Új hozzászólás Aktív témák

  • mikrofon

    veterán

    válasz ottkar #1295 üzenetére

    újra OFF

    Sajnos ma a minőségellenőrzés nagyon gyenge. Ez nem azt jelenti, hogy gyengébb, mint régen, hanem gyenge a mai sorozatban gyártott mennyiségekhez képest. Illetve vegyétek azt is figyelembe, ha gyártanának egy "tökéletes" optikát, azt megvennéd egyszer és kész. Soha többé nem vennél optikát, aminek a következménye, hogy "tönkre" megy a gyár. Régen ez nem volt szempont, csak az, hogy mutassuk meg, hogy "mi" gyártjuk a legjobbat.
    Férfiak szemében lehet kicsit nehezen fogadható a következő példa, de érdemes elgondolkodni az alábbiról. Létezik egy olyan ruhanemű, hogy harisnya. Biztos mindenki hallotta már, az alábbi két mondat valamelyikét: Jaj, kiszakadt a harisnyám! Jaj, felfutott a harisnyám! Ma már műanyagból (polimerből) gyártanak, vontatókötelet, hegymászóknak kötelet és még sok más olyan kötelet, szálat, aminek elég szélsőséges körülményeket kell elviselnie. Ezek alapján biztos lehetne készíteni olyan harisnyát, ami nem szakad, nem fut, hanem az első használattól az „utolsóig” kibírja. De még ez sem elég! A harisnya gyártás egyik legfontosabb lépése a gyártáshoz felhasznált szál mesterséges gyengítése. Komoly mérnöki csapatok dolgoznak ezen, hogy mennyire lehet elgyengíteni ahhoz, hogy néhány használat után elszakadjon.
    Az előbbiek alapján nehéz elhinni, hogy drága termékek esetében ezt ne alkalmaznák!

    Mint említettétek a műanyag vázas és lencsés optikák gyengébb minőségűek, mint fémvázas, üveglencsés társaik. Ennek azonban nem az, az oka, hogy nehezebb pontosan és kiváló felületi minőséggel megmunkálni a műanyagot (polimert). Hanem az egyik a vetemedés. Erre az egyre ma még nem létezik, megoldás. Ezalatt értsd azt, ha egy műanyag (polimer) darabkát felakasztasz valahova, akkor mérhető idő alatt, mérhető mennyiségben megnyúlik a saját súlyától. A másik pedig a már említett szándékos, rossz anyagválasztás!

    ui.: megpróbálom több ilyennel nem fárasztani a fórumolvasókat!

    ON

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák