Új hozzászólás Aktív témák

  • szilvi18

    csendes tag

    A biopron lámpa jótékony hatásáról tudtok valamit? hogy az jót tesz a mandulaműtét után?

  • Regina89

    újonc

    Sziasztok!

    Én 21 éves vagyok. Kivették a mandulámat(orr+torok) amikor 6 éves voltam, pár éve kiderült, hogy visszanőtt a torokmandulám egy picikét. Tavaly elég komolyan begyulladt, 2 hétig feküdtem, elég magas lázzal, ami nagyon nehezen ment le.
    A háziorvosomhoz mentem el először amikor fájt, ő a Tantum Verde nevű cukorkát ajánlotta... ez kb. csak kijmarta a torkom. Elmentem a fül, orr, gégészetre és azonnal elküldtek laborba, ki is mutatta, hogy eléggé be van gyulladva, de nem vírustól volt.
    Nagyon erős antibiotikumot kaptam, aztán immunrendszer erősítőket, mert a gyógyszerektől legyengültem kicsit.
    Természetesen erősen ajánlotta a doktornő a műtétet.
    Ez már több mint egy éve volt, nem műttettem még meg, de elég gyakran fáj, mint pl. most is már egy pár napja és eléggé rossz.
    Úgyh. most nagyon elgondolkodtam a műtéten..... de én mindenképp altatást kérnék, mert így is nagyon félek az egésztől.
    Szerintetek?
    Igazából az érdekelne engem, hogy 20 évesen mondhatom azt a dokinak majd, hogy engem altasson el? Vagy hogy szokott ez menni?

    Remélem tudtok segíteni és előre is köszönöm.

    Üdv,
    Regina :)

  • Lümi

    csendes tag

    válasz Regina89 #1002 üzenetére

    Szia, én 22 vagyok és november 17-én vették ki a manduláimat. Rendszeres, visszatérő probléma volt nálam a torok, illetve mandulagyulladás, télen szinte mindig diónyira volt dagadva és rohadtul fáj. A legkisebb hidegre is begyulladt. Idén ősszel elegem lett és kivetettem, ALTATÁS NÉLKÜL! Egészen a műtét napjáig a legnagyobb nyugalomban voltam, aztán a műtét napján nagyon beparáztam. Amúgy a műtét nekem egyáltalán nem fájt, kellemetlen, rossz érzés volt, hogy túrkáltak a számban, de egyébként ki lehetett bírni és a műtőorvosom, valamint az asszisztensek nagyon jófejek voltak és egyáltalán nem féltem :)
    Ha mégis altatástban kéred, akkor kell külön keresni altató orvost, aki az altatást végzi, de amúgy szerintem fölösleges, mert kibírható, nekem kb 25-30 perc volt. Én amúgy nagyon félős vagyok, de ez a műtét tényleg kibírható volt.
    A műtéttől számított 2 hét pedig pokol, de megfelelő fájdalomcsillapíókkal kibírható. Én napi 4 vízben oldódó cataflamot szedtem, az segített. Aztán másfél hét környékén napról napra csükkent az adag és a végén teljesen elhagyhattam. Csak az a fontos, hogy nagyon sokat kell inni , akármennyire is fáj, mert az által gyógyul a seb.
    Az én dokim, Dr. Bajor Bence volt, a Bp-i Bajcsyban, nagyon ajánlom Őt, fiatal, kedves, lelkiismeretes orvos!

  • kiara17

    csendes tag

    válasz Eszty22 #999 üzenetére

    sziasztok

    Engem 8 napja műtöttek eleinte nemfájt, azthittem óó amit itt leirnak hülyeség ettől rosszabb nemlehet.Aztán most 3 napja csillagokat látok,eszméletlenül fáj mert ugye válik le vagy micsoda,szoval azt szeretném kérdezni hogy nektek meddig fájt?Ízeket sem nagyon érzek kínszenvedés az evés nagyon rossz :((( Nem gondoltam volna,hogy ennyire fáj :S Rosszabb,mint egy erős tűszősmandula gyulladás :(

  • kiara17

    csendes tag

    válasz Regina89 #1002 üzenetére

    Szia Regina

    Igen szerintem mindenképp vetesd ki,nekem is 4 éves koromban vették ki ,de visszanőtt 8 napja műtöttek és 17 éves vagyok :) most már altatásban végzik mindig,ha nincsen szívproblémád,de egyépként megfog egy altatóorvos vizsgálni... csak a súlyod,magasságod,betegségek ilyeneket fog kérdezni,de szerintem tuti altatnak,vagy mondd az orvosnak,hogy altatásban végzi-e? Ha aztmondja ő nem úgy szokta mert az egri kórházban is van egy ilyen doktornő... ő műtött engem 4 ávesen és vissza is nőtt..:D szoval keress olyan orvost aki altat.Ha tényleg sűrűn begyullad gondold meg a dolgot mert tájogveszély is van nekem is tályogos volt az plussz 1 hét kórház :S

    Sok sikert kívánok :)

  • Cyberdinka

    csendes tag

    Helló Mindenkinek!
    Köszönöm a választ, Eszty22. Igen, szerintem is valami pánikbetegség-szerűség lett már rajtam úrrá, de hát ha én minden panaszomat mondom, akkor az orvosnak a dolga, hogy gyógyszert adjon, nem? Vagy én kérjek stresszoldót? A háziorvosom nyugtató teát javasolt, abból már ittam is egy este, aztán olyan hülyeségeket álmodtam egész éjjel (betegségről, kórházról, rohangálásokról, szóval fokozott izgalomban voltam alvás közben), hogy másnap már "elfelejtettem" meginni...
    Új fejlemény, hogy nálam már kiütések is jelentkeztek, amiről fogalmuk sincs a dokiknak, hogy micsoda, persze én megijedtem, hogy orbánc (ugyanaz a baktérium okozza ugye, mint a mandulagyulladást..). Voltam bőrgyógyászaton is, de egy semmirevaló tojáshéjfenekű orvos rendelt, szinte meg se nézett, a leleteimet összekutyulta, és el akart engedni azzal, hogy ekcéma, és egy 5ezer forintos kenőccsel. Miután közöltem, hogy már nincs ennyi pénzem, felírt egy ezer forintosat, ami arcszőrösödést okozhat (többek között). A bőrgyógy. eredménnyel kellett visszamennem a fül-orr-gégére, ahol ezek után már választhattam időpontot a műtétemhez. Miután előtte a regisztrációs nőcske felnyomta a vérnyomásom (nagy köcsög volt), eleve összeszorult szívvel és gyomorral léptem be a dokihoz, aki a kedvességével nagyszerűen elérte, hogy elgyengüljek, és rábólintsak a helyi érzéstelenítésben történő műtétre. Aztán persze a folyosón 10 percig bőgtem, még szerencse, hogy rajtam kívül 2 ember volt csak ott késő délutánra (arra járt a doktornéni, és megvigasztalt, de csak addig tartott, míg ott ült mellettem), majd a páromnak hazafelé egész úton zokogva meséltem a történteket, majd apukámnak még 10 percig sírtam a ház előtt, és utána még 10 percig a lakásban. Már szétmarta a könny a kiütéses arcbőrömet, és elfogyott a szememből az összes lötty, így abbahagytam a hüppögést is. Gyerekek, totál, mint egy 4 éves óvodás.. :-( Nem emlékszem, mikor éreztem magam ennyire elesettnek.
    Lényeg: Hétfőn kell jelentkeznem, kedden műtét. Szorítsatok majd, mert nagyon, de nagyon félek!!
    Apukám azzal biztatott, hogy hátha addig feloldják a látogatási tilalmat...
    Amúgy nekem - mint már említettem - nem volt gyakran tüszős mandulagyulladásom, sőt... Így lehet, hogy rövidebb lesz a műtét is?
    Olyan jó, hogy nem vagyok egyedül, és ti is mind itt vagytok...
    Jobbulást mindenkinek, aki már túl van a műtéten! Kívánom, hogy minél hamarabb múljon a fájdalom és ne legyen bevérzés! Aki pedig előtte áll, azzal együtt izgulok!

  • Lümi

    csendes tag

    válasz kiara17 #1005 üzenetére

    Én azt tanácsolom, semmi képpen se várd meg, hogy fájjon, inkább vegyél be előtte fájdalomcsillapítót. Én 6 óránként vettem be víben oldódó Cataflamot és amikor hatott, akkor ettem, mert úgy nem éreztem semmit. Közben pedig rengeteget igyál, amennyit csak tudsz. Én napi 3-4L vizet ittam meg, de hamarabb is gyógyultam, mint a sorstársaim.
    Ja, még az is segít, ha éjszakánként legalább 2 óránként felkellsz inni egy picit, mert akkor reggelre kevésbé szárad ki és nem fáj annyira.

    Amúgy kb a 10-12 napig fog fájni, utána már nem vészes...

  • medina25

    újonc

    Sziasztok.. 26 éves leszek és Február 10- ére vagyok kiírva orr- és torokmandula műtétre.. Közölte az orvosom, hogy kizárólag altatásban hajlandó a műtétet elvégezni... A műtét a Jahn Ferenc kórházban lesz. Megköszönném, ha valaki megosztaná a kórházzal vagy a műtéttel (altatásban) a tapasztalatait!! Eléggé ..öö..hogyismondam: fosok :S

  • gigike94

    csendes tag

    Sziasztok, nekem 2 éve minden hónapban be volt gyulladva a mandulám, antibiotikumot írtak rá ki ugye, de soha nem szedtem be végig, mert nekem nem nagyon megy a gyógyszer lenyelés. :( December elején ismét begyulladt de valahogy sokkal jobban fájt mint az előzőek. A 3. napon annyira fájt,hogy elmentem vele a háziorvoshoz, hogy adjon gyógyszert, most beszedem, mert már tényleg nagyon fájt! Kiírta az antibiotikumot, be is szedtem, de a 4. nap úgy ébredtem, hogy alig kapok levegőt... :( Bevittek az ügyeletre és közölték, hogy tályog van a mandulámon, és hogy menjünk a kórházba. Be is mentünk mondta a doki, hogy igen, ezt most átszúrjuk, és már vette elő a tűt, átszúrta a tályogot (csak lidokaint fújt be előtte). Utána köpködni kellett a vért meg a gennyt. :Y Benn tartottak még 2 napig, aztán mondták hogy 1 hónap múlva vissza kell jönni kiszedetni a mandulákat. :Y

    Ma fogják kiszedni altatásban. Azok után amiket itt olvastam, örültem, hogy egyből azt mondta, hogy altatnak, rákérdeztem és azt mondta, hogy persze mindig altatnak, csak kérésre nem. :F Remélem hogy nem lesz semmi gáz! Majd még írok, hogy mi volt, addig is jobbulást mindenkinek.

  • Cyberdinka

    csendes tag

    Na, nekem most már minden gondolatom a mandulaműtét körül forog éjjel-nappal. Úgy látom, város- és kórházfüggő, hogy altatnak vagy sem. Jól megszívtam ezek szerint, hogy én a debreceni klinikát választottam (legalábbis ilyen szempontból).
    Egyébként nekem vannak még megválaszolatlan kérdéseim: ti fizettetek a dokinak a műtét után?
    Nekem nagyon erős dioptriás szemüvegem van. Egyszer már műtöttek altatásban, és akkor a szobában kellett hagyni a szemcsit, és fekvőágyon toltak át a műtőbe. Mandulaműtétnél saját lábán megy az ember a műtőig? Mert akkor én az első falat megcsókolom... És mivel az orromig sem látok a dioptriák nélkül, a velem szemben ülő orvosból sem fogok látni semmit. Ez persze lehet jó is, ha valaki nem stresszel, de én, ha nem látok, bepánikolok, mintha meztelenül kéne egy utcán végigmenni... Apropó meztelen: kórházi hálóing van az emberen, és bugyi a műtét idején? Mi van, ha fázni kezdek és reszketni? Műtét közben nem szabad nyelni? Elszívják valamivel a vért? Mi van, ha mégis nyelek? Kiakadhat az állkapcsom? (Szokott kattanni ásításkor...) Visszavisznek és letesznek az ágyikómra? És nem fogok tudni beszélni? Meddig nem? Hogy szólok, ha baj van? Azt mondták, aznap nem valószínű, hogy fogok járkálni. Wc-re azért ki tudok már menni aznap? Vagy ágytálazni kell? (Pfúúújjjjj...) Rajtam múlik, hogy éjszakánként felkelek-e inni, vagy felébresztenek időnként? Vagy sz@rnak rá? Látogatási tilalom lévén mennyi ásványvizet vigyek be magammal arra a 3 napra? Szívesen innék teát is, de főznek vajon? Jégkrémből mi az ajánlott, a dobozos vagy a pálcikás? Ízben mindegy?
    Tovább is van, mondjam még? :F

  • Absinth

    csendes tag

    Sziasztok! Megírnátok, hogy hol és ki vette ki a mandulátokat, mármint aki teljesen elégedett az orvossal, ha lehet budapesti legyen, és ne kelljen fizetni neki, mert most pénzem az nincs. Nagyon parázok, asszem az altatást választom majd. Köszönöm előre is a segítségeteket!

  • Cyberdinka

    csendes tag

    Ma voltam vérvételen, hétfőn 3/4 8-ra megyek jelentkezni osztályra. Rohadtul félek...

  • gigike94

    csendes tag

    Na,engem ma engedtek haza. A Szent László-ban műtöttek. Dr. Kapitány András volt a dokim, ő nagyon jófej, és jó orvos is, mindenkinek ajánlom. :K Mi adtunk neki pénzt a műtét előtt és után is, de nem akarta elfogadni. Szerintem mindenképp adjatok a dokinak egy kis pénzt előtte is, bár a tehetségén nem fog javítani, de jobban oda fog figyelni rád, szerintem.

    7-re hívtak be, át kellett öltözni a kórházi pizsamába és várni. Délben már infúzióra kötöttek, mert ugye aznap még nem ittam és nem ettem semmit. Én voltam az 5. akit aznap műtöttek, de a többieket más csinálta. Kb 1 óráig voltak bent a többiek, aztán jöttem én. Kaptam bódító tablettát, meg egy kis vizet, hogy nyeljem le (kicsi volt, még én is letudtam nyelni bármiféle gond nélkül). Úgy 10 perc múlva hatni kezdett és akkor röhögcséltem összevissza. :D Utána mondták, hogy minden ékszert meg ilyesmit vegyek le, (fülbevaló, piercing, gyűrű...stb) aztán betoltak az ágy mellé egy másik ágyat és arra át tettek és már toltak is be. A műtőben aztán levették rólam a felsőmet, és az ujjamra valami véroxigén mérőt tettek (emiatt le kellett szedetnem a műkörmömet a mutatóujjamról). Terítettek rám egy zöld valamit, a hajamat összefogták, és már jött is az altatógáz, mondták, hogy gondoljak valami szépre, nagyon kedvesek voltak. Nem tudom, hogy meddig tartott, de 3 óra körül ébredtem fel, mégpedig arra, hogy zokogok. Mint kiderült, miután el altattak elkezdtem dumálni a műtősöknek a kutyámról :DD és miután vége lett elkezdtem sírni, hogy mi történhetett a kutyával. :Y Ezt ők nagyon viccesnek tartották. :)) Miután megnyugodtam, észrevettem, hogy valami nem stimmel ott, de nem fájt annyira, csak egy kicsit. Második nap már beszélni is tudtam, de sajnos túl sokat, ezért ma reggel eléggé fájt. :( A fájdalmakat viszont simán meglehet oldani egy fájdalomcsillapítóval, nekem egyből elmúlt tőle (Cataflam-t kaptam tablettában, meg néha vízben oldhatót is).

    A lényeg az, hogy egyáltalán nem volt nagy dolog, nem kell túlizgulni. Én egy csomót sírtam előtte az idegeskedéstől, de utána rájöttem, hogy egyáltalán nem volt rá okom. Egyébként lehet mászkálni, csak nem szabad megerőltető dolgokat csinálni (pl.: emelgetni, hajolni...stb), mert akkor felszakadhat a seb. A nővérke azt mondta, hogy naponta minimum 2-3 liter vizet igyak meg és nem lesz semmi baj, gyümölcsöt (gyümölcslét) ne nagyon egyek, mert az kimarja a sebet, meg olyan ételt se ami darabos, könnyen beleragad a sebbe, mert akkor begyullad. Amit ajánlottak az a kalács, vajas kenyér, puding, de az első nap még nem nagyon tanácsos enni. Nem volt hideg a műtőben, ezért nem hinném, hogy reszketni fogsz, de ha az nem zavarta őket, hogy én dumálok, akkor egy kis reszketés csak nem lehet gond. :)) Amit még fontosnak tartok az az, hogy mikor esztek, akkor igyatok is közben, hogy nehogy beleragadjon a sebbe a kaja, menjetek wc-re mielőtt beveszitek a bódítót, és valami szépre gondoljatok, mielőtt elaltatnak titeket, nehogy úgy járjatok mint én, hogy dumálni kezdetek valami durvábbról mint a kutyátok. :DD Legfőképp mindenkinek nagyon ajánlom a Kapitány dokit, mert akiket előttem csináltak azok mind köpték a vért, meg minden, de nekem az ég világon semmi bajom nem volt, nagyon jó orvos, tényleg. :)) Ha esetleg valamit kihagytam, akkor kérdezzetek nyugodtan, mindenre válaszolok amire tudok. ;) Amúgy 16 éves lány vagyok. :U

  • gigike94

    csendes tag

    Cyberdinka!

    Ha altatni fognak:
    Vissza fognak vinni az ágyba, szépen betakargatnak és aludhatsz tovább. :) Ha baj van, akkor ott az ágy mellett a nővérhívó, csak meg kell nyomni. Éjszaka nem szoktak felébreszteni, legalábbis engem nem ébresztettek fel, de ha jófej a nővér, akkor megkérheted rá, bár nekem nemvolt semmi bajom, ha nem ittam éjszaka. Nálam nem volt látogatási tilalom, de ha nálad lesz, akkor 4-5 liter szénsavmentes ásványvizet vigyél, de főznek teát is, ahol én voltam nagyon finom volt. :) A dobozos fagyit mondta a doki, szerintem mindegy hogy milyen ízű, de én azért még a gyümölcsöseket nem kockáztatom meg. Én milkásat fogok enni. :DD ( elvileg az első 2 nap nem lehet fagyit enni, de ma már ajánlotta ) Ja és erről jut eszembe, hogy nekem műtét után jegelték is a torkomat, és tök jó érzés volt. :DDD ( nekem amúgy nem lézeres műtét volt )

    [ Szerkesztve ]

  • adamnia

    csendes tag

    válasz Cyberdinka #1012 üzenetére

    Szia Cyberdinka!
    Nekem is hétfőn kell menni az osztályra jelentkezni, én is iszonyatosan félek, de lehet nekem elmarad a műtét, mert most is náthás vagyok, múlt héten meg tüszős mandullagyulladásom volt még most is eszem az antobiotikumot, lehet el fogják halasztani a műtétet.Olyan jó lenne már túllenni az egészen.

    Valaki tudja milyen esetekben halasztják el a műtétet?

  • Eszty22

    csendes tag

    válasz Cyberdinka #1010 üzenetére

    Szia Cyberdinka!

    Megértelek, h ennyire aggódsz a műtét miatt, de próbálj meg nem rágörcsölni annyira mert annál rosszabb....hidd el, én is nagyon féltem, műtét hajnalán, illetve reggelén hihetetlenül bepánikoltam, kb 3 órát aludtam, már hajnali 3 után felébredtem....szóval én is nagyon ideges vtam, de rájöttem, h igazából felesleges, mert csak ront a helyzeten...és a műtét maga tényleg nem fájt, hidd el, a lidocain annyira elérzéstelenít, hogy semmit sem fogsz érezni:)
    Megpróbálok válaszolni a kérdéseidre, hátha ezzel is kevesebbet aggódsz majd kicsit:)
    Én is szemüveges vagyok, de le kellett venni a szemüveget...tudom, rossz, de muszáj...próbálj meg megbarátkozni ezzel a gondolattal, mert sajnos muszáj levenni...viszont a műtőbe szerintem mindenképpen el fognak kísérni, hiszen előtte kapsz majd ilyen izomlazító bódító szurit, és attól szédülsz majd kicsit, meg ha mondod, hogy szemüveg nélkül nem látsz, tuti elkísérnek, ezen ne aggódj!
    A műtét alatt kórházi hálóinget adtak, és alatta persze bugyi lehet:) Meg talán tanácsos felvenni zoknit, azzal is kevésbé fázol majd:) Hallottam már olyanról, h vki reszketett műtét közben, és gondolom nem túl szerencsés, de neki is kivették a manduláját, és túlélte...de az injekció után hidd el, el fogsz lazulni, úgyh sztem nem feltétlen fogsz reszketni:) Műtét közben sem nyelni, sem köhögni meg ilyesmi nem szabad, de abban a bódító szuriban nyálelválasztást csökkentő anyagot is adnak, és nekem pl annyira kiszáradt a szám, h nem is kellett nyelnem, még beszélni is alig tudtam...úgyh emiatt ne aggódj! Viszont műtét után sem lenne szabad elvileg nyelni, de ugyebár a nyelés reflex, és nekem hiába mondták, h ne nyeljek, csak csorgassam a vért a számból, többször is nyelnem kellett...és itt vagyok:) Arra viszont nem emlékszem, hogy a vért elszívták volna valamivel....
    Én közvetlenül a műtét után, még bent a műtőben mutattam a kezemmel, h írni akarok, és adtak papírt meg tollat, és leírtam a "panaszaim" h pl. nyelnem kell vagy ilyesmi...szóval sztem vigyél be magaddal papírcetlit meg tollat, ha engedik...elvileg nemnagyon szabadna beszélni a műtét után kb 1 óráig, meg nem is nagyon tudsz, mert lezsibbad ott minden, és nem érzed úgy a dolgokat...én ahogy megműtött az orvos, azt írtam le legelőször, a cetlire, h beszélhetek-e...és mondták, h próbáljak meg ha tudok, de nagyon furcsa hang jött ki a torkomon...persze nagyon megijedtem, h mi lett a hangommal, de mondták, h nyugodjak meg, csak az érzéstelenítő miatt ilyen...Ja, és nyelni azért sem szabad, mert úgy elzsibbaszt a lidocain, h nem érzed majd, h hova nyelsz, és könnyen félrenyelhetsz...
    Engem műtét után tolószékben vittek vissza az ágyamra, és mondták, h próbáljak meg aludni..persze én nem tudtam...kb egy órát feküdnöm kellett (oldalt), és csorgatnom a számból a vért egy kis tálcára amit odatettek elém...és sem nyelni, sem köhögni, sem beszélni nem lett volna szabad...nekem azonban mindent kellett:) meghát pánikoltam is, mert sajnos a lidocainbtól csak nehezen kaptam levegőt....annyi történt, h nehezen állt el ezek miatt a vérzés, és kaptam vérzéscsillapítót szuriban...aztán kis idő múlva jobb lett:) Azt hiszem azt mondták, h az orromon szedjem a levegőt, amíg csorog a számból a vér, és úgy már jó is volt, kaptam levegőt:) Utána viszont ahogy ment ki a fájdalomcsillapító hatása, én már telefonáltam, h jól vagyok:) persze csak halkan, nehezebben, de tudtam már beszélni aznap:)
    Wc-re úgy emlékszem egy darabig nem volt szabad kimenni,de pár órával később már igen...de ezt majd elmondják....Mindent elmondanak majd ne aggódj:) Mi aznap leveleztünk (sőt beszélgettünk is) a szobatársammal:) A lényeg, h tényleg legyen nálad papír és toll! És ha bármi kérdésed vagy gondod van, akkor írásban meg tudod kérdezni a nővérektől!
    Éjszakánként úgy emlékszem nem ébresztettek fel, a fájdalomcsillapítóktól úgyis alszol majd, de amikor felébredsz, feltétlenül igyál legalább pár kortyot!
    Nos, a látogatási tilalolm miatt gondolj át mindent, mire lesz szükséged, szénsavmentes! ásványvízből sztem 3 üveggel elég, ha beviszel, mert kancsószámra adják ott a teát! Meg tejeskávét is:) Úgyh ne aggódj:)
    Jégkrémből nem tudom, milyen a jó, de szerintem inkább a dobozos, a lényeg, h ne borítsa kívülről csoki, illetve ne legyenek benne csoki, vagy másmilyen darabkák, illetve ne gyümölcsös legyen, hanem sima pl vaníliás! A vaníliásról biztosan tudom, hogy jó! Én azt vittem!
    No, remélem segítettem:) De szerintem felvételen mindent elmondanak majd!
    Ha van még kérdésed itt is kérdezz nyugodtan, ha tudok, válaszolok szívesen!
    De tényleg próbálj meg megnyugodni, nem olyan nagydolog ez:) Bár aki túl van rajta, az már könnyen beszél...de teljesen együttérzek Veled, én is így féltem a műtét előtt....és azért írom ezeket, h felesleges ennyit idegeskedni rajta...nem lesz semmi gond, túl leszel rajta, és onnantól minden rendben lesz! :)) Csak pozitívan:)
    És kitartás!
    Üdv!

  • Cyberdinka

    csendes tag

    Sziasztok!
    Nagyon-nagyon köszönöm a válaszokat (Gigi, Adamnia, Eszty), el sem hiszitek, hogy milyen sokat segítettetek! Tényleg borzasztó hálás vagyok nektek.
    Engem nem fognak altatni, feltéve, hogy most nem halasztják majd el a műtétemet, mert sajnos nekem mostanság kell megjönnie, és úgy hallottam, hogy olyankor is elhalaszthatják, orvostól függ. De ha most eltolják, lehet, hogy már csak altatásban fogom bevállalni legközelebb...
    Egyébként az ambulancián úgy vették le a véremet pénteken, hogy bekeményedett utána nagyon, és még most is zöldes egy 5×8-as területen a karom. Ott egyébként, aki beírt az előjegyzéses naptárba, még azt sem tudta megmondani, hogy a hétfői bejelentkezéskor vigyem-e a cuccomat, vagy még hazamehetek egy időre. :-( Pedig hát nem volt fiatal a nő, biztos nem most lát ilyet először... Igazából nekem az jött le, hogy nem is érdekli az egész ennyire... Én már feltelefonáltam volna osztályra a helyében, ha tőlem ilyet kérdeznek, és utánajárok a dolognak. Na mindegy...
    Mindenesetre a párom visz hétfő reggel kocsival, megvárja a bejelentkezést, és ha napközben kellene visszamennem, akkor maradok, mert nem tudok később visszamenni. Viszont ha csak kedden reggel kell befeküdni, akkor visszahoz haza.
    Amúgy tudom, hogy túlaggódom a dolgot, de egyszerűen nem tudok mást tenni. Ittam már egyszer nyugtató teát is lefekvés előtt (a papírján olvasható útmutató szerint), de akkor még nagyobb baromságokat álmodtam éjszaka, úgyhogy azóta próbálok anélkül aludni. Az első felébredésig sikerül csak, pedig én nagyon jó alvó vagyok alapból; máskor akár nappal is képes vagyok bármikor, bárhol elaludni, és nemegyszer aludtam már 15-20 órát egyszerre. Most meg örülök, ha 5-6 óra összejön, és utána sehogysem bírok visszamerülni... :-(
    Adamnia, te melyik kórházba mész? Jó lenne, ha debreceni lennél és Klinika...
    Remélem, hogy Indulamandulhoz hasonlóan engem is ki fognak ütni a bogyók, és napközben is lesz lehetőségem kicsit elszundítani. Viszont a párom itthon lesz velem 1-2 napig, és már megbeszéltük, hogy nyaggat majd az ivással rendszeresen, nehogy kiszáradjon a sebem.
    A Tescoban vettünk tegnap dobozos jégkrémet (Regal Delights, forgalmazza tesco :-), vanília-csoki, 1 liter=279 Ft), meg viszek egy zsugor ásványvizet, biztos, ami biztos, inkább maradjon ki, minthogy ne legyen elég.
    /Egy kis kitérő: Gigi, a húgomat egyszer nőgyógyászatilag kellett műteni, sürgősen, és altatás előtt zokogott a fájdalomtól és iszonyatosan szenvedett. Amikor felébresztették a műtét után, akkor elkezdett kiabálni, hogy nagyon fáj-nagyon fáj! és zokogott. Aztán adtak neki egy nyugtatót, és beszélni kellett hozzá, hogy ne félj, már túl vagy rajta, és nem fáj, csak emlék... és akkor megnyugodott, és rájött, hogy tényleg nem fáj már... Szerintem ott totál kikapcsol az agy... Amikor engem altattak (szintén nőgyógy.), én nem is féltem már, beletörődtem, búcsúlevelet írtam előző napokban, meg végrendeletet, mert nem hittem, hogy felébredek valaha :-). Simán ment minden: szemüveg nélkül betoltak a műtő előtti folyosóra, tök meztelen, egy lepedővel letakarva, ott kb. félóráig vacogtam, és gáz volt, mert semmit nem láttam ugye... aztán adtak egy kis gázt a pof@'mba, kérdezték, hogy érzem magam. Mondtam, hogy olyan, mint két feles után :-) aztán megint csak a maszkra emlékszem, ahogy közeledett. Aztán arra keltem, hogy nem tudom mozgatni a lábam, annyira kimerevedett. Tesóm ott volt, már adta is rám a szemüvegem, és nevetve kérdezte, hogy szerintem jó pasi-e a beteghordó? Én meg csak bámultam rá, erre mesélte, hogy amikor visszavitt a srác a kórterembe, akkor mondta, hogy öleljem át a nyakát, s én erre azt feleltem mámorosan: Örömmel... :C Hazaengedésemig imádkoztam, hogy nehogy találkozzak vele ismét... :-) Na szóval ennyit az altatásról./
    Amúgy ma reggelre kicsit fájt megint a torkom. Adamnia, amikor nekem mondta az első doki az OTI-ban, hogy ki kell venni a mandulámat, akkor írta fel az antibiotikumot, és közölte, hogy 2 nap múlva meg is műtene. Szóval szerintem ez is orvosfüggő, mint ahogy az is, hogy állítólag gyulladtan nem műtenek, de itt írták többen is, hogy gyulladtan szedték ki. Szerintem úgy tovább tarthat...
    Amiben nagyon bízom, az az, hogy túlleszek rajta félórán belül, és nem túlóráznak rajtam...
    Más nem adott pénzt a dokinak? Vagy csak nem mondjátok? Én max. ötezret tudnék adni, az nagyon ciki? Gáz, de nincs több... :(((
    Mellesleg nem értem, hogy ha valaki mindent jól csinál, akkor miért vérzik be éjjel a seb? Mint pl. itt írta egy 40 fölötti valaki (bocs,de nem találom a hozzászólások közt hirtelen a nevét.), hogy kétszer is éjjel vérzett be neki...
    Egyébként érdekes, hogy nappal egész normálisan fogom fel a műtét körüli dolgokat, de ahogy kezd sötétedni, és közeledik az alvásidő, úgy pánikolok befelé...
    Na, hát holnap majd kiderül minden; ha nem marad el a műtétem és ha rendben mennek a dolgok, akkor szerintem csütörtökön v. pénteken jelentkezni fogok itt.
    Jobbulást mindenkinek, és nagyon köszönöm mégegyszer a válaszokat!!
    Nittó, jól vagy?? Írj, ha tudsz, mi újság veled!

  • Ildika

    tag

    válasz Cyberdinka #1017 üzenetére

    Egy kalappal neked a műtéthez!
    Én is túl vagyok rajta, nekem is gyulladt volt mikor kiszedték. Nem tudta volna megvárni hogy ne legyen, mert egyfolytában az volt... Nekem a műtét után hetekig a fülem fájt iszonyúan...

    ''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''

  • Cyberdinka

    csendes tag

    Sziasztok! Reggel megyek 7-re, ma már elvileg felvettek az osztályra, de estére hazaengedtek. Láttam is frissen műtött lányokat, hát mit ne mondjak, eléggé be vagyok tojva. Szegények nagyon szenvedtek... és az a sápadtság és a tekintet... :((( És erre rátesz még egy lapáttal az is, hogy egyedül nekem nincs még meg a műtő orvosom. Csak nehogy az utálatos P.Z. legyen!! :O Mellesleg a körülmények ókoriak: 7-en vagyunk egy kórteremben, nincs se nővérhívó, se konnektor, se lámpa az ágy fölött v. mellett. A folyosón 1 "fürdőszoba és wc - Az ajtót kérjük bezárni!", amiben van egyetlenegy zuhanyfüggönyös zuhanytálca és 2 db wc (egyik ajtón "férfi wc", másikon "női wc" felirattal) közvetlenül egymás mellett. Azt hiszem, 3 napig inkább büdös maradok... Az, hogy az egész osztályon egyetlen tévé van, amin egész nap mesék mennek, és hogy az a kisgyerekes kórteremben van, már részletkérdés, a Barátok közt megvár a neten...
    Ildika, remélem, jól vagy! Mesélj, hogy ment? Mikor műtöttek?
    Amint hazazavarnak, jelentkezem! Jobbulást mindenkinek!

  • drTimárTibor

    újonc

    Kedves Mindenki!
    Elnézést, hogy beleszólok, én fül-orr-gégész vagyok, és megemlítenék itt egy-két szempontot a mandulaműtét indokoltságával vagy szükségtelenségével kapcsolatban.
    Ugyanis tudni kell, hogy az utóbbi 10 évben megduplázódott a műtétek száma Magyarországon, és ennek nyilván nem lehet orvosi oka, hiszen az orvostudomány a világban arra halad, hogy minél kevesebbszer kelljen operálni. Sajnos ez nálunk nem így van. Ennek a szervezési, anyagi, munkahelymegmentési, kórház-nem-bezárási vetületét itt most hanyagolnám. (Tudniillik, ha gyógyszerrel meggyógyítunk valakit, mindenki rosszul jár, kivéve a beteg.)
    Itt inkább arról néhány szót, hogy a műtétnek a tankönyvek szerint pontos indikációja van, de ezt nálunk gyakran nem tartják be.
    A leggyakoribb hiba, amit itt is feltételezek néhány hozzászóló esetében, hogy a Streptococcus kimutatása vagy feltételezése után adott antibiotikumot nem jó napi adagban, még gyakrabban nem elég hosszú ideig adják. (Kötelező 10 napig adni, de ez a szigorú szabály, mely minden tankönyvben benne van, az utóbbi években egyre kevésbé érvényesül.) Emiatt az ötnapos-egyhetes kezelés után néhány nappal, a megmaradt néhány baktérium újra szaporodni kezd, és a páciens újra beteg lesz. Erre megint kap egy kis antibiotikumot, majd közlik vele, hogy sajnos gyógyszerrel nem lehet megoldani a problémát, műteni kell. :W
    Egy másik hiba, hogy ránézésre próbálja az orvos megmondani, hogy a torok-, mandulagyulladás antibiotikumot igényel-e, pedig ez sajnos nem lehetséges. Vagy torokleoltást kellene csinálni, melynek az a hátránya, hogy napokig, esetleg tovább tart, mire megkapjuk az eredményt, vagy egy úgynevezett Streptococcus tesztet, melyet viszont az orvosok nem használnak, nagyrészt nem is ismernek. Ez a teszt 5 perc alatt kimutatja ezt a Sztreptokokkusz vagy Streptococcus nevű baktériumot, amely azokat a mandulagyulladásokat okozza, melyeknek valóban lehetnek az ismert szövődményei (pl. izületi, szív-, idegrendszeri, vesegyulladások.) Ha minden piros torokra antibiotikumot adunk, akkor egyrészt fölöslegesen túlkezeljük a beteget, másrészt néhány alkalom után műtétet is ajánlunk, pedig a betegségnek semmi köze azokhoz a problémákhoz, amelyek miatt indokolt lehet a mandula eltávolítása.

    Nem szeretnék itt regényt írni, de szívesen válaszolok, ha valakinek konkrét kérdése merülne fel.
    Itt is szó van ezekről a dolgokról: www.fül-orr-gégészet.hu

    Üdv.

  • Cyberdinka

    csendes tag

    Sziasztok!
    Ma értem haza a helyi érzéstelenítéses mandulaműtétem után. A mandulák eltávolítása előtti procedúrát még a legádázabb ellenségemnek sem kívánom. A többi kibírható. A fájdalom is enyhül, miután az ember megtanul enni-inni (nyelni) és van elég fájdalomcsillapító. Én az első nap injekcióban kaptam Algopyrin és Demalgon keverékét, majd a második ill. 3. (ma) napon már csak Cataflam járt. Ahogy többen is írták már, tényleg jóbaráttá válik a kis piros bogyó.
    Én azt mondom, aki teheti, csak altatásban vállalja be. Én is úgy terveztem, de már leírtam, hogy nem sikerült. A szomszéd kórteremben lévő 2 altatásos beteg ugyanúgy szenvedett, mint én (ők 40 év fölöttiek, én 31), de ők legalább nem emlékeznek semmire. Nem akart megszűnni a garatreflexem és a nyálelválasztásom sem csökkent annyira, mint kellett volna, ez megnehezítette a beavatkozást. Az orvosomról és a nővérekről csak jókat tudok mondani (debreceni Klinika), még a takarító- és ebédhordó néni is tündéri volt, pedig nem vagyok egy könnyű eset.
    Most már itthon próbálok majd boldogulni, remélem, hogy sikerrel.
    Kedves fül-orr-gégész Tibor! Több helyen is olvastam, hogy az antibiotikumot csak tenyésztés után és min. 10 napig kellene adni, de ez ugya pénz, pénz, pénz. És idő, idő, idő. De már a gyógyszercégek eltolják, hiszen pl. az Amoxicillinem is 10 szemes volt; ez számomra teljesen érthetetlen... Hülyét csinálnak az emberből, és persze kisajtolják belőlünk az utolsó fillért is.
    Kedves Sorstársaim!
    Apropó pénz: A műtő doktornőm nem fogadta el a borítékot, csak egy tábla Boci csokit vett el.
    Ha valakinek tudok valamiben segíteni, szóljon, kérdezzen! Most pedig megkeresem a bogyómat... Fájdalommentes lábadozást kívánok a műtötteknek!

  • Cyberdinka

    csendes tag

    Még annyit, hogy nekem nem sütötték el, csak lekötötték, a cérna pedig elég irritáló az elhelyezkedése miatt, de majd leesik az is a varral együtt. A vérzés pedig nem akart megszűnni 1,5-2 óra múlva, és akkor infúzióban, valamint vízben kaptam vérzéscsillapítót. Az hatott.

  • Lümi

    csendes tag

    válasz drTimárTibor #1020 üzenetére

    Köszönjük szépen a Doktor Úr válaszát, sok érdekes dolgot tudtuaikusoktól a találgatásokat.nk meg. Én már szerencsére túl vagyok a garatmandula műtéten, de aki még előtte áll és be van tojva, nyugodtan kérdezzen! Jobb egy orvostól hallani a valós tényeket, mint laikusoktól a találgatásokat...

  • szilvi18

    csendes tag

    Sziasztok!
    Nekem pont egy hete volt mandulaműtétem.
    Amikor a műtét előtt elolvastam az oldalt , sokkal sokkal rosszabbra számítottam. Nekem altatásban volt, és amikor felkeltem nem volt semmi bajom, se vérköpés, se hányás, se semmi, csak egész nap aludtam :DD ÉS abszolút nem is fájt! Ez így ment 3 napig aztán a 4-5-6. napon kicsit rosszabb volt de cataflammal szerintem símán kibírható!!!!!! :K Ma meg a 7. napon már nem is fáj :)) Visszagondolva az egészre, nekem a legrosszabb élményem ezzel az egésszel kapcsolatban a műtét előtti 10 perc volt...Olvastam ezen az oldalon h altatás előtt mindenki kap nyugtatót.. hát nekem elfelejtettek adni :F És mikor bementem a műtőbe azon veszekedtek, hogy milyen hüly*ék voltak h elfelejtettek adni :((( ÉS ez a stressz szerintem sokkal rosszabb volt mint a műtét utáni napok :(
    Szóval az egészről szerintem annyit, hogy aki előtte áll ne féljen!! Símán kibírható :))
    És még annyit, hogy nektek is fájt a nyelvetek? :F És ha igen, mennyi idő után múlik el a fájdalom?

  • Cyberdinka

    csendes tag

    Kedves Szilvi! Szerencsés vagy, hogy ennyivel megúsztad.
    Nekem ma kezdett fájni a nyelvem vége és a fogsor-végek, és mintha a füleim is kezdenének... :F
    Engem helyi érzéstelenítéssel műtöttek kedden reggel, és bár a műtét első része (lidokain és injekciózás) iszonyatosabb volt, mint az utána következő 10 perces mandulaeltávolítás, mégis mosolyogva vonultam vissza a kórterembe, és integettem a folyosón ülő családtagoknak. Kb. 20 perc múlva már minden más volt: oldalfekvésben folyatva a cuccost (és néha nyelve is :((( ) egyik kezemmel a lepedőt kapartam, a másikkal vertem az ágyat, a 2 lábamat pedig az ágyról lelógatva ráztam, és mutogatva könyörögtem a mellettem ülő húgomnak, hogy azonnal kérjen fájdalomcsillapítót, mert nem élem túl. :O Aznap délután már dumáltam, másnap viszonylag jól elvoltam, kb. annyira fájt, mint egy vírusos torokgyulladás. :C És rengeteget ittam, főleg a kórházi teából, mert az valahogy jobban esett, mint a sima ásványvíz. Ja és a nővérektől lehetett kérni jeget is a teába, azzal előszeretettel éltem. Műtét estéjén ehettem egy vizes jégkrémet, amit nem kívántam, mert nem szeretem az epreset (de a család csak olyat kapott, és hülyének nézték őket a boltban, hogy vizes gyümölcsös pálcikás jégkrémet keresnek tél közepén), de mivel állítólag jót tesz, megettem. Hát amúgy nem ért semmit szerintem. Csütörtökön, hazaengedésem napján iszonyatosan ébredtem :O ; egyrészt azért, mert a mellettem fekvőt zavarta az ajtó fölötti lámpafény, lekapcsolta, így én nem tudtam olvasgatni és ezért elaludtam hamarabb, mint szerettem volna, így kimaradt az éjféli bogyóm, másrészt mert nem keltem fel mély álmomból a telefon ébresztőjére sem, hogy igyak. Az egész napom ebben a szenvedésben telt, de mivel olvastam, hogy a páros napok enyhébbek, így abban bíztam, hogy majd ma enyhül egy kicsit. Hát talán a mai első ivás nem volt oly kegyetlen, mint a tegnapi, de azóta ugyanúgy szenvedek. 3×1 cataflam van most megengedve, és bár nagyon fáj, nem is akarok többet bevenni, vagy mást bevenni, mert tudom, hogy lesz ez még rosszabb is. Több előttem szólóhoz hasonlóan már 4 órával a gyógyszer után visszaszámolok a 8. óráig... Az egyik nővérke tapasztalatból tanácsolta, hogy a leggázosabb, sebleválós napokon így csináljam: ébredés után Cataflam, aztán 2 óra múlva Algopyrin, majd rá 2 órára megint Cataflam, és 2 óra múlva megint Algopyrin, és így tovább. Vagy esetleg - ha kibírom - 3 óránként. De a 4 óra mindenképpen maradjon ki a 2 Algopyrin között, és a 2 Cataflam között. Egyébként szerintem a legjobb eddig a kórházi, szuriban beadott Algopyrin-Demalgon keverék volt. Eddig. Természetesen észben tartom a sokak által ajánlott Flector-granulátumot is.
    A Cataflam, amit kb. 10 perce vettem be, nekem kb. 1 óra elteltével kezd hatni, addig próbálom valami vígjátékkal eltölteni az időt, aztán jöhet a gulyásleves és a madártej. Amúgy lehet, hogy csak én vagyok nyűgös, de jelentkeznek jószándékkal az ismerősök, és jönnének látogatni, de a páromon és 2 barátnőmön kívül tényleg senkihez sincs kedvem. Jópofizni, mikor majd bepisilek a fájdalomtól és a fogmosás ellenére olyan büdös az ember szája, hogy ha beszélek, nem győzünk szellőztetni?! ?! :W

  • gigike94

    csendes tag

    Én most keltem fel nemrég arra, hogy vérzik :( először fel sem fogtam, hogy mi van, szóval csak nyeltem, ezért most elég rosszul vagyok. :( Felhívtuk a mentőket, ott azt mondták, hogy ha elállt akkor nincs semmi gáz, de ha megint vérzik akkor menjünk be a kórházba. :F Hát, nekem most elállt, de nagyon félek, hogy mi lesz ha megint vérzik :( Anyu szerint azért van, mert túl sokat beszéltem előző nap, meg nagyon elengedtem magam, nem is ittam meg a szokásos másfél litert... Egyébként tegnap voltam bent, hogy megnézzen a doki és azt mondta, hogy szépen gyógyul, de vigyázzak, mert még mindig bevérezhet... :W Ezt csak példának, hogy még az ellenőrzés után is vigyázzatok, nehogy úgy járjatok mint én. :O

    Nekem is fájt/fáj a nyelvem töve, és naponta 4 cataflammal bírtam ki.:N Most már a 7. nap után elég volt reggel 1. ;)

  • Cyberdinka

    csendes tag

    válasz gigike94 #1026 üzenetére

    Gigi, remélem, hogy nem lesz semmi baj! Én éjjel majd' megvesztem, annyira fájt mindenem, ezért hajnali 2-kor bevettem egy Algopyrint (pont 2 Cataflam között félidőben), de semmit nem használt, alig aludtam valamit. Ittam 1-1,5 óránként, és reggel 7-kor úgy nyeltem le a kis pirosat, mintha tényleg az életem múlna rajta. 8 körül sikerült elaludnom, de 2 óránként ittam óracsörgésre :), úgyhogy délig tudtam pihizni. Még most reggelizek. Egész éjjel azon járt az agyam, hogy olyan hátul van az a seb, hogy hiába nézem rendszeresen a köpetet (nyálat), lehet, hogy a vér csak csorog lefelé és nem is fogom észrevenni?? Mert azt mondták a kórházban, hogy még véletlenül se szívogassam, és krákogni se szabad. Szóval onnan hátulról lehet, hogy nem is jön előre a vér?! :F Mennyire vérzett amúgy?
    Ja és nekem éjjel a sima ásványvíz nagyon csípte a sebet, a cukros tea meg érdekes módon egyáltalán nem. És a szobahőmérsékletű sem esik jól, inkább egy nagyon picit langyosítottat iszok (nem meleget!!).
    Nagyon drukkolok neked, és persze mindenkinek!

  • adamnia

    csendes tag

    válasz Cyberdinka #1027 üzenetére

    Hello Cyberdinka!

    Én is túl vagyok a műtéten, szerencsére elég simán ment minden. Altatás után kicsit remegtem, rángatóztam , állítólag pityeregtem is de hamar összeszedtem magam. A párom nem tudott mellettem lenni, így a nagymamám volt mellettem.
    Engem Debrecenben a Kenézyben műtöttek hétfőn és csak pénteken engedtek haza. Ha engem is a Klinikán műtöttek volna lehet még szobatársak is lettünk volna. :-)
    Tegnap az első éjszaka elég rossz volt itthon, fáj iszonyatosan, de próbálok uralkodni felette így csak 3 Cataflam az adagom naponta. Az éjszakák a legrosszabbak, nagyon parázok , hogy be fog vérezni és a saját véremben fulladok meg, Jó lenne már túl lenni az egész mizérián. Most délután úgy éreztem egy seb darab csúszott le a torkom. Fura volt.
    Nekem pénteken kell majd visszamenni a Kenézybe kontrolra, remélem addig nem lesz semmi gáz. Már alig várom, hogy ismét jókat egyek. Én a jégkrémeket hagyagolom , mert utána rosszabb, még jobban fáj és olyan mintha bedagadna is tőle. A teát én is kicsit langyosítva iszom, jobb úgy mint szobahőmérsékleten.
    Egyébként én is 5000ft-ot adtam a dokinak(kicsit ellenkezett, de azért elfogadta) , nem volt több, de nem is nagyon sokat foglalkozott velem műtét után szóval.....

    Jó lábadozást mindenkinek! Aki meg még a műtét előtt áll, annak azt üzenem, hogy fel a fejjel ki lehet bírni.

  • Cyberdinka

    csendes tag

    válasz adamnia #1028 üzenetére

    Na, túl vagyok az első megzakkanáson: 6 óra hosszat bírtam 2 Cataflam között, és a következő már sírva ment le, hiába ittam rendszeresen, tényleg úgy éreztem, meghalok a fájdalomtól. Mintha 2 kés állna keresztben a torkomban. Másfél óra elteltével most végre hatott a gyógyszer, így gondoltam, megosztom veletek is az "élményt". A párom már azt mondja, blogger lettem :(( Ma szinte egész nap feküdtem, a fájdalom elszívta minden erőmet, 2x el is szundítottam 0,5-1 órára. Ti hogy bírjátok?
    Másik kérdésem: milyen kajákat esztek? csak hogy ne legyen uncsi a menü... Nekem pl. reggeli, vacsora: virsli, tojás, májkrém, löncshús; ebéd: törtkrumpli, párolt zöldség, gulyásleves (hús nem ment le), holnap megpróbálkozom a grízes tésztával, mit szóltok?
    Egyébként valahol azt olvastam, hogy a gyümölcsöket kerülni kell az első napokban, ehhez képest a kórházban a 2. napon reszelt almát adtak.
    Adamnia, hogy bírod? Nekem szerdán kell menni az első kontrollra.
    Ne félj, nem lesz semmi gond, bár kicsit én is parázok, de az még rosszabb.

  • Cyberdinka

    csendes tag

    Ja, és nekünk nem adtak tejeskávét a kórházban, sőt semmi tejeset nem ajánlottak 3 napig. A madártejet viszont imádom, így meg is ettem tegnap mindet, amit küldött a családom, de baromira csípett... Lehet, hogy ma ezért fáj ennyire? :F

  • szilvi18

    csendes tag

    Hát... én a 10. napomnál tartok de nagyon fátyolos a hangom :F( de amúgy már a torkommal nincs is semmi bajom, cataflamot bár nem is szedek) Neketek is volt ilyen problémátok? Mikora múlik el? :U Vagy elmúlik egyáltalán?
    Segítsetek légyszi! :)

  • adamnia

    csendes tag

    Hello!
    Hát a mai napom elég gáz volt, egész nap feküdtem szinte, netezni se nagyon volt eddig kedvem. Most készülnék vacsorázni, de még mindig nem hat a Cataflam, pedig már több mint 1 órája bevettem.
    Nekünk a Kenézybe már műtét utáni napon tejbegrízt adtak ebédre, vacsira meg kisdobozos tejet, nem mondták, hogy nem lehet tejeset enni-inni. Tejeskávé is volt.
    A gyümölcsöket hagyagolom, mert nagyon csíp.
    Cyberdinka, nem nagyon tudok neked változatosabb kajákat ajánlani, én is olyasmiket eszem mint te. Végül is engem nem zavar ha nem olyan változatos, csak legyek túl az evésen becsukott szemmel és kész. Majd akkor eszem jókat, ha már meggyógyulok.
    Kitartást!

    Üdv.

  • Ildika

    tag

    válasz Cyberdinka #1029 üzenetére

    Akkor elég jól bírod... Én annak idején 4-5 óránként szedtem a Cataflant. És hosszú ideig, kb 4-5 hétig, igaz a vége felé elég volt ritkábban. A kórházban én tejbegrízt kaptam a műtét napján vacsira. Aztán hoztak nekem be joghurtot, mondanom sem kell, hogy műzliset. Hát nem volt egyszerű, de megettem.:)

    ''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''

  • Deby

    csendes tag

    Sziasztok....én egy 17 éves lány vagyok....nekem január 19.-én szedték ki a garatmandulám....elvileg már nem lehet altatást kérni 12 év felett de én erősködtem a dokinál xD és jó fej volt mert bele ment....szóval altatással kivették....ez annyi volt műtét előtt úgy fél órával én is paráztam meg minden de aztán jött a nővérke és adott 1 olyan tablettát amit másképp úgy hívnak h "bátorító bogyó" xD szal az volt a hatása h kicsit elkábulj tőle meg vigyorogva mész be a műtőbe...és mi történt?...negyed órával később miután bevettem már az ajtóban álltam h mikor megyünk már be xD...pedig én aztán félős vagyok nem hiába kértem az altatást....aztán bevittek tolószékben lefeküdtem a műtő asztalra lekötözték kezem lábam a bal kezembe infúziót tettek h azon keresztül menyjenek a gyógyszerek majd elém tettek 1 maszkot mondták h lélegezzek...és annyi volt az egész h először semmit nem éreztem aztán elkezdett zsibbadni mindenem majd hirtelen paff se kép se hang...aztán vki felkeltett olyan fél órával később h végeztünk aztán megint se kép se hang xD...aztán arra keltem h az ágyamon fekszek sírtam és csuklottam 1xre xD nővérke meg nyugtatott h semmi baj meg minden....aztán megint se kép se hang.... nekem reggel fél 9kor volt a műtét és fél 1kor keltem fel úgy igazán xD...5percel később bejött anyum...1 napig nem lehetett beszélni mondjuk alapból nem is tudtam úgy nem fájt mert nekem már volt tályog a mandulám körül és az akkor sokkal rosszabb volt...aztán műtét napján csak babapiskótát ehettem és teát ihattam alapból utálom a babapiskótát de ekkor nyeltem mint kacsa a nokedlit úgy korgott a gyomrom xD....aztán következő nap már bármit ehettem csak túl fűszereset rostos levet meg szénsavas üdítőt nem lehet meg nem szabad megerőltetni magad meg hajolgatni mert bevérezhet és az nem kellemes ha kezelik....aztán pénteken haza engedtek amúgy megjegyzem napról napra jobban fájt azt hittem meghalok most van ugye hétfő már majd nem 1 hét eltelt de még mindig 8 óra helyett 6 óránként szedem a fájdalom csillapítót...de lényeg amúgy az h sokat beszélj meg rágózz napközben vagy énekelj és akkor nem fog annyira fájni legalábbis nekem bejött xD...kajával meg úgy vagyok h inkább levesen élek még de legtöbbször úgy van h este 7től 11-ig egyáltalán nem szokott fájni nem tudom miért lehet mert annyit magyarázok napközben meg rágózom egész nap xD ekkor szoktam meg inni 4 pohár vizet meg am. egész nap teázom...este a legrosszabb mikor alszol és felkelsz vmi miatt és annyira fáj h az hihetetlen...már azt várom h gyógyuljon minél hamarabb mert az éjszakák borzasztóak...de a műtétnél tényleg nem kell paráznia senkinek főleg ha altatnak én is csak azért sírtam miután felkeltem mert ez megszokott vki nyöszörög vki könnyezik...meg olyanokat mondtak h ha altatnak akkor olyan fejfájásod lesz h megpusztulsz nah hát ez nem igaz nekem egyáltalán nem fájt a fejem...de abban viszont lehet vmi h akit nem altatnak annak kevésbé fáj utána ezt onnan veszem h amikor engem műtöttek pont 1 olyan szobatársam volt akit nem altattak és ő sokkal jobban viselte mint én...aztán mondta a doki utólag h örült h nem tudott lebeszélni az altatásról mert be volt gyulladva a mandulám és vérzékenyebb volt szal ha nem altattak volna megszenvedtem volna az tuti.....a fájdalom csillapítótól meg szédülhetsz meg hányingered lehet szal nem szabad túlzásba vinni mondjuk én műtét után 4 napig mindennek neki mentem xD úgy szédültem....csak abban reménykedem h nem 2 hét ez a szenvedés mert már unom h itthon döglök egész nap meg fáj meg persze már akarok 1 jót enni :D...majd még írok h nálam meddig tartott ez a szenvedés...rem. segítettem akinek tudtam...és no para túléled hamar elmegy az a 10-12nap ;)

  • Cyberdinka

    csendes tag

    Sziasztok! Én a műtét napját számolom 1. napnak, így ma van a 7. napom (Deby, engem is 19-én műtöttek). Hajnalban és délben kibírtam a 8 órát a gyógyszerig :K , a mai délelőttöm pedig egész tűrhetően telt. Csodálkoztam is. A rágózásra már én is gondoltam, de mindig elfelejtek gyerek Orbitot hozatni a párommal, a mentolossal meg nem merek próbálkozni. Még a műtét előtt vettünk Kyr ivójoghurtot, hogy majd az milyen jó lesz nekem, hát sajna nem bírom meginni, annyira csíp :(( A jégkrémmel ugyanígy vagyok. Kár volt érte pénzt kiadni. Továbbra is a langyos cukros tea megy a legjobban, kicsit fájós időszakban éhség esetén háztartási keksz beleáztatva, és nyami. Mellesleg nem nagyon tudok mit csinálni egész nap, így legtöbbször fekszem, és nézek valami filmet, vagy olvasgatok, de azt is inkább fekve. Lassan már a fürdőszobába is lusta leszek kimenni.. :))
    Ma már megpróbálkoztam a tejfölös kenyérrel; féltem nagyon, hogy csípni fog, de szerencsére nem. És míg tegnap 1 szelet kenyér 1 óra hosszáig betartott, most félóra alatt megettem 2 szeletet. Gyógyulok? Adamnia, én a kórházban 2. nap megettem egy fél banánt is, de csak az utolsó falatnál kezdett csípni :)
    A drágaságom most készíti még nekem a zöldséglevest, és pizzás kiflit süt, ha máshogy nem, teába áztatva az is le fog csúszni. De az esti 8-as Cataflamot már nagyon kívánom... Jobban várom, mint a Barátok Közt-öt :) A grízes tésztámat még mindig nem főzte meg, de holnap már nem fogja megúszni, sőt vacsira tejbegrízt fogok kívánni. Már csak bosszúból is, mert ma elfelejtett befizetni egy nagyon fontos csekkemet. :D
    Tüsszentés ellen van valakinek jó módszere? Hálás lennék :R , mert kb. félórája már nem bírtam visszatartani sehogy sem, és azóta is fáj a fogamtól a fülemig mindenem.
    Beszéd: Én első nap este már beszélgettem, igaz csak óvatosan, de anyukám (akinek annak idején kb. 25 évesen vették ki a manduláját) nagyon csodálkozott, hogy én így dumálok. Persze ez is elmúlt, vannak ilyen téren is jobb és rosszabb napjaim. Ma úgy sikerül kinyögni a mondatokat, mintha a torkom be lenne szűkülve. De a hangom szerintem nem változott. (Legalábbis nagyon bízom benne, mert imádok énekelni..)
    Ami engem zavar, hogy háton fekvéskor, ha a fejem a plafon felé néz, akkor az orromon bejön a levegő, de kifelé már nem nagyon akar, mintha valami szelep elzárná az útját... :Y Ha kicsit elfordítom a fejemet valamelyik oldalra, akkor máris rendesen működik minden.
    Ja és fiúk-lányok, nekem a fogmosás iszonyatosan nehéz.. nem is próbálkozom vele, csak 2 naponta...
    És képzeljétek el, hogy a kórházban még nagy nehezen meg tudtam nézni a sebemet, mióta itthon vagyok, azóta viszont a nyelvem nem bírom lefeszíteni, úgyhogy fogalmam sincs, hogy nézhet ki most a műtéti terület...azt sem tudom, jött-e már le a hegből... Néha kicsit úgy érzem iváskor, mintha fityegne egy darabka, de nem vagyok biztos benne. :F
    Na, most pedig megengedek magamnak hétórára egy piros bogyót. :W
    Szilvi, jó neked, hogy te már nem szeded a gyógyszert! Kicsit irigy vagyok..

  • Deby

    csendes tag

    Sziasztok....Cyberdinka én nem tudom hogy te hogy bírod ki a 8 órát :D...nekem már 5. óránál minden bajom van ilyenkor már fáj a fülem meg a fogam...főleg ha már 5 óra eltelt és nyelnem kell vagy beszélni akarok akkor ilyen szúró fájdalmat érzek na az borzalmas :(...amúgy nyugi a mentolos rágó se csíp :D...én azt vettem be legelőször műtét után...palacsintát ettem tegnap lekváros volt és porcukros na az csípett xD...
    "Ami engem zavar, hogy háton fekvéskor, ha a fejem a plafon felé néz, akkor az orromon bejön a levegő, de kifelé már nem nagyon akar, mintha valami szelep elzárná az útját... :Y Ha kicsit elfordítom a fejemet valamelyik oldalra, akkor máris rendesen működik minden."-->nekem is ugyan ez van és nagyon rossz xD még úgy a nyálamat se tudom lenyelni....meg még nekem az ásítás nagyon fájdalmas...meg én minden ételből örülök ha 5 falat le megy a torkomon. A sebbel kapcsolatban én megtudom nézni nekem tiszta fehér heges meg néhol vörös foltokban van és leginkább az okoz szúrós fájdalmat szerintem xD...meg nem tudom te hogy vagy vele de én leadtam már 2 kilót...pedig már úgy meg ennék valami kínai ételt jó fűszeresen :)) ....amúgy a pizza az túl fűszeresnek számít? :U meg a szénsavas üdítőt már próbáltad? :D mert én még nem merem de ha valaki azt mondja hogy nem csíp meg semmi akkor én is bevállalom :D. Nagyon úgy érzem amúgy hogy nagyon lassan gyógyul sőt szerintem tuti de már nagyon unom az itthon fetrengést...már szívesen mennék inkább komolyan mondom iskolába :D...meg hát én nagyon remélem hogy 10. napra már nem lesz semmi bajom xD

  • Cyberdinka

    csendes tag

    Deby, fájdalmat ugyanúgy bírom, mint te, márminthogy 4-5 óra elteltével már gáz, de próbálom kihúzni. Szerdán kell mennem kontrollra, és addig már nem akarom kiváltani az újabb doboz Cataflamot, mert 980 Ft! Így ha betartom a 7-8 órát, akkor elég lesz szerdáig. :((
    Palacsintát én is ettem, de csak üresen, egy "éppencsakfáj" időszakban, így is eltartott az 1 db 70 percig :)
    Szerintem a pizzával már próbálkozhatsz, ha jól megrágod...és igyál is minden falathoz!
    Még nem álltam mérlegre, mióta hazajöttem, de most gyorsan megmértem magam: -1 kg. Pedig azt hittem, én is többet adtam már le.. legalább ennyi előnye lenne az egésznek...
    Amúgy ez már részben egészséges étkezés: kis falatok, jól megrágva, jó lassú evés. :C
    Deby, szerintem a szénsavasat hagyd ki egy darabig, mert az árthat!!
    Én, amint ehetek mindent, és fogok is tudni rendesen enni, egy este így fogom csinálni a párommal: először a McDonaldsba térünk be, és egy sajtburgerrel kezdem, valamint a most reklámozott CBH és MBH szenyákból fogok egyet-egyet enni. De egymás után!! Aztán megejtek egy igazi frissen sült gofrit csokikrémmel és tejszínhabbal, majd hazafelé úton betérünk a kínai étterembe, ahol 4 félét fogok kérni (abból szerintem marad másnap reggelire is majd :) ). Másnap pedig KFC szenya lesz (olyat még nem ettem, de a reklámban olyan jól néz ki..), aztán gyros v. gyrostál. Eddig ezekre izgultam rá :)) És ígérem, ezek után kevesebb kajára fogok fújjogni, vagy "nemkívánni"..
    Amúgy én is szívesen mennék már dolgozni, már csak a lóvé miatt is, mert ugye a táppénz nagyon kevés... a törvényhozók nem érzik át a beteg ember kínjait, igényeit, problémáit. Úgy vannak vele, hogy aki nem dolgozik, ne is egyék... Na de hogy enni nem tudok, attól még az albérletet, rezsit fizetni kell...
    Gyerekek, 1 óra 40 perce vettem be a bogyót, és most kezd hatni.. :W komolyan mondom, kikészülök...

  • Cyberdinka

    csendes tag

    Holnap amúgy hajat kéne mosnom, most kipróbáltam a fejem hátrahajtását. Hát nem nagyon bírom úgy tartani.. Hogy kell csinálni, hogy kibírjam?! Mert ugye előrehajolva nem lehet...

  • Deby

    csendes tag

    Nekem is szerdán kell kontrollra menni :)...nálunk úgy van hogy mindig van itthon jóval több bogyó xD szóval én nem sajnálom persze azért nem viszem túlzásba...csak ha már úgy is 1 órával később hat a bogyó akkor pont jó hogy 6 óránként szedem xD. Látom te is inkább a gyorséttermi ételeket kívánod :D. Hajmosásról annyit hogy szerintem nyugodtan előre hajthatod a fejed csak ne hirtelen tedd meg ne nagyon mélyre hajolj...
    Amúgy nekem ma volt a legjobb éjszakám nem hasogatott már annyira mikor felkeltem fél 3kor meg este fél6kor vettem be a bogyót és aztán hajnali fél 3kor a következőt ez már elég jó 9 óra :))...meg már a pizzát is kipróbáltam feltét nélkül nem volt rossz :D

  • Cyberdinka

    csendes tag

    Gigi, mi újság? Jobb már? Remélem, nem kellett bemenned...
    Adamnia, Deby, ti hogy bírjátok? Nekem megint sírós éjszakám volt, a Cataflamot is alig bírtam lenyelni a 6. óra után. :W Fekve hintáztam/dűlöngéltem az ágyon, és azt képzeltem, kisgyerek vagyok, akit ringatnak. Így aludtam el. Azt hiszem, bediliztem. :F Utána kibírtam a reggeli gyógyszerig a 8 órát, és mire hatott a gyógyszer, úgy döntöttem, hogy elintézem azt a fránya hajmosást és már a fogmosás is jobban ment.. Sőt! A számat is ki tudtam tátani egy kicsit, a nyelvemet lenyomtam a fogkefémmel, így meg tudtam nézni a hegeket. Kicsit ijesztő, hogy mekkora lyuk tátong a manduláim helyén, régebben nem is gondoltam volna, hogy az ott még lágy rész, és nem pedig csont.. És még egyetlen cérnakötést láttam, a többit nem, és fehér heg alig van, szinte csak mintha lerakódva lenne oda valami kajamaradék. Ami viszont ijesztő, hogy sárgás (baktériumfertőzéses színű) a köpetem, pont úgy, mint a műtét előtt. Vajon az a rohadék Streptococcus még mindig bennem van, és most a torkomban telepedett meg? Vagy mi lehet ez? A nyelvem vagy ínyem viszont nagyon picit vérzett fogmosáskor, de tutira nem a mandula helye! Mire öblítettem, el is múlt, de nagyon érzékeny a nyelvem töve, szerintem inkább onnan jöhetett. Ha jól emlékszem, oda is szúrtak szurit...
    Jó lenne már túllenni ezeken a nehéz napokon... :)) Én most már ezeket fogom nehéz napoknak nevezni, nem "azokat". Az hangyafütyi ehhez képest...

  • Absinth

    csendes tag

    Sziasztok! Tegnap műtöttek altatással, kicsi kék bogyótól, ki is feküdtem, arra ébredtem, hogy a pólómat veszik le és tolnak a műtőbe, ott köszönt a doki és aludtam tovább. Ébredés sírás nélkül is ment, feküdtem és csorgattam a cuccost a tálba. Aztán már ittam is a teát. Egy óra múlva kértem fájdalom csillapítót. 6-7óránként szedek cataflamot. Délután már beszéltem a látogatóimmal, de el is fáradtam tőle. Háromszor nézték meg a torkom, utoljára ma reggel és haza is engedtek azt mondták nagyon "szép". Eddig csak teát és vizet ittam, most eszem az első turmixom(krumpli, virsli, húsleves, tejföl) Finom és csúszik :) A szám sebes egy kicsit és a nyelvem is dagadt, egyelőre ennyi. Jobbulást mindenkinek!

  • Cyberdinka

    csendes tag

    válasz Absinth #1041 üzenetére

    Kedves Absinth! Örülök, hogy jól vagy, és kívánom, hogy ne legyen nagyobb fájdalmad, mint eddig! :C Én személy szerint várom a további hozzászólásaidat. De azért vigyázz, nehogy nagyon lazán vedd, és baj legyen! :Y Én ma először tudtam túllépni a 2 gyógyszer közötti 8 órát (8,5 után vettem be, eddig ez a rekord), viszont azt nem értem, hogy ennyi fájdalomcsillapító mellett hogyan fordulhat elő, hogy fáj a fejem.. :F Jobbulást mindenkinek!

  • Deby

    csendes tag

    Nekem ez volt a legjobb napom a műtét óta :)...egész nap alig volt fájdalmam már a tejbegríz is 10perc alatt lecsúszott :D...csak este olyan 6 -7 órától kezdett úgy igazán hasogatni...nekem a nyelvem az egyáltalán nem fáj..már érzem hogy 2-3 nap és irány a kínai :P ...Absinth először én is így voltam mondom lazán kibírom mi az nekem rem. te nem fogod megtapasztalni azt a pokoli fájdalmat 3-4 nap után amit én...
    ...akkor majd még írok...szép álmokat :)

  • gigike94

    csendes tag

    Hát, én már tök jól vagyok :DD nem vérzett be azóta és már gyógyszer sem kell így a 14. napon. :) Én is nézegettem, forr össze szépen, már a húst is megtudom úgy enni, hogy ne szúrjon a torkom. :R Barackos jeges teát is ittam, ami eddig csípte, de már a csoki sem. :DD Cyberdinka, nekem is szokott vérezni egy picit, mondjuk ínygyulladásom is van már jó rég óta..., de a lényeg az, hogy annak a vérnek semmi köze sincs a torkodhoz. :)

    Remélem most már nem fog bevérezni, mert február végén már mennék síelni, de arra is azt mondták, hogy vigyázzak majd ott is, mert még akkor is bevérezhet. :(
    Jobbulást nektek! ;)

  • Cyberdinka

    csendes tag

    Örölök, hogy jobban vagytok!
    Nekem ma kellett visszamenni az első kontrollra, és meg is könnyebbültem, mert nagyon féltem, hogy valami "hibát" találnak majd. De csak annyi volt, hogy ami nem esett le magától lekötés, azt lecsippentették, de azt egyáltalán nem is éreztem, csak arra tudtam koncentrálni, hogy ne kezdjek öklendezni a nyelvem lenyomásától. Azt ugyanis sosem bírtam..Még mondtam is, hogy ha ilyen könnyen le tudta csippenteni a doktornő, akkor mi a fenéért nem tudott magától lemenni eddig a kajával.. :F
    Amúgy így a 9. napon bal oldalon még van heg, jobb oldalról már leesett, ha jövő szerdáig nem kopik le balról is, akkor azt is leszedik onnan, na akkor még bevérezhet esetleg..
    Addig meg természetesen még táppénz, és továbbra is kímélő életmód és étrend...
    Hazafelé a munkahelyem előtt vitt az út, mondtam a páromnak, hogy szóljunk be, hogy mi újság, úgyis biztos látnak az ablakból. (A biztonság kedvéért a sálam végig a szám előtt volt, remélem, nem kaptam el semmit.. Elég félős vagyok..) Hát beszéltettek kb. félóráig, és a végén már annyira megfájult mindenem, meg ki is voltam már szomjazva (akkor már vagy 3 órája nem ittam), hogy megbántam, hogy bementem... Nektek is fárasztó a sok beszéd??
    De bármennyire is fáj most, mégiscsak meg kellene próbálkoznom az ebéddel...

  • adamnia

    csendes tag

    válasz Cyberdinka #1045 üzenetére

    Hali!

    Lassan itt a péntek, mehetek vissza én is az 1. kontrollra. Kiváncsi vagyok nekem is mit mondanak. Erről a lecsippentésről még senkitől nem hallottam, vajon nekem is kell majd? Bizti nem fáj? Szerintem én is még jövő héten is táppénzen leszek, bár a munkahelyen nem nagyon örvendeznek emiatt, de azért azt mondták, hogy ha a doki azt mondja, akkor csak gyógyulgassak otthon tovább. Fájdalmaim nappal egyhültek, inkább az éjszakák gázosabbak, mindig kiszárad a torkom és ha felkelek inni, utána nehéz visszaaludni. A füleim is fáj kissé, de az nem olyan vészes. Ha tejes dolgot eszek-iszok csíp rohadtul.
    Jó labadozást mindenkinek.

  • Deby

    csendes tag

    Sziasztok...én is ma voltam az első kontrollon...nekem csak annyi volt hogy megnézte aztán azt mondta hogy már a nagy része lejött aminek le kellett...meg ha minden jól megy hétvégére már teljesen jól leszek és jövőhéten már mehetek suliba...ma amúgy alig fájt...az ebédből 3x repetáztam 15perc alatt legyűrtem xD meg már nem szedek napi 4 bogyót próbálom 3ra csökkenteni ami elég jól megy :)...jah és még valami spenótot ne egyetek xD nagyon csíp

  • Absinth

    csendes tag

    Sziasztok! Harmadik nap, tegnap beértem két cataflammal egész nap, reggel 10 és este 10kor vettem be. Nem is a torkom fáj annyira inkább a nyelvem, az altatás hátrány eddig a szájterpesz, szerintem a gyógyulást és a fájdalmat nem befolyásolja, hogy altatnak-e, sőt szerintem altatásnál több ideje és kedve van a dokinak rendesen ellátni a sebet, mintha valaki ott szenvedne előtte és esetleg még telibe köpné vérrel :D Reggel 10kor vettem be újra cataflamot, megpróbálom este 10ig kihúzni a gyógyszerrel, de most már kezdem érezni, valszeg a vacsi miatt (krumplipüré, máj, dinsztelt hagyma, húsleves-turmix). Ma ettem babapiskótát kakaóba áztatva, zöldséglevest virslivel és krumplival turmixolva, almafőzeléket turmixolva, mind csúszik és finom, sőt kevésbé fáj tőlük a nyelés. Fogat is mostam, de csak óvatosan. Tényleg a dagadt nyelvem zavar és fáj leginkább. Na majd, lassan jön a bűvös 5-7 nap, már várom :) , hajrá!

  • Cyberdinka

    csendes tag

    Adamnia, tényleg nem fájt! Ha nem láttam volna az óriási szemöldökcsipeszhez hasonlító szerszámot, nem is tudtam volna róla, mire készül a doki.
    Már olyan sokszor kihúztam a betegséget a munkahelyen, hogy most igazán nem tud érdekelni, hogy bírják nélkülem.. Engem csak a táppénz icipici összege aggaszt, de azt is inkább kibírom, minthogy valami baj legyen a korai munka miatt. Arról nem is beszélve, hogy én félek, hogy nehogy összeszedjek valami betegséget. Influenza elleni oltást sem kaptam még, és a háziorvosom azt mondta 2 héttel műtét után lehet, ezzel szemben a kórházban azt mondták, csak 6 hét múlva szabad. És mivel jönnek-mennek az emberek az irodámban, eléggé be vagyok tojva, már arra is gondoltam, nagyon gáz lenne-e a 8 hetet (6 hét az oltásig + 2 hét, mire védettséget ad) maszkban végigdolgozni... De arra jutottam, hogy igen, nagyon gáz lenne...
    Deby, örülök, hogy nálad is minden rendben van! Csak túlleszünk már rajta lassan...
    Én ma a naranccsal próbálkoztam, egy gerezdet megettem óvatosan. Chiiiiip! :-)
    Viszont az ebédet én is egész hamar betoltam, ahhoz képest, hogy akkor már fájt. Aztán elaludtam délután, így a bogyót 3 órával az utolsó ivás után 9,5 órára vettem be (újabb rekord!!!). Most viszont már kellene hatnia...
    Absinth, nagyon jól bírod; kívánom, hogy ne legyen rosszabb! Igazából én a 4. naptól nem éreztem a mai 9. napig különösebben kiugró napokat. Volt, amikor a délelőttöt bírtam jobban, máskor inkább a délutánt v. estét.. De azt tudom, hogy a napi 3 Cataflamra még mindig szükségem van.
    Most letesztelem a tejbegrízt :)

  • Cyberdinka

    csendes tag

    válasz Absinth #1048 üzenetére

    Hehe, amikor csodálkoztam, hogy a lekötő cérna még nem kopott le, azt felelte az asszisztens: "Biztos nem evett még rántott húst!" Hát közöltem, hogy tényleg nem... Absinth, szerintem próbáld lassan elhagyni a turmixokat, és inkább jól megrágott darabosabb ételeket fogyassz, mert azokkal szerintem jobban kopik majd a seb...
    http://egeszseg.origo.hu/cikk/0629/460562/mandulamutet_1.htm
    Én ezt a cikket nagy segítségnek tartom... Jobbulást!

Új hozzászólás Aktív témák