Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz #75376384 #53155 üzenetére

    Német posztokat olvasva már régóta látom, hogy ott is megy az elégedetlenség. Viszont csak a puszta számokat, azok arányát tekintve azért ezt nehéz magyarázni. Legalább dupla, de inkább 3x átlagbér jellemző ha nem tévedek nagyot (2500-3000 EUR vs itthon 1000 alatt bőven). Azaz HUF-ban nézve egyszerűen lehetne osztani 2-3-al az árakat. Az meg innen nézve már baráti lenne nagyon.

    Arról nem beszélve, hogy vélhetően mint - még mindig nem olcsó - gyűjtői hobbi, nem az átlagkeresetűekre jellemző szvsz egyik régióban sem. Magasabb sávokban meg az extra pénz is nagyobb arányban marad meg.

    Az elégedetlenségre visszakanyarodva, nyilván az onnan jöhet jobb lehetőségek között is, hogy továbbra is egy marék műanyag kockáról beszélünk. Ill. ott is csak játékról van szó, a játék ársávokhoz is könnyű hozzámérni. Fizetéstől függetlenül. Ez nyugaton is kilóg rendesen a Legonál. Játékhoz, műanyaghoz képest mindenhol rohadt drága.

    @RapaNui1
    Igen ezt mondom én is, de a magyar viszonyokhoz mérten szerintem túl drága még így is.

    Az eddigi pénzbőséges időszakot nézve (és most az inflációhoz mérve) nem biztos, hogy önmagában ne lenne rá itthon kereslet. A Titanic is így kezdte mégis hiánycikk volt itthon is. Az AT-AT nem tudom mennyire az, de jön majd az Eiffel-torony és társai. A 150-es szettek lesznek az alja. :D Lehet edződni.
    De viccen kívül: ezek gondolom jóval kisebb darabszámban kelnek el mint az olcsóbb szettek. És a gazdasági helyzet is változik. Akinek eddig még nem az majd télre-tavaszra jön rá. :( Biztos, hogy 1 év múlva máshogy fogjuk nézni itt és nyugaton is.

    Maga a vonat egyébként szerintem dizájnra nagyon jól néz ki. Nekem nagyon tetszik. De már írtátok visszaolvasva, hogy nem látszik rajta a nagy darabszám. Tipikusan olyan készlet ahol sok kevésbé látványos dologra megy el. Ebből a szempontból nem túl jó választás.

Új hozzászólás Aktív témák