végezni egy egyetemi szakot. Emellett ráadásul magyar szakos is volt, de gyakorlatilag nem tudott értelmesen beszélni. Néha egyszerű mondatokban is hatalmas baromságokat mondott, az összetett mondatokkal meg - mondjuk nem sok volt nála szerencsére - kifejezetten nehezen boldogult. De volt idegbeteg, agresszív német tanár is nálunk (szerencsére nem nekem, mert én nem németet tanultam), aki valamiért sajnos osztályfőnök is volt (ő jelentkezett rá - ezt se értem). Mondjuk ő legalább tudott németül, és hellyel-közzel tanítani is tudott, de kb. rettegtek tőle, a szigora pedig sokkal inkább lett kontraproduktív, mint produktív. Szinte senki sem nyelvvizsgázott németből, angolból viszont majdnem mindenki.

  És ez egy országos szinten is kifejezetten jó giminek alig pár (rossz) tanára. Mit gondolsz, mi van egy kisebb falu általános isijében? Vagy egy kisváros "futottak még" középiskolájában? Nem csak tudás nincs, többnyire motiváció se! Se a tanérban, se a diákban... Ha meg nincsenek meg az alapok, akkor nem vesznek fel csak kb. fogyatékosoknak való helyekre (amik tele lesznek hülye, sötét, agresszív, tanulni egyáltalán nem akaró diákokkal), vagy vért fogsz izzadni sokáig, ha bele nem roppansz a jobb helybe.

  Szóval de. Hatalmas különbség van tanár és tanár között. És elég (túl) sok szar tanár van még jobb helyeken is. Rosszabb helyeken meg szinte csak azok vannak sajnos.

  "ugye nem gondoltad komolyan, ez is csak hatásvadász szöveg."

  Miért kellene nekem bármi miatt is hatásvadásznak lennem??? Nálam abszolút karriermeghatározó lett, hogy ki volt a tanárom. De amúgy nem csak nekem.

  Nagy szerencsém volt a fontosabb tantárgyakkal. Jó volt a matektanárom, imádtam a matekot. (A fizikát is ő tanította... sajnos azt szarul. Nem is szerettem/tudom túlzottan a fizikát.) A sokaknál mumus kémia tanárom meg nagyon jó volt, és leginkább neki köszönhetően lettem végül vegyész (PhD), és nem mondjuk közgazdász, urambocsá' jogász, vagy ki tudja. Ha más tanított volna, akkor valószínűleg nem keltette volna fel az érdeklődésemet a kémia iránt, vagy pont, hogy lelombozta volna. (A történelmet pl. emiatt utáltam kb. 6 évig, de az új, jó tanárunkkal vagy fél év alatt még azt is megszerettem.) Én már 10.-es koromban tudtam, hogy vegyész akarok lenni. Az is lettem. Egy helyre jelentkeztem, simán fel is vettek oda, és viszonylag könnyen el is végeztem.

  Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

Új hozzászólás Aktív témák