Új hozzászólás Aktív témák

  • kushwavez

    Topikgazda

    válasz Norby86 #32147 üzenetére

    Ne add fel. Én 1 éve csináltam meg a laptopomra, jó pár órába került, hogy sikerült elindítanom és a grafikát, hangot, netet, stb-t megcsinálnom. Azóta még mindig volt valami ami nem volt jó és pl a HDMI/VGA kimenetemet még csak most (1 hete) tudtam megcsinálni, hogy úgy működjön ahogy kell, most értem el azt a laptopommal, hogy MINDEN működik (kivéve a GTX 950M vidikarit mert az alapból egyáltalán nem támogatott)

    Ezt félretéve itt van egy másik Clover mappa, ez már Mojave-ra frissített és egy másik config.plist van benne. Az Inject Intel-t kivettem, így elvileg grafikai gyorsítás nélkül elindul, aztán ha fel van téve lehet vele játszadozni, hátha valamelyik ig-platform-id működik a grafikáddal. Teszteld, és ha elindul a telepítő, tehát bejön a bootscreen de töltés közben kidob egy kernel paniccal, akkor próbáld lekapni a kernel panicot és küld el a képet. azokból jól lehet okosodni, igazából ha a bootscreenig eljutunk akkor onnan már csak pár lépés a telepítő elérése
    Clover: [link]

    UEFI boot legyen bekapcsolva, CSM (ha van) be, secure boot kikapcsolva, SATA-AHCI mód be

    Kérdésre válasz:
    1.
    Nos tudomásom szerint az Intel HD 2500 egyiken sem támogatott, a minimum az Intel HD 3000. De lehetséges, hogy valamelyik ig-platform-id-val sikerül életre kelteni.
    2.
    igen, a grafika tudja befolyásolni a bootolást is, de ha ki van kapcsolva akkor VESA módban bootol be, tehát grafika nélkül is lehetséges a bootolás.

    [ Szerkesztve ]

    Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13 

Új hozzászólás Aktív témák