Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    Üdv mindenkinek!

    Régi lego kedvelő vagyok de egy ideje a fiam miatt kerültek elő készletek sok sok év után - gondolom a klasszikus módon: anya-apa régi készletei, elsősorban City és Classic... majd az új szerzemények. Ill. mivel nekem nem volt soha Technic készletem - annyira nem is vonzott - most próbaképp azért ez is bekerült pár darabbal - papíron nekem. :) De a gyerkőc korán kezdte :D így most már rárepült ezekre is. Nemrég a Mack Anthem-et sikerült összeraknia kb. 2 nap alatt 5.5 évesen.

    Szóval nem jártam még itt, de vélhetően sűrűn megfordulok majd a jövőben. Bármennyire is "beteg" a topic. :D Jó értelemben... vagy ki tudja. :DDD
    Mi egy kicsit más vonalat képviselünk egyelőre, nem annyira a gyűjtői véna hajt, hanem kisebb részben 1-2 érdekes készlet, nagyobb részben a funkcionalitás: minél több elem építhető készlet/egyéni cucc. Lehetőleg ne egy vagyonból. Ez még nyilván abból is ered, hogy kevésbé az örökkévalóságnak szólnak az építmények egyelőre.
    Szóval innen indulnánk az első kérdésekkel:

    Van Technic motorkészletünk, távirányításra és továbbgondolva, későbbi programozhatóságra fókuszálva kerestem a legjobb megoldást (a racingbrick.com-ot még nem ismerve, sok időt megspóroltam volna :) ). Az Sbrick Plus tűnik nekem a legjobb megoldásnak.
    Amik bennem is felmerültek:
    - 42095 + szervo: programozhatóság nincs.
    - Buwizz: tetszik, de itt sincs program. +drágább. (a nagyobb kraft inkább külön akkupakkal lenne jó később)
    - Programozható LEGO készlet, EV3: ez még drágának tűnik jelenleg "játszani". Továbbá nem kompatibilis a meglévő cuccokkal. Ill. amennyire láttam, általános irányításra azért nem a legjobb sw oldalról sem. A szervo sem tetszett a régihez képest. Plusz ez is változik időről-időre? :F
    - Felmerült még a Xiaomi Mi Robot mint olcsó programozható alternatíva de ez szintén nem kompatibilis mással. Önmagában mondjuk jó lenne a mostani célokra bőven.
    szerk: - Ja és még CADA is szóba jött költséghatékony megoldásként, ha már csak táv akkor olcsón megúszható. Bár amennyire látom ez sem az igazi pl. a szervo részt nézve.

    Innen jutottam el a Sbrick Plus-ig. Egyelőre távirányításra inkább, de a 4 csatlakozó miatt ott is több a lehetőség, jobb vétel. Ill. ami még számít: programozáshoz kell a telefon/tablet felület viszont a fizikai kontroller jobb lenne távirányításhoz. Ezt sem láttam biztosítottnak a Lego szetteknél. (Itt. telefonon keresztül mehet kontrollerrel úgy láttam.)
    A kérdés tehát, hogy mit látok rosszul, van-e más - később nem zsákutcába futó, univerzális megoldás ezekre? Vagy ez a nyerő?

    Második kérdés:
    Elemek bricklinkről (vagy máshonnan).
    A meglévő készletek felkerültek nagyrészt rebrickable alá. Innen megnézhető, hogy más készletekhez mi hiányzik, több szetthez külön listába el is mentettük ill. bricklinkre is áttöltöttem. Alkatrészrendelésnél viszont nem láttam lehetőséget ezek konszolidálására. Ha az X készlethez kell 5db fogaskerék, az Y-hoz 8db akkor utóbbit elég lenne megvenni. Létezik erre megoldás vagy szemmel kell verni? (Xls-ben összeraktam a listákat, de jó lenne valami értelmesebb módszer erre)

    Bónusz kérdés: Bricklink autoselect-nél, több bolt esetén van valami trükk, hogy rendesen működjön? Mit ronthatok el? Adott esetben nálam kidobott 5-6 boltot, de konkrétan volt olyan alkatrész amit betett az egyik boltból használtan, 2x drágábban mint a másik, szintén beválogatott boltban, ahol új elemekként, olcsóbban is megvolt.
    Színfüggetlenül kerestem, elvileg ez működött, mert a kiválasztott boltban is alternatív színből rakott a kosárba. Újragenerálva már a másik boltot dobta ki de ez is inkább a problémát mutatja.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák