Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz Melezor #66195 üzenetére

    Köszi!
    Bár nem vagyok otthon hajókban de gyanús volt, hogy a full sötét tónus nem gyári jellemző. Szép kis hajó! :)

    @Throme
    Azt furcsállom, hogy változtattak a rugós felfüggesztésen, ami nekem adná a kisebb rugóutat, mégis nagy a rés a kerék és a kerékjárati ív között.
    Annyi előnye van, hogy lefelezték a rugós tagok számát. Gazdasági előnye van, technikai így lehet nincs sok. Rugózik? Igen. Oké.

    Ezekben ahogy múltkor írtam a kerékméret-emelést is én engedékenyebb vagyok. Itt is feltűnt, hogy 2 rugóval megoldják 4 helyett, de inkább betudtam annak, hogy a toló-/vonórudas amúgy is az alacsony építés miatt. Persze így is lehetne 4db de ezekből nem férne el normálisan. Szóval el tudom fogadni technikailag, a megoldás pedig tetszik is, hogy nem a klasszikus, ez extra... aztán a kasszánál nyilván mindkettőt beleszámolom, hogy hol kapok többet és hol kevesebbet.

    Viszont a rugóutakra visszatérve: Ott szerintem a kettő között van az igazság amit írtatok, ill. talán te vetetted fel, hogy limitált úttal kellene megoldani. Ez szerintem jó megoldás, az sokkal gázosabb lenne ha kihagynák a rugózást, nekem Technicnél ez musthave ilyen méretben, hiába kiállítási darab.

    Még ha a nagyobb kerékköz nem is zavar, a limitált út erre jó lenne megmaradt rugózással. Nem értek hozzá de tippre azért 1 kockányi út nem lenne sok ilyen járgányokra sem, nem 1-2mm-ről lenne azért szó arányosan. Az 1 kocka sem sok de az meg az eredetinél sincs másképp.
    Egyedül a kerékméret-kerékív amivel tényleg nem lehet mit kezdeni ha nem akarnak... itt lehetne elgondolkodni azon, hogy végül is emelve legyen tovább vagy ne, a fenti meg lehetne alapeset. De még a limitálást is meg lehetne elég könnyen csinálni opcionálisra.

    Hosszú lett, tldr: ne vegyék ki a rugózást, 1-2mm talán is nem arányos, legyen 1 kocka limit körül és "van" (még így is inkább létezik/csekkolható mint egy állóhelyzeti, eldugott váltó). Esetleg opcionálisan limiter pöcök ki és kicsit nagyobb lesz. :)

Új hozzászólás Aktív témák