Új hozzászólás Aktív témák
-
szekra
addikt
Sziasztok, aki már garanciáztatta a laptopját (elküldte Lengyelországba) és lenne olyan kedves leírná nekem privátban, hogy pontosan ennek mi is a menete, illetve mik a tapasztalatok? Nagyon megköszönném!
-
Áki-79
csendes tag
Sziasztok!
LENOVO IdeaPad B590-es notin gondolkozok vétel szempontjából.
Van valakinek tapasztalata vagy véleménye erről a típusról?Köszi előre is!
-
dirtrider
csendes tag
Sziasztok, van egy lenovo g555 - m, par honapja kellet reboundolni a chipsetet s a szerelo szerint a kepernyo hajlitgatja az alaplapot, igy levalasztottam a laptoprol. Ezutan kb egy honapra levolt rakva, ezutan radugtam egy monitorra, elinditottam de amikor de amikor bedugtam egy net kabelt sehol semmi.
Tehat pontossan van amikor ugy indul el a laptop hogy a ket led eg a net kartyan de nincs bele dugva kabel,
van amikor ugy indul hogy nem egnek a ledek es ha bedugom a kabelt akkor sem gyulnak ki, tehat mintha nem erzekelne hogy kabel van bedugva.
Driver fel van rakva, driverscanner altal telepitettel sem volt okes, driver genius altalival sem, windows updatessel sem.
Kiprobaltam win7 el, win8 al es a legujabb linux mint-el is.
Tudom h wifi nem kell menjen mert a kepernyoben van a wifi antennaja de a lan kartyahoz ugytudom nincs koze.
Valakinek akarmilyen tippje van hogy mi lehet a problema??Minden segitseget koszonok szepen. -
AMD Power
titán
Lassan fél éves nálunk a G580. De nagyon megszerettem. Erős és jó minőségű.
-
dirtrider
csendes tag
válasz dirtrider #8804 üzenetére
Roviden: a laptoprol levettem a kepernyot.
Elindittom a gepet ugy hogy nincs beledugva netkabel:
- van hogy ugy indul el hogy a 2 led folyamatosan eg a lan kartyan es ha bedugom a netkabel akkor sem tortenik semmi(jobb sarokba sem jon elo semmi, nem ismer fel semmi ujat a gep)
- van amikor nem egnek a ledek maguktol elindulas utan s ha beszurom a netkabelt ugyanaz mint z elobb tehat semmi valtozas.
Kiprobaltam 3-4 fajta driverrel. 3 fajta oprendszeren.
Azelott problema mentesen ment minden. -
myke01
senior tag
válasz dirtrider #8807 üzenetére
Akkor elképzelhető ,hogy megadta magát a LAN kártya . Szóval semmilyen driverrel nem hajlandó együttműködni ? A Lenovo support oldaláról lévővel sem ? ( nem számít ,hogy régebbi ,mint az ilyen-olyan driverkereső programok által leszedettek )
Vagy próbáld meg még valami hardvertesztelő progival ellenőrizni a működését. Pl. az enyémhez (G580) van egy csomó a Lenovo support oldalán .
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
Hogy tudom használni a One Key Recovery módot/gombot a Lenovo gépeken? Milyen partíciókat kell létrehozni hozzá? Illetve mit kell hova mentenem?
[ Szerkesztve ]
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
dirtrider
csendes tag
Nos, megprobaltam azokkal a driverekkel is es meg mindig semmi. A testelo progik nem irnak semmifele errort, mindent rendben talalnak. Csak azt nem ertem h amikor telepitettem a windowsot is magatol felrakta a drivert tehat erzekelte h benne van a kartya, de ha bele ugok valamit azt mar nem erzekeli, nem tudom mi baja lehet. Laptopokban szokott lan kartya meghalni??
-
ftsaba28
csendes tag
Sziasztok!
Mi a különbség az alábbi két Lenovo között
NBK IdeaPad G580 59-387110
IdeaPad G580 - 59-383263 -
5000watt
aktív tag
van egy Lenovo 3000 n200 asom most vettem és az a hibája hogy rátettem egy xp rendszert de viszont csíkozza a filmeket , Vga driver vagy codec a hiba,mert Windowsban nyoma sincs csíknak illetve youtubén 1negyed a kép az gondolom Flash Player.szeretném a segítségeteket kérni.Elsőnek mikor hozzámkerült nem néztem meg a Windows 8 ason ezek....
[ Szerkesztve ]
Ha kiírnád a telszámot, az árat, meg a várost, akkor már rég megvettem volna.. http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=5000watt
-
Gesta28
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy az N200-asomban szeretnék alaplapot cserélni, ha sikerül egy kicsit erősebbet kifogni, mivel a jelenlegi az kicsit gyengének tűnik VGA szempontból. Esetleg lehetne a vga-t valahogy bővíteni? Proci csere már tervben van, az alaplapon pedig eléggé elgondolkoztam.
Most ez van benne:
IEL-10 Part number-ét nem tudom, de találtam egy oldalt, ahol több alaplapot is ajánlanak ehhez a típushoz:
Itt csak part numberek vannak, amik igazán nem segítenek valami sokat, hátha itt van valaki, aki többet tud ezekről nálam.
Itt sem írnak sokkal többet: [link]
Valakinek hasznos ötlete??
-
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Lenovo N500-as gépet telepítettem újra egy ismerősömnek 64bites win7-re, de eddig igen furcsán viselkedik, ugyanilyen oprendszer volt rajta eddig is. Jelenleg van 2 ismeretlen eszközöm, mindkettőt alapvető rendszereszközként listázza, valamint a touchpad nem is működik, már a telepítő elején a partíció kiválasztásánál sem ment, egeret kellett csatlakoztatnom rá.
Ez nem is lenne érdekes, ha lennének hozzá driverek a gyártó oldalán, de egy Intel VGA driveren kívül nincs semmi win7-hez való. (4233-3EG) Lenovo System Update programot feltettem, egy System Migration Assistant 6.0-n kívül semmit nem ajánl fel.Van ötletetek?
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
Domike84
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene! Tud valaki használható kontaktot Lenovo Ideapad szervizzel kapcsolatban?
Lengyel call centert inkább hagyjuk. Vmi email cím lenne a legjobb csak sajnos nem találok sehol.Nem fontos Európai sem csak valakivel lehessen már értelmesen beszélni!
(Quality vagy Customer Care)
Köszi
D
-
Domike84
csendes tag
Szia!
2013.06.10-én vásároltam egy Z500-as gépet a laptopszalontól. 2 hét után a touchpad bal sarkánál a festék réteg elkezdett felpattogni úgy hogy egeret használok. (de ha még nem is használnék egeret akkor sem nyomkodnám azon a ponton.) Be is jelentettem a hibát call centernek. aztán jött nekem is a szokásos hogy én hívogattam őket hogy mizu. Soha nem jött válasz csak h folyamatban. Tegnap ismét felhívtam őket akkor azt mondták küldjem el nekik ők továbbítják a szervizbe ahol valószínű azt fogják mondani hogy én csináltam és fizessem ki a cserét. Kértem hogy ezt írásban küldjék el de azt mondták ők nem írhatnak hivatalosan ilyen levelet.. Aztán rákerestem a neten és ugyan ezt a gépet ugyanebben az időpontban vásárolta egy másik felhasználó akinek szintén ez a problémája. Olyan a touchpad mint egy "kaparós sorsjegy" .
Ja nem használok se gyűrűt se órát semmit. Magán a laptopon még a fóliák is rajta vannak úgy ahogy kaptam. idáig összesen 35 napot használtam azóta!
Csatolok róla képet is.
Esetleg vmi javaslat?
Üdv
D -
fravik
tag
válasz Domike84 #8823 üzenetére
Szia!
Hát, ez elég durva, hogy így felpattogott... én szintén idén, 2013 májusában vettem egy Z500-ast, de nálam - lekopogom - nem jelentkezett ez a touchpad probléma... remélem nem is fog.
Feltételezem nem vagy budapesti, ha fel kellene küldened nekik.Én úgy érzem, hogy ide nem elég a telefonhívás... Ha nem itt laknék, szerintem velem is játszadoztak volna egy ideig, de én bementem anno, amikor 3! napon belül visszavittem CD-meghajtó hibával... letesztelték nekem 2 DVD-vel, nyilván rossz volt, otthon én sem 1-el próbáltam ki nyilván... Elég szkeptikusan álltak hozzám, pedig értek annyira a gépekhez, hogy tudom, mikor van tényleges hiba vagy mikor vagyok én figyelmetlen.
Na mindegy, akkor ott cserélték a laptopot, viszont amit kaptam volna, annak több apró hibáját már a kicsomagoláskor felfedeztem. Rám akarták sózni, a srác előttem szedte szét a laptop kijelzőjét, hogy egy odaszorult ragasztócsíkot leszedjen. Ezen kívül találtam rajta illesztési hibát is... Nem voltam hajlandó elhozni. Húzták a szájukat, de végül elhoztam egy másikat, ami első ránézésre jó volt - és azóta is az szerencsére.
Ha másképp nem megy, ütni kell az asztalt... sajnos nem tudok jobbat mondani."Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
spyduck
nagyúr
válasz Domike84 #8823 üzenetére
A Z500-asok eleg nagy reszevel volt problema, de fokent alaplap es hdd problemak fordultak elo es pixrlhiba. Ilyen eset amit te irtal szamomra ismeretlen, de ndm tartom elkepzelhetetlennek. Sajnos amit a callcdnter mondott igaz, siman rafogjak, h te okoztAd A hibat es fizetned kell. Azt javaslom, h ha annyira nem surgos akkor varj januar 1-ig mert visszakoltozok Mo-ra a szerviz ami sokkal gordulekenyebb ugyintezest von majd maga utan.
-
Domike84
csendes tag
Köszi a biztatást! Szeptemberben már voltam a boltban meg is mutattam a hibát és ők is azt mondták hogy a szerviztől függ, hogy mit fognak mondani. Ha van kedvük kicserélik ha nincs akkor rám fogják.
Így nem merem használni a touchpadod nehogy több baja legyen. Nem akarom hogy így nézzen ki mint nekihttp://www.nedenlenovoalmamaliyim.com/
Mivel a szalon nem fog mit tenni a call center szintén nem csinál semmit már írtam 1-2 helyre meglátjuk mi történik, ha semmi várok január 1-ig és beviszem itt Mo-n az összes levelezéssel, dátumokkal... hogy lássák nem fél éves a hiba.
Minden esetre csalódást okozott így a Lenovo
-
Domike84
csendes tag
válasz spyduck #8825 üzenetére
Hát valszínű várnom kell majd.
Én teljesen elégedett vagyok a géppel leszámítva azt h nem tudom használni a touch padot, csak maga az elv bosszant meg az hogy az ügyfelet magára hagyják vásárlás után. Kutyát nem érdekli ha problémád van, illetve hogy a saját hotline-juk egy rakás...
-
Gesta28
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy az N200-asomban szeretnék alaplapot cserélni, ha sikerül egy kicsit erősebbet kifogni, mivel a jelenlegi az kicsit gyengének tűnik VGA szempontból. Esetleg lehetne a vga-t valahogy bővíteni? Proci csere már tervben van, az alaplapon pedig eléggé elgondolkoztam.
Lenovo 3000 N200 0769-es gépről van szó, amihez nagyon ragaszkodom!!
Jelenleg ez az alaplap van benne:
LA-3451P FRU41R7886
Nem tudom létezik-e ennél erősebb konfiguráció ehhez a típushoz, de nagyon remélem, hogy igen!
Valaki otthonosan mozog ebben a világban?
-
Gesta28
tag
válasz spyduck #8829 üzenetére
Akkor mivel tudnám felturbózni? Más elképzelésem nem igazán van, SSD az még nem nyerő, mivel nincs még olyan ár/érték arányban, hogy viszonylag olcsón hozzájussak egy kb 160 GB-oshoz, annyira pedig legalább szükségem van, viszont annak az ára még nagyon magas számomra.
Proci csere segítene még, de az kis mértékben befolyásolná a teljesítménynövekedést. Már csak a memória bővítés jöhetne szóba, de azt nem tudom mennyit számítana. Szóval kimerült az ötlettár.Egyéb javaslat?
-
spyduck
nagyúr
válasz Gesta28 #8830 üzenetére
Ne haragudj, h ezt mondom de szrbol nem fogsz varat epiteni. Penzkidobas minden egyes forint amit arra a gepre koltesz ami csak minimalisan lesz gyorsabb es barmikor elromolhat. 7 eves laptoprol beszelunk, csoda, h eddig elt egy ilyen consumer cucc....
Add el es gyujts egy masikra, akar hasznaltra.
[ Szerkesztve ]
-
Gesta28
tag
válasz spyduck #8831 üzenetére
Azért hála isten eddig egy meghibásodása sem volt, egyedül az akksi szállt el benne, de az is már legalább 3 éve. Azon kívül semmi baja nem volt, és remélem nem is lesz! Egyébként még csak 5 éves!!
Teljesen meg vagyok vele elégedve, eddig sosem hagyott még cserben.Azért egy memóriabővítést mindenképp eszközlök, mivel a 2 giga helyett a 4 giga sokkal többet érhet. Win 7 is jobban örülne neki szerintem.
Én inkább újat veszek, mintsem belenyúljak valami kevésbé megbízható használtba, aminek nem tudom az előéletét! És lehet többe lenne a szervizelése, mintha újat vennék.
[ Szerkesztve ]
-
i.csab
csendes tag
Sziasztok!
Mennyire aggasztó, ha a (Lenovo G580-nal vásárolt) 10 hónapos 500 GB-os 5400rpm Momentus Thin Seagate, a HDD Sentinel szerint 272 db indulás-leállással 70%-os kondíciót mutat? Mit gondoltok róla? Garancia?
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
Van bármilyen akadálya, hogy egy ilyen wifi adaptert tegyek az Ideapad U510-s gépembe? Ha igen, akkor mivel tudom orvosolni?
-
McSzaby
őstag
Mellesleg 70%-s "kondícióra" nem fogják garizni még a lemezt szerintem. Vagyis nem a Lenovonál, de jártam már úgy, hogy amíg használható addig ehetem a penészt...
-
Impressa
őstag
válasz McSzaby #8840 üzenetére
A Sentinellel le kellene futtatnod egy merevlemez tesztet, vannak-e hibás szektorok biztosan. A másik, hogy nézd meg légy szíves, hogy milyen IRST driver van fent, mert az is okozhat ilyen hibajelenséget. ( bugos volt pár driver verzió).
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
dave0825
őstag
nekem is asszem 70%-ot írt a hd sentinelből egy régebbi verzió, de miután föltettem a 4.40 pro-t, az már 100%-ot írt (nem túl régi a g580-am). Bár ahogy látom te is a 4.40-et használod, úgyhogy szerintem próbálj ki másik vinyó-figyelőt, ahogy más is javasolta.
Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
i.csab
csendes tag
válasz dave0825 #8842 üzenetére
Kedves Uraim!
Köszönöm szépen a sok választ és a segítségeteket. Sajnos még nem volt időm foglalkozni vele komolyabban, hogy kiderítsem, melyik szoftveres "baki" viccelhetett meg. Az megnyugtató, hogy egy másik géppel - szintén HD Sentinel v4.40-el - már 100%-os kondíciót mutat. A notebook eredeti helyén SSD van, így könnyen mobilissé lehet tenni a HDD-t.
De amint időm engedi majd, megpróbálom előcsalni a G580-ból is, hogy a megfelelő értéket mutassa...Köszönettel: i.csab
-
Telda
addikt
Hali!
Van nekem egy y570a gépem.
Olyan gondom lenne vele, hogy a World of Warcraft játék valamiért nem használja az Nvidia videóprocesszort, hanem csak az integrált Intelt.
A beállításokban már ráerőltettem, hozzá adtam az exe-t , hogy ha ez a program fut akkor az Nividia-t használja rá, de mégsem jó.
Próbáltam a Diablo 3-at és a LoL-t, de ezeket erőlteteni sem kellett, automatikusan átváltott a másik videóprocesszorra.
Korábban biztos hogy jó volt.
Jelenleg Win 8.1 van fent és a legfrissebb Nvidia driver. -
McSzaby
őstag
Erre tudtok nekem választ adni? Elég fontos..
-
spyduck
nagyúr
válasz McSzaby #8845 üzenetére
Mivel a Lenovo IdeaPad szerviz még Január 1.-ig Lengyelországban van, elárulom neked: Senki se tudja neked megmondani biztosan
Egyébként nem látom akadályát, de én se tudom neked 100%-ra megmondani. Amúgy nézted már, h az U510-et, h kell szétszedni? Az se könnyű feladat. -
McSzaby
őstag
válasz spyduck #8846 üzenetére
A a telefonos helpdeskes a Lenovo-nál azt mondta nyugodtan szétszedhetem a laptopot, csak az a lényeg, hogy szervizeltetés esetében mindenképp a gyári konfigurációval küldjem vissza és a csavarokra nagyon vigyázzak, mert gyári csavaroknak kell benne lennie, illetve semmiképp sem veszhet el egy csavar sem. Annyira nem nagy téma szétszedni csak a megfelelő eszközök kellenek, van benne tapasztalatom, sok gépet szedtem már szét. Egyébként gariztatás esetében is aláíratnak egy papírt, amiben vállalom a felelősséget, hogy eshet rajta esztétikai kár...
(#8847) Impressa:
Unlockolt BIOS-hoz gondolom bele kell nyúlnom a laptopba, BIOS-t telepítenem, ez már tuti gari vesztéssel jár, ami nagyon nem okés. Vagy van esetleg más módszer unlockolni a bios-t? (Mondjuk a bios-hoz nem szívesen nyúlok, számomra kényes rész...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Játék télapó sapkáért, csak PH! segítőknek. (2024) Ha nem vagy segítő, ne írj bele!
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házi hangfal építés
- Milyen TV-t vegyek?
- XPEnology
- Milyen monitort vegyek?
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Új HP ENVY Gamer Tervező Vágó Laptop 16" -50% i7-12700H 14Mag 16GB 1TB RTX 3060 6GB QHD+ 120Hz!
- ÚJ GIGABYTE G5 Gamer Tervező Laptop -30% 15.6" i5-12500H 16GB/512GB SSD 144Hz FHD RTX 3050 4GB FHD
- MSI GP66 Leopard Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Brutál i7-10750H 16/512 RTX 3070 8GB 144Hz FHD
- HP 15S-FQ5 notebook - I5-1235U 10 mag / 12 szál - FEHÉR - új állapotban, alkalmi áron, garanciával
- HP ENVY 17,3" 4k UHD IPS notebook - Core i7-1165G7, 16GB, 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest