Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz Mauzes #53945 üzenetére

    A nagy könyv szerint ír egy üzenetet a Lego amikor feladta, elvileg kapsz a DPD-től is egyet a csomag indulásakor de abban csak ennyi az infó.
    És aztán ha helyi központban van a kiszállítás előtti este kellene egy mailt/sms-t kapni arról, hogy melyik nap (holnap) X időpontban szállítják, abban lesz pin kód vagy mi és link a hely/dátummódosításra.

    Namost ez utóbbit szerintem el tudja felejteni a DPD is önszorgalomból, meg tud olyan is, hogy a Lego nem tesz bele pl mailcímet/telszámot a csomagrögzítéskor. Legalábbis nekem a múltkor ezt mondta a DPD-s központ mikor felhívtam őket (Azért mert a Lego a kitöltött kézbesítési cím helyett PayPal-nél fogja és kiveszi az ottani címet/telszámot és oda küldi a csomagot. Máshol is csinálnak ilyet csak ott a megrendeléskor így nem kell kitölteni külön a szállítási címet. :U) Szóval a lényeg, hogy megnézte a diszpécser és azt mondta üres a mailcím rész.

    (Az meg, hogy a DPD is el tudja szúrni más tapasztalatok is mutatják. Visszaküldős csomagnál is volt már, hogy nem jön megerősítés mégis megjelenik másnap a futár. A mailben tisztán le van írva, hogy akkor jönnek ha előző nap X ideig érkezik conf. Máskor nem jött ilyen és nem is jött a futár, ahogy kell. Máskor meg l***sz se jött és 4 nap múlva néztem rám mikor felhívtam őket, hogy nincs is ticket rá. Úgy, hogy ott volt előttem a visszajelző levél. :D)
    Ettől függetlenül még mindig elég jók, ezek inkább a kivételek voltak nálam. Várt csomagnál 10-ből 9-szer jön valami és már a módosítási lehetőség létezése is extra más futárokhoz képest. Talán GLS-nél egy telszám jön a futárhoz, az se rossz mert meg tudod vele beszélni mi-merre, de a DPD ha nem hagy ki a rendszer akkor még jobb. Máshol meg van ahol se link se telszám, se semmi...)

    Ha már szállítás, aki kérdezte:
    Alza is téma volt visszaolvasva. Nekem eddig pozitív volt de van szórás. Én kaptam már készletet ragasztószalaggal végigtolva. Szerencsére nagyon simán lejött a dobozról. Másik készlet meg külön doboz nélkül de fóliázva és alatta bubissal körbetekerve volt.
    Készletezés, minden automatikus. Én rendeltem úgy, hogy besétálva appból, készleten: foglalva. Kiadás indítás és mire odamentem az átvevőpulthoz már jött.
    Mondjuk a személyes átvétel kicsit más... nekem közel van, volt, hogy 5 perccel előtte appból indítottam az átvételt, beparkolok és ott volt mire megérkeztem. Asszem ezt már GPS alapon is tolná az app ha arra jársz. Űrtechnika. Csak így néha vannak bonyodalmak is. :D
    Fizetésnél sem láttam még olyat, hogy korábban kártyával kifizetett rendeléshez dobtam még hozzá cuccot és a különbözetet még külön ki lehetett fizetni.
    Visszavételnél sem kérdeztek eddig semmit.

Új hozzászólás Aktív témák