Új hozzászólás Aktív témák

  • total90

    veterán

    Szasztok!

    Van nekem egy Scout házam és lassan kezdetét veszi egy kis átalakítás (bővebben: 1, 2, 3). Mint ebben a bejegyzésemben látszik, majd ki akarom szedni a merevlemez tartó "házat". A házzal kaptam egy HDD/FDD tartót, amit a 5.25"-os helyekre lehet betenni. Erről lenne szó:

    Tehát a HDD ebbe menne és hűtésen agyalok. 2 verzión agyalok:

    1.-

    Kivágom alul a lemezt a tartón és alulról kapja majd a levegőt (a képen fordítva van, de így látszik is mire gondolok...). Ez gondolom elég hatásos lenne. Hatásosabb mint most, mert jelen állapotban még a HDD tartóban (ami majd ki lesz vágva) elég jól felfogja a levegő áramlást a HDD tartó. A HDD-m egyébként nem melegszik így sem nagyon (max 34 fok volt eddig...), de valamilyen hűtést akarok rá.

    2.-

    Ebben az esetben szemből kapná a friss levegőt a HDD.

    Melyik lehetne a jobb megoldás? Az járt a fejembe, hogy ha az 1. verzió lenne, akkor a hűtésre szánt Coolink Swif venti elég lenne ha csak 800-as fordulaton menne. Úgy halk is és szerintem kellően hűvös is lenne.
    A 2. esetben gondolom nagyobb fordulat kellene, de úgy meg lehet adna némi "energiát" a procin lévő ventinek is majd, ami ezzel egy vonalban lenne.
    A kérdés tehát ismét, melyik lenne a jobb megoldás?

    [ Szerkesztve ]

    Ha nincs jó, ló a szamár is.

Új hozzászólás Aktív témák