Aktív témák
-
Boha
aktív tag
HM
Ahoz képest akkor kajálnak ezek az LCD-k rendesenOBORZIL
-
tupacamaru
veterán
válasz kugyu21 #15953 üzenetére
Sok helyen láttam már megadva aktív és passzív készenléti áramfogyasztást. Mi a kettő között a különbség? Szerintem a te most aktívot mértél. A passziv a TV-nél 1-2 Watt szokott lenni, az aktív kb a 10 szerese.
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
lúzer
veterán
válasz kugyu21 #15955 üzenetére
ja, ha kinyomod a kikapcs gombot
én is így jártam a panával, 0,3wattot írtak
de akkor miért fogyaszt?
tápkábel mint kondi felvesz egy keveset?tupacamaru: ez Neked is szól
szvsz passzív, ha nem reagál a távkapcsolóra, hmm.
csak jobban hangzik mint 20w ami kiba... sok[ Szerkesztve ]
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
Mr. Blue
csendes tag
Üdv! LCD TV-t tervezek vásárolni, és 2 - re sikerült szűkítenem a lehetséges készülékek számát. Ezek az LG 32LC41 és az LG 32LC42. A leírásaik alapján teljesen egyformák, a képek alapján ugyanúgy néznek ki, ráadásul az áruk is megegyezik. Esetleg tudja valaki, mi lehet a különbség a két modell között?
-
Cobra.
őstag
Szerintetek Grundig 7750 vagy LG LC55 (esetleg LC46)? Mindkettő 37"-os. Vagy más, ami nem lakkfekete, hanem matt felületű.
Illetve a Grundigon nincs VGA bemenet, csak HDMI meg a kompozit/Scart, így is rá lehet valahogy kötni a laptop analóg VGA kimenetét? -
Mr. Blue
csendes tag
Jóvanna! LC41 lesz. Nem szeretem, ha fényes.
-
Cobra.
őstag
LC46 akkor biztos kiesik, de sajnos az 55-nél se egyértelmű a képről, hogy matt vagy fényes burkolatú.
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok!
kérlek segítsetek nekem.
TV vásárlás előtt állok,de nem tok dönteni!150000 lenne a plafon rá!!mi lenne a jobb plazma vagy lcd?Milyen típus és márka jöhetne szóba?és matt legyen!
Dvd-zésre,tv-zésre számítógépezésre lenne használva tehát szinte mindenre!Köszönöm előre is!!
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
vodika
tag
Helló!
Sikerült egy LG 32LG3000-et venni... Otthon a család nagyon elégedett...
Azért nekem van pár kérdésem/észrevételem:
1., A géphez adtak egy kb. Háború és béke kategóriájú könyvecskét... Még mielőtt kinyitottam gondoltam na ez a leirás alapból egy ilyen géphez ez jár... Kinyitom...
Hááát a magyar rész kb. 20-25 oldal lehet hogy elnéztem mert csak futva olvastam át a többi ugyanaz az anyag 600+ másik nyelven. Ez egy "generic overview" de semmi részletes leirás.. Most én néztem el vagy nem kaptam meg mindent vagy ennyi az össz support anyag??
2., Analóg kábeles (T-kábel) csatim van és alapból nem rossz a vétel de nem is valami húúú de jó. Igaz nincs összehasonlitási alapom (csak egy ismerősnek van egy 2 éves Sony-ja de ott más a szolgáltató, de annál fényévekkel jóbb a kép...) de valahogy hullámzó a képminőség.. Néztem már 16:9 ben és 14:9-ben is és mindkettő elég jó de néha mintha az LCD monitoromat látnám... Elveszti 1-2 mp-re az élességet de aztán korrigál és megint csacsi-ragyi... Persze van jópár csatorna ami alapból szar... Nem ezekre gondolok.. Ez mi lehet? Szolgáltató/én kábelem (a jel egy Panasonic video tunerjén keresztül jön...) vagy a TV-vel van valami?
3., Tegnap este betettem egy filmet (Múmia 2) teszt céllal. Elindult de a 16:9-es film nem töltötte ki a teljes LCd-t hanem mint a régi 4:3 CRT-n középen volt csak egy sávban... Gondoltam a DVD lejátszóm rosszul lett beállitav. (Panasonoc DVD-S42) A menüben átállitom a formátumot 16:9-re a TV tipusát LCD-re és újra teszt. Most már jobban széthúzza de nem a teljes panelre... Ez normális gyári 16:9-es DVD filmeknél? Persze nagyitani tudom és akkor teljes paneles a film de torzul a képarány... Valami ötlet?
Off:
A Pana kezelési útmutatóban irnak a hátlapon egy S-Video kimenetről... Az útmutató csak ehhez a tipushoz szól de nincs a hátlapon az S-Video kimenet... Ilyet még Panától nem láttam... Ezt az átb@szást... Igaz vagy 2 éves a lejátszó de akkor is...
4., és az utolsó kérdés: az LG LCD oldalán van egy PCMCIA csatlakozó: azt szeretném tudni szerintetek ha veszek egy ilyen TV tunert valahol mondjuk digitális mpeg4-et is tudót akkor használhatom azt direkben a tv-ben és menni fog?Előre is köszi minden segitséget!
Jó hétvégét!
VodikaP.S.: mindenkinek köszönöm az LCD vásárláshoz nyújtott segitségét!
[ Szerkesztve ]
Ezek mennek, meg a bárányfelhők.... Priviben gyorsabb! Normál esetben válaszolok privikre, kérlek tedd ezt TE is! Köszi!
-
dnorb46
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Kinéztem a Samsung 226CW monitort, de nem tudom milyen lehet film, vagy játék közben (főként ezekre, és netezésre használnám). Akinek van vagy volt ilyen monitorja az kérem írja le a tapasztalatait. Vagy ha valaki tud ennél esetleg jobb, de ebben az árkategóriában lévő jó monitort az is írjon.
Előre is köszönöm.
PSN: Don11791
-
Cobra.
őstag
Dnorb, kicsit eltévedtél szerintem
Vodika, a tv hátulján biztos pcmcia van és nem CI slot? Csak mert CI slot biztos van rajta, igaz mpeg2-es a DVB-T tunerja ,ezért itthon nem lehet majd használni. -
Rick4
félisten
válasz vodika #15971 üzenetére
az a pcmcia csatlakozó az tényleg pcmcia csatlakozó, de csak formailag, igazából egy CI, kártyaolvasót tudsz belehelyezni, de mivel a tévé nem tartalmaz dekódert, így értelme igazából nincsen.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
vodika
tag
Hello!
Köszi a válaszokat! Az LCD oldalára nyomatatott felirat csak ennyit mond PCMCIA CARD SLOT... Semmi többet.. Most átnézem megint az a "15kg-os" kis könyvet hátha mégiscsak használható másra is mint súlyzónak.. Illetve megpróbálok valami más user manual-t leszedni hátha a neten forog valahol valami okosság!
Köszi még1x!
VodikaEzek mennek, meg a bárányfelhők.... Priviben gyorsabb! Normál esetben válaszolok privikre, kérlek tedd ezt TE is! Köszi!
-
Sickboy25
addikt
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Rick4
félisten
válasz Sickboy25 #15977 üzenetére
samsung- LG vonalon nézelődj, ha a számítógép mindenképp számít, d-sub kábeles megoldással az LG a tuti, HDMI-nél a samsung is jó, ennyiért egy tuti 32"-ost találhatsz, de van olcsóbbért is nézd meg őket valamelyik nagyobb üzletben, melyik menüje, szolgáltatásai, kép tetszik neked jobban.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Mr. Blue
csendes tag
Tényleg csak az ATI Radeon HD sorozatnál lehetséges hang átvitele HDMI kábelen? Radeon X1600 - asom van, valami átalakítóval nem lehet megoldani?
-
lúzer
veterán
tx-lzd85 panasonic
PC-ről dvi-hdmi átalakítóval:
kipróbáltam de nem vagyok egyelőre elégedett
tudja az 1920-at de olyan homáyos a képmintha mennének a tv-képjavító elektonikák
igaz régi gép, agp-s 1950gt kártyával, régi driverrel de majd próbálkozokjátéknál persze nem zavaró
ötletek?
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
Kobor
aktív tag
Sikerült végre van TV-m
Köszönöm mindenkinek aki segített, kiemelve: Yahhher, Cifu.
LE40A656A1F1 érdekesség van ha beállítom a PC-n(ati4870) 1080p60 és a HDMI2 PC- nek hívom olyan zöldes és homályos csúnya lesz az egész kép. 1080p50 viszont rendben van de itt nem változik semmi akárhogy hívom a HDMI2-t. Sőt bármilyen másik felbontást állítok be semmi változás nem látok.
Firmware upgrade-ot megcsináltam amit samsung.hu -ról töltöttem előtte nem néztem.[ Szerkesztve ]
-
Atter
csendes tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok, olvasgattam erre-arra, és egyelőre a Sony KDL-40W4000 tűnik nyerőnek.
Van esetleg valaki, akinek ilyen van, vagy van róla tapasztalata?Esetleg más típusú TV, ami hasonló tudással rendelkezik, vagy akár jobb is?
Elvárások:
Full HD
MPEG4 tuner
Minimum 2 HDMI
Legfőképpen filmnézésre és PC/Konzol játékokra lesz használva.Előre is köszönöm a segítséget!
-
Atter
csendes tag
válasz Mr. Blue #15986 üzenetére
Ahhoz, hogy a hang is átmenjen a HDMI kimeneten, HDMI 1.3a kompatibilisnek kell lennie a kártyának.
Az ATI HD sorozatának összes tagja támogatja ezt!
Az NViDiA kártyái csak a 8xxx-es széria óta tudják ezt, és tudtommal ezek között is lehet kakukktojás. Így érdemes alaposan utánanézni, hogy mit támogat az adott típus.Szerk: Na jól benéztem én is Bár a hozzászólásomban benne van a kérdésedre is a válasz.
Sajnos semmilyen átalakítóval nem tudod megoldani a te kártyáddal.[ Szerkesztve ]
-
lúzer
veterán
tényleg van ilyen, befolyásolja is, kösz a tippet
egyelőre 1280×720-ban a legjobb, vga beálítás mint lcd tv 720p-ként, így szép a kép
majd még próbálkozgatok
1920-ban túlpásztázás nélkül van még egy vékony csík a képből, mint amikor mozaikra van állítva a háttérképMO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
Mr. Blue
csendes tag
Találtam egy ilyen cuccot: DVI25 MALE to DVI25 + HDMI FEMALE átalakító. Ezzel lehetséges Radeon X1600 - zal hang átvitele TV - re?
-
foppa
tag
Helló!
A következő tv-k érdekelnének:
Sony KDL-40W4500
Sony KDL-40X4500
Samsung LE-40A780
Valaki tud már róluk valami konkrétabbat? Főleg a megjelenésük időpontja és a várható ár érdekelne úgy nagyjából? A W4500-asra már láttam árat az árgépen 330k-ért! Vajon ez mennyire reális a megjelenés előtt? A 7-es Samu széria mivel tud többet a 6-osnál?Üdv
[ Szerkesztve ]
-
ToxLee
őstag
15926-ra választ legyetek szívesek! Köszi
-
yoogie
aktív tag
Sziasztok!
Tv vételre adom a fejem 2 héten belül. A következőkre használnám:
- tv (analóg adás) majd később digitális
- dvd
- néha gép ráköt
- néha konzol rákötPár kikötés:
- legyen benne dvb tuner
- 100 Hz
- 1080i felbontás
- szép képe legyen (fekete is)
- hangja szépen szóljonKeret: 150
Előre is köszönöm!
-
Aktív témák
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Blu-ray lejátszók
- Windows Insider Program
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Mini-ITX
- Milyen monitort vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest