-
IT café
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
japunk
aktív tag
válasz RapaNui1 #52866 üzenetére
Sejtettem, hogy Billyről van szó, csak kicsit elbizonytalanított az üvegajtó. Nekem is vannak Billy polcaim viszont a legkeskenyebb fajtájúak. Ezek meg vannak pakolva könyvekkel na meg persze ide vannak besuvasztva a Creator Expert / Speed Champions autók.
The owls are not what they seem.
-
válasz RapaNui1 #52890 üzenetére
Megvarhattad volna mig teljesen elkeszul, lehet lesz még benne hiba. De nekunk eddig mindig "a lego nem hibazik" felkialtas nyert, vagy mi epitettuk bele veletlenul mas helyett, vagy kidobtam ( ) a zacskoval, stb.
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Llew
senior tag
válasz RapaNui1 #52904 üzenetére
Nekem is eszembe jutott, de a tetején a benyomódás kb 10 cm-el arrébb van. Neked a lovas előtt volt, nekem jóval mögötte és nem teljesen keresztbe.
Viszont ez alapján kb típus sérülés, több ugyan úgy.[ Szerkesztve ]
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
apholyon
aktív tag
válasz RapaNui1 #52904 üzenetére
Aki befektetési céllal vásárol és/vagy érzékeny a doboz állapotára, ezt nem lehet esetleg külön jelezni a rendelésnél? Nem tudom, mivel nekem - hacsak nincs szétcincálva - nem számít, csak kérdezem... ezzel meg lehetne előzni a visszaküldéses mizériát meg a stresszt...
Más: mai árorgia facebook-os csoportokból... 2 kiemelkedő: Sesame str. volt eladó 15k-ért, bontott de tényleg patika állapot (ha jól láttam az illető a Lego-nál dolgozik Nyíregyházán...) - ez szerintem 1 percen belül gazdára talált,
hogy rohadj...gratulálok a szerencsésnek... A másik hirdetés most este szúrt szemet... 1 figura röpke 110k-ért... természetesen SW... pont a napokban beszélgettem erről egy emberrel... mármint nagy divatja van most az SW figurák gyűjtésének (azon belül is főleg klónok), amivel nincs is baj... de most komolyan, ki ad ki ma Mo-on 110k-t 1 figuráért?Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
apholyon
aktív tag
válasz RapaNui1 #52962 üzenetére
Ilyen szempontból "szerencsés" vagyok, 1 HP készletem sincs és ez is leginkább a vonat miatt tetszik... nézegettem a Croco-t is régebben... viszont a Razor Crest tényleg jó áron van 28k-ért... Ha tudom, hozatok valakivel egyet...
#52963 timar88 Tudom, az esélytelenek nyugalmával nézegetem... de azért szerencsére nem az a kategória számomra hogy eret vágok, ha nem lesz meg... csak tetszik, aranyos
[ Szerkesztve ]
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
Soja
aktív tag
válasz RapaNui1 #52973 üzenetére
Én is gondolkodtam már ilyen lighting kit vásárlásán, de élőben még nem láttam. Hogy működik ez? A kábelezésre gondolok elsősorban.
Láttam, hogy cérnavékony kábelek vannak sokszor, de ezek hol vannak elvezetve? Gondolom nincs áttervezve az egész építmény, hogy a kábeleknek mindenfelé szabad útja legyen. De akkor hogy? Az összeépített kockák között mennek ezek? Teszem azt két összepattintott plate között elférnek ezek a kábelek?Köszi
-
addikt
válasz RapaNui1 #53042 üzenetére
Nekem a Dom's Chargerhez van led, most rámolom össze, kíváncsi leszek összerakottan, hogy fog kinézni. Első illetve a hátsó lámpák világítanak rajta elvileg, igaz eladó szerint sima, ali-ról rendelt, valszín nem a game of bricks-es minőség.
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
addikt
válasz RapaNui1 #53046 üzenetére
Mindenképpen, héten szeretném befejezni, csak szabadság után ellep a meló és lassan haladok.
Nahh én meg majd erről kérek képet, néztem ezt is, de lassan agyonvernek itthon, mert azt mondtam hónapban már semmit nem veszek, erre jóárasított dobozos Optimus Prime-nak nem tudtam ellenállni"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
-
Segal
veterán
válasz RapaNui1 #53102 üzenetére
Troll mod ON
Melyik készlet a "Shiron"?
Troll mod OFF"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
szombatitomi
senior tag
válasz RapaNui1 #53128 üzenetére
Meg tudom érteni. Nekem csak az elején volt szenvedős a nagy szettek szétszedése, utána hozzászoktam. A Liebherrt először 3 estén keresztül bontottam, kb fele annyi idő kellett hozzá, mint az összerakáshoz. Azóta pár szettet megépítettem és szétszedtem, legutóbb a Liebherrt is kb 3 óra alatt szétkaptam, szortírozva. De Technic-et még mindig szívesebben szedek szét, mint systemet, bár a separator sokat segít.
-
törölt tag
válasz RapaNui1 #53150 üzenetére
Maradjunk annyiban hogy a Lego egy gyujtonek nyugati fizuval is túl drága. Ha valaki ésszel vásárol akkor okes, de ugye Legoék elég keményen kihasználják az emberek függőségét. A szekér pedig megy. Az emberek sírnak közben pedig öntik nekik a pénzt.
Az hogy a magyar fizetések milyenek? Tessék a Kossuth téren kilincselni miatta. -
Crus
őstag
válasz RapaNui1 #53143 üzenetére
Nekem sem azzal van a bajom, hogy nem tetszik... abszolút tetszik. Túlzás nélkül állítom, hogy ennek a reális ára max 80k. Értem, hogy sok elemszám, de számomra úgy tűnik, hogy emögött szándékosság áll. Rá lehet írni a dobozra, hogy töménytelen darabos és lehet jóval többért adni.
Hát igen, a Harry Potter kevesebbnek van bekattanva, mint a SW. Amúgy én kifejezetten kedvelem a HP Legókat, de erősen megválogatom, hogy melyik jöhet be ide. A "könyvek" pl. nagyon tetszenek, be is rántottam mind az 5-félét, de nekem pl. ebből a bazi nagy kastély nem adja annyira... azt már túlzásnak érzem, noha megértem, ha valakinek tetszik. Nem úgy a Haunted amin dolgozgatok, sok tervem van vele... de hát ízlések és pofonok.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Mauzes
addikt
válasz RapaNui1 #53173 üzenetére
Azért ez túlzás, 1 db van 130-ért és 1 db 132,5-ért, a drágábbak már nem olyan jó vételek, ha valaki ajándékkal rendelte a várat. De ez a kettő valóban nem rossz, ilyen szempontból még Forest Hideouttal sem nagyon érte meg full árat fizetni. Amúgy nem meglepő, hogy mind keleti hirdetés, valószínűleg Lego dolgozók.
Már csak az a kérdés, ezzel a szettel mi fog történni. Hiány lesz, mint mondjuk a Titanic, vagy a normál szettek szokásos életútja szerint folyamatosan
olcsóbb lesz a másodpiacon.edgR: ez a féláron veszik infó honnan származik, mennyire vagy biztos benne? Én több helyről hallottam, hogy ez régen volt csak így, de már nem ennyire egyszerű a szabály, és pl új szetteket nem tudnak 50%-on venni. Most ez nem jelenti, hogy 70%-on már nem jó haszon nekik, ezt csak a tényszerűség érdekeben lenne jó tisztázni.
[ Szerkesztve ]
-
Llew
senior tag
válasz RapaNui1 #53173 üzenetére
Úgy néz ki megjelent a dolgozói boltban is, mert a fele Nyíregyházi vagy környékbeli.
Ezt az 50%-os dolgozói kedvezményt én is megkérdőjelezem. Régen voltam gyárlátogatáson, de nekem magasabb rémlik.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
Llew
senior tag
válasz RapaNui1 #53186 üzenetére
Minden gyárban megvehetik a dolgozók kedvezménnyel a saját termékeket, de a kivihető mennyiség erősen korlátozva van. Pont azért, hogy ne rendszeres fizetéskiegészítesnek tekintsék.
Szerintem a Legonál is legalább negyed vagy inkább féléves limit van. Havi 150-es keret az nagyon nagy mennyiség lenne. Az gyakorlatilag egy atlagdolgozoi bér 50%-a. Ha havonta vehetnének, akkor minden dolgozó eladna a havonta megvett cuccott. ~3000 dolgozónál az durva mennyiseg lenne.Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz RapaNui1 #53232 üzenetére
Basszus 18 számozott tasak + alaplap + 1 számozatlan tasak. Viszont az tetszik hogy 3 kisebb könyv van hozzá, nem egyetlen vastag építési, külön-külön mindegyik szinthez. Na mindegy a hullámvasút és a helikpoter után jó kis levezetés lesz, szeretek moduláris épületeket építeni.
42177 60k érdeklődni privátban
-
Nekton
aktív tag
válasz RapaNui1 #53234 üzenetére
Hát... Ezért a pénzért egy vicces kurblis tekerés jutott a gőzdóm tetején (!) , valamint három lighting brick. Most komolyan?
Nem fért bele az árba egy HUB egy motor és néhány LED?Ahogy ízlelgetem ezt a készletet, úgy vagyok egyre frusztráltabb a kihagyott lehetőségek, és a filléres "extrák" miatt.
Ez tényleg csak annyit tud, hogy részletesebb (kivéve a hajtórudazatot, mert azt megint kihagyták).
[ Szerkesztve ]
-
apholyon
aktív tag
válasz RapaNui1 #53244 üzenetére
Nekem javarészt csak kicsi és közepes készletek vannak a kívánságlistámon (főként helyhiány miatt) és úgy gondolom nem is vészesen sok, de mégis gazdasági katasztrófának tűnik beszerezni őket...
Más: a Praetorian Guard-nál jól látom, hogy szigony van? Az króm vagy szürke? Egyszerűen nem tudom telóm kivenni...
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
törölt tag
válasz RapaNui1 #53244 üzenetére
ugy, hogy a fent leírt mar inkább függő kategória. nekem is sok készlet tetszik, de nem erzek késztetést, hogy mindet megvegyem, mert értelmesebben végiggondolva rájövök, hogy ez az "érzés" amit kelt bennem, mar korábban is megvolt es eljátszottam ott is. majd utólag visszagondolva sehova se vezetett. persze, hogy ez meglegyen szerintem nem art lejönni a szerröl egy kis időre, hogy tudd utána magad úgymond kívülről nézni.
nem beszelve arról, hogy az ember megtanul több mindennek örülni. ha mindent is megveszel, akkor idővel kiveszik ennek is az öröme es csak egy "újabb nagy készlet, újabb pénzköltést" szintre megy le az egész.
-
jackal79
aktív tag
válasz RapaNui1 #53270 üzenetére
A Charger az nagyon bejön, lehet be is vállalok egyet...
Ez pontosan mit takar?
"Eladó a képeken látható doboz nélküli de gyárilag lezárt bontatlan belső zacskós ( lego kompatibilis) szett leírással együtt, tehát teljesen új, csak doboz nincs hozzá.
Szuper minőség, 100% kompatibilitás 1:1-ben, kiváló termék." -
jackal79
aktív tag
-
Segal
veterán
válasz RapaNui1 #53274 üzenetére
Nem szeretném újraindítani az ellentétet az eredeti-nem eredeti témában, de több kínai gyártó is simán hozza a lego szintet minőségben.
Mindenesetre, ha valaki mégis másolatot venne az ne az itthoni hiénáktól vegye, hanem egyből rendelje Kínából."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz RapaNui1 #53493 üzenetére
1:8asok szobrok. eleve a Bugattit alig birja el a rugoja
jatekra technicnek en inkabb a 31313 vagy az 51515 Mindstorms szeria fele mennek.
42145ot ne is emlegesd, bennem van, hogy kene . tavaly a Boeingnel szomoru voltam, amikor vegul nem adtak ki.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest