Hirdetés
-
IT café
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smiley
addikt
válasz MaryJane #26172 üzenetére
Multibeasthez nem ertek, de annyi a baja hogy nem tudja futtatni a kernelt, ami 10.8 ota valamelyik pkg resze az basesystem.dmg-n belul. Ha nem ragaszkodsz a multibeast-hez akkor erdemes lenne egy clover-es telepitot csinalnod, azzal biztos menni fog.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Smiley
addikt
válasz MaryJane #26174 üzenetére
Aha, valoszinuleg rosszul csinalod telepitot.
En az apple altal keszitett cuccot hasznalom. Ez alapjan pofon egyszeru. Ha ez kesz akkor mehet ra a legfrissebb stabil clover, aztan a fakesmc es ami meg neked szukseges.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Smiley
addikt
válasz MaryJane #26176 üzenetére
A fakesmc es tobbi kext mehet bele majd a pendrive /EFI/CLOVER/kexts/10.11 mappaba arra figyelj majd hogy a set os version-t a cloverben amikor betolt 10.10.10-rol at kell majd irni 10.11. Ha van dsdt-t akkor erdemes azt is bedobni a cloverbe.
-
Smiley
addikt
válasz MaryJane #26192 üzenetére
Akkor probaljuk meg ujra, szajbaragosan.
Lepesrol-lepesre:
1. Kell egy minimum 8GB-s pendrive.
2. Letoltod a mukodo Yosemite alatt az El Capitan.app-t az appstore-bol.
3. Elolvasod ezt az oldalt. itt az angol valtozata is, ami mar ki van egeszitve az El capitan-al.
4. Elinditod a disk utility-t es a pendrive-on letrehozol egy GPT-s particiot amit HFS+ Journaled-re formazol, es az elozo pont leirasa alapjan a kovetkezo nevet adod neki: MyVolume (kis/nagy betu fontos)
5. Kelleni fog egy admin user aminek tudnod kell a jelszavat. Ha ez megvan akkor megnyitod a terminal-t es lefuttatod a kovetkezo parancsot:
sudo /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /volume/MyVolume --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app --nointeraction (itt nem latszik mikozben gepeled a jelszot)
6. Amiutan ez vegzett, letoltod innen a Clover-t.
7. Telepited a Clover-t a pendrive-ra aminek mar a kovetkezo a neve: Install OS X El Capitan
8. Letoltod a FakeSMC-t innen.
9. Bemasolod a FakeSMC.kext-et a dmg-bol a "Install OS X El Capitan/EFI/CLOVER/kexts/10.11" mappaba.
10. Ujrainditod a gepet, bebootolsz a pendrive-rol, majd bemesz a clover settings-be, ott atirod a 10.10.10-et 10.11-re.
11. A -v PCIRootuid=1 graphicsenabler=yes flag-eket beirod a Boot Args-hoz.
12. Visszamesz a fomenube, es elinditod az Install OS X El Capitan nevu particiot.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
rooney8
aktív tag
válasz MaryJane #26198 üzenetére
nekem baromi hosszú a boot idő. de már megbékéltem vele
más: hát nem tudom, egyelőre semmi extra a kapitány. gyorsulást reméltem, de spotlight keresés kb. lassabb lett, appok megnyitásában sem érzek gyorsulást (sőt...). lehet user error, de nem győzött meg.
és akkor egy kérdés: a kurzor néha csinál furcsaságokat. mikor változik a kurzor ikonja (pl. egy link fölé viszem böngészőben), akkor néha egy pillanatra kb. háromszorosára nő az ikon, majd vissza normálisra. nem tudom mennyire érthető, de elég idegesítő dolog. eléggé random módon csinálja, nem vettem észre összefüggést (már azon kívül, hogy akkor történik, mikor változik a kurzor ikonja). ti találkoztatok ilyennel?
-
tlac
Topikgazda
válasz MaryJane #26198 üzenetére
több volt, mert többször is vissza kellett tekernem, hogy megnézzem, hol kezdődik az osx indítása
tehát a mac-es géped pár másodperccel gyorsabb csak
amiért mégis nagyobbnak tűnik a különbség, az a pc miatt van (az uefi/bios inicializálja a gépet, a bootloader betöltődése)a bootloader-nél a várakozást leveheted 1 másodpercre, de lehet ki is lehet kapcsolni, csak ez utóbbi esetben ha bele kellene nyúlni indításnál, akkor az kényelmetlen lesz
ha verbose módban indítod az osx-et, láthatod, hogy tököl (jó eséllyel majd maga a hackintosh miatt)
meg esetleg ha uefi-s géped van, átnézheted, hogy van-e valami fast boot, esetleg ott kikapcsolni dolgokat még, amik nem kellenek a gép indításához (pl. régi ps2 portok inicializálása)
de szerintem az a pár másodperc amit nyerhetsz, amennyit sem, mint amennyit időt már a hozzászólások megírásával eltöltöttünk
[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
válasz MaryJane #26201 üzenetére
4. pont, amikor megformaztad a pendrive-ot HFS+-ra utana nevet kell adnod neki. Most mi a pendrive-od neve?
Szerk: basszus elirtam
sudo /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app --nointeraction[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
válasz MaryJane #26225 üzenetére
Akkor jo lesz az a verzio amit irtam.
A telepites ugy zajlik, hogy eloszor letrehozza a recovery-t majd magatol ujraindul de ezt mindenkepp meg kell varni. Ha ez megvan akkor megint az install-t kell bebootolni, innentol mar teljesen automatikus, felhuzza a rendszert es ujraindul megint. Ez utan meg mindig a pendrive-rol kell bootolnod, de mar ott lesz a kesz rendszer. Ha ez elindult ugyanezekkel a beallitasokkal feltelepited a clover-t arra ahova a rendszert raktad.
En annyival csinalom maskepp mint a leirasok, hogy a FakeSMC-t es a nekem szukseges kext-ket a /System/Library/Extensions mappaba teszem. Ehhez azonban az El Capitan ota kell a rootless=0 kapcsolo is a boot args-ba.Jah es a vege lemaradt, ha fennt van a clover meg a FakeSMC es a tobbi szukseges kext a helyen akkor lehet a hdd/sdd-rol bootolni.
[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
válasz MaryJane #26243 üzenetére
A config.plist-et azt hiszem csak a root tudja irni...
Nem szep megoldas, de ezutan a parancs utan, grafikus feluleten keresztul sima text editorral is tudod szerkeszteni. Itt megint kerni fogja a jelszavadat.
sudo chmod 666 /EFI/CLOVER/config.plistÉn mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest