Új hozzászólás Aktív témák

  • geza844

    aktív tag

    Olvastam, és hallottam már, hogy ugye a Mac OS X az arra a hardveres környezetre van optimalizálva, amire eredetileg szánták, és egy összelegózott PC nem feltétlen fog úgy hasítani. Ez amúgy tök logikusan is hangzik, bár az arányokat jó lenne tudni, hogy mennyivel lassabb milyen környezetben.

    Haveromnak MacBook-jának a procija pl. pont olyan teljesítményű, mint az én procim (a többi paraméter is hasonló), de az ő gépét mégis kényelmesebb használni.

    Mi lenne akkor, ha összedobnék a Mac OS X alá egy olyasmi vasat, amire szánták? Mondjuk valamelyik régebbi MacPro konfigot megnézem, keresek azonos chipset-ű alaplapot, olyan procit, amivel kiadták, olyan memóriát, meg valami SSD-t. Elvileg szebben muzsikálna azon, mint egy vele azonos teljesítményű, de egészen más konfigon?

    Ez csak feltételezés, mert tisztában vagyok vele, hogy a MacPro konfigok nem olcsó alkatrészekből épülnek fel. Úgy látom szerver cuccokból (legalábbis, pl. a MacPro 5-ös meg 6-os chipset-jét szerver konfigokban találtam meg), nyilván ennek is megvan az oka.

Új hozzászólás Aktív témák